Slik hjelper du brukerne med å overholde Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD)

Google har alltid brukernes beste i tankene. Som en del av forpliktelsene våre overfor brukerne selger vi aldri personopplysninger, og vi gir brukerne innsyn i og oversikt og kontroll over annonseopplevelsene sine via verktøy som Min konto, Hvorfor vises denne annonsen? og Ignorer denne annonsen. Vi investerer også i tiltak som Coalition for Better Ads, Digital News Initiative, Google News Initiative og ads.txt. Hensikten med dette er å legge til rette for et sunt og bærekraftig økosystem for annonser og bidra til at dere, publisistene våre, kan oppnå høyere inntekter.

Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) er en ny brasiliansk personvernlovgivning som trer i kraft 16. august 2020. Denne lovgivningen gjelder for behandling av personopplysninger, som kan omfatte identifikatorer på nettet, for brukere som befinner seg i Brasil. Vi gjør en kontinuerlig innsats for å hjelpe annonsører, publisister og andre partnere med å overholde LGPD, og vi samarbeider gjerne med dem for å sikre at overgangen blir så smidig som mulig.

LGPD har mange prinsipper til felles med EUs personvernforordning, og produktene våre har allerede funksjoner som kundene kan bruke for å legge til rette for overholdelse av LGPD, inkludert muligheten til å vise brukerne annonser som ikke er personlig tilpasset, og ta andre beslutninger om databehandling basert på brukernes geografiske posisjoner.

I denne artikkelen får du nærmere informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med å overholde LGPD.

Kontraktsoppdateringer

Personvernreglene våre dekker allerede EUs personvernforordning (GDPR) og California Consumer Privacy Act (CCPA). GDPR-vilkårene gjenspeiler Googles status som enten databehandler eller behandlingsansvarlig. Vi kommer til å oppdatere de eksisterende personvernreglene med ytterligere LGPD-spesifikke vilkår. Disse vilkårene trer i kraft 16. august 2020. I henhold til LGPD kommer Google til å ha samme status som behandlingsansvarlig eller databehandler som i henhold til GDPR. Vilkårene for LGPD innlemmes i de eksisterende personvernreglene våre. Dette innebærer at du ikke trenger å gjøre noe for å gi ditt samtykke til vilkårene tilknyttet LGPD når de eksisterende personvernreglene allerede inngår i avtalen din.

Endringer knyttet til annonseteknologi fra tredjeparter

For visninger som leveres via Google Ad Manager, AdSense og AdMob

For at publisister på AdMob, AdSense og Ad Manager enklere skal kunne overholde LGPD (Brasils egen versjon av GDPR), har vi utarbeidet en liste over leverandører av annonseteknologi som har

• delt visse opplysninger som kreves i henhold til LGPD
  • publisert en link til en side der de forklarer hvordan de bruker data, som publisister kan dele med brukerne sine
  • har godtatt å overholde retningslinjene våre for databruk

Fra og med 13. august 2020 er annonselevering via AdMob, AdSense og Ad Manager begrenset til dette settet av sertifiserte leverandører av annonseteknologi i forbindelse med annonseforespørsler som har en IP-adresse basert i Brasil.

Dette innebærer at Google Ads- og Display & Video 360-kampanjer utelukkende får vist annonser i Brasil dersom leverandøren av annonseteknologi som den aktuelle annonsøren bruker, er oppført på listen over leverandører av annonseteknologi som er godkjent i Brasil. Eventuelle leverandører annonsøren samarbeider med, kan kontakte Google for å søke om sertifisering, slik at de kan bli oppført på listen (om de ikke allerede er oppført).

Hvis du bruker Google-annonseprodukter, oppfordrer vi deg til å legge inn en link til artikkelen Slik bruker Google informasjon fra nettsteder eller apper som bruker tjenestene våre (f.eks. fra personvernreglene dine), der det fremgår hvordan Google administrerer data i annonseproduktene sine. Hvis du gjør dette, får brukerne informasjon om hvordan Google bruker personopplysningene deres, noe som kan hjelpe deg med overholdelse av forpliktelsene dine knyttet til åpenhet.

Kontroller for innsamling, sletting og oppbevaring av data

I tillegg til de oppdaterte vilkårene for LGPD planlegger vi å tilby produktkontroller for å hjelpe kundene våre med å overholde LGPD. Nedenfor finner du mer informasjon om relevante produktfunksjoner som kan hjelpe deg med overholdelse av LGPD. Hvis du mener at LGPD-loven gjelder for bedriften din, anbefaler vi at du kontakter en juridisk rådgiver for å finne ut om endringer må gjøres for bedriften.

Målgruppelister i Google Ads

Kundematch-målgrupper: Vi beholder ikke datafiler som annonsører laster opp, lenger enn det som er nødvendig for å opprette Kundematch-målgrupper og sikre at retningslinjene våre overholdes (se artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data). Når disse prosessene er fullført, sletter vi umiddelbart datafilene som er lastet opp i brukergrensesnittet eller API-et. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer eller erstatter en eksisterende Kundematch-målgruppe, kan du se Oppdater kundelisten din.

Remarketing med Google Ads- eller Floodlight-tagger: Annonsørene styrer hvilke brukere som legges til eller ikke legges til i remarketinglister, samt hvor lenge brukerne blir værende i listen. Hvis du bruker Google Ads- eller Floodlight-taggen (i Google Marketing Platform) for remarketing, er det mange måter du kan sørge for at taggen ikke er aktiv på for brukere som har angitt at de ikke ønsker å motta personlig tilpassede annonser. Vi anbefaler at du kontakter nettredaktøren din angående mulige løsninger, inkludert Google Tag Manager, eller den globale nettstedstaggen. Hvis du bruker Google Analytics-taggen for Google Ads-remarketing, kan du finne ut mer i «Google Analytics-data» nedenfor.

Google Analytics-data

Google Analytics har i lang tid levert funksjoner og retningslinjer for å hjelpe deg med å sikre dataene dine. Følgende funksjoner kan være nyttige når du evaluerer hvilken innvirkning LGPD kommer til å ha på bedriften din og Analytics-implementeringen deres.

• Dataoppbevaring: Bruk kontrollene for dataoppbevaring for å administrere hvor lenge dataene dine om brukere og hendelser skal lagres på tjenerne våre.
  • Brukere: Med User Deletion API kan du administrere slettingen av data som er knyttet til identifikatorer for enkeltbrukere (f.eks. besøkende på nettstedet) fra Google Analytics- og/eller Analytics 360-områdene dine.
  • Områder og kontoer: Google Analytics-kunder kan også slette dataene sine for sine egne områder og/eller slette dataene sine for sine egne kontoer.
  • Remarketing: Annonsørene styrer hvilke brukere som legges til eller ikke legges til i remarketinglister. Hvis du bruker Google Analytics, kan du sikre at annonseringsfunksjoner er deaktivert for brukere som har angitt at de ikke ønsker å motta personlig tilpassede annonser. Hvis du vil deaktivere annonseringsfunksjoner for disse brukerne, inkludert funksjonene for remarketing og annonserapportering, kan du se «Disable advertising features» (deaktiver annonseringsfunksjoner) i «Display Features»-veiledningen.