Se till att du syns på fler ställen med Discovery-annonser

27 maj 2020

Människor handlar och upptäcker varumärken på nya sätt. Anpassade flöden som nyheter, video och sociala medier spelar nu en viktig roll för att hjälpa människor att hitta inspiration under hela kundresan. Faktum är att 85 % säger att de agerar inom ett dygn efter att de upptäckt en produkt, till exempel jämför priser eller köper något.1

Förra året lanserade vi discoverykampanjer för att hjälpa dig att nå dessa konsumenter precis när de vill veta mer om nya produkter och tjänster. Från och med april är Discovery-annonser tillgängliga för alla annonsörer över hela världen.

Ett exempel på en Discovery-annons på YouTube, Förslag och Gmail

Få mycket engagerade målgrupper att handla

Discoverykampanjer hjälper dig att nå upp till 2,9 miljarder människor när de bläddrar i flöden på YouTube, tittar på flikarna Kampanjer och Socialt i Gmail och rullar igenom Förslag för att hålla koll på sina favoritämnen. Genom att koppla denna stora räckvidd till Googles maskininlärning och unika förståelse av avsikt är det lättare för företag att nå nya, kvalificerade kunder i stor skala.

Den europeiska glasögontillverkaren Brilen.de var ute efter sätt att öka antalet bokningar av synundersökningar från tidigare webbplatsbesökare i slutet av 2019. Efter remarketing till dessa engagerade besökare och med hjälp av utökade målgrupper uppnådde varumärket 20 % bättre kostnad per potentiell kund och en konverteringsfrekvens på 300 % som komplement till sina Display-resultat.

Denis Wruck, marknadsföringschef på moderbolaget SuperVista, säger: ”Det var enkelt att snabbt utöka räckvidden i sociala medier till nya målgrupper med Discovery-annonser – våra annonser ger bra resultat i kombination med Sök och Display.”

Bästa metoder: Använd Smart Bidding för att optimera resultatet av dina Discovery-annonser. Om ditt mål till exempel är att få fler konverteringar kan du använda strategin Maximera konverteringar. Du kan också använda den Mål-CPA som rekommenderas baserat på kontots resultat för att uppnå dina marknadsföringsmål. Läs mer om hur du optimerar Discovery-annonser i vår checklista med bästa metoder.

Inspirera konsumenterna med ett nytt galleri

Med discoverykampanjer kan du visa upp dina produkter eller tjänster med annonser som är innehållsrika, autentiska och relevanta. Engagera konsumenterna och inspirera dem att agera med hjälp av antingen en bild eller en bildkarusell som berättar ditt varumärkes unika historia när besökarna sveper igenom varje kort.

Ett exempel på en Discovery-annons med karusellen med flera bilder

Det är enkelt att komma igång: Om du redan kör mediekampanjer för sociala nätverk eller videoannonser kan du återanvända bilder och budskap av högsta kvalitet. När dina annonser har börjat visas hittar Googles maskininlärning den bästa kombinationen av tillgångar som sedan integreras i Googles olika tjänster.

Metodtips Bästa metoder:  Ladda upp en mängd olika högupplösta bilder i våra rekommenderade bildstorlekar: 1 200 × 628 och 1 200 × 1 200. Läs mer om våra riktlinjer för annonsmaterial i hjälpcentret för Google Ads.

Få reda på mer om dina kunder

Discoverykampanjer kan också hjälpa dig att lära känna dina kunder bättre och ta reda på vad som ger gensvar hos dem. Anta till exempel att du är en bilhandlare som kör en särskild sommarkampanj. Med rapporter på tillgångsnivå kanske du lägger märke till att en bild av företagets blå SUV från sidan ger bättre resultat än en bild av samma röda SUV som visas från framsidan. Du kan sedan använda denna insikt för att inkludera fler av bilderna av den blå SUV:n som ger bäst resultat i dina andra marknadsföringskampanjer.

Rapporter på tillgångsnivå för en Discovery-annons

Rapporterna på målgruppsnivå hjälper dig dessutom att förstå vilka kunder som är mest benägna att interagera med dina annonser och vilka som är mest benägna att vidta åtgärder eller göra ett köp. Ett heminredningsföretag som använder de intresserade målgrupperna Fastigheter och Hem och trädgård kan till exempel ta bort målgruppen Fastigheter om de ser att de får fler konverteringar från personer som letar efter hem- och trädgårdsverktyg.

Om du vill ha mer hjälp med att skapa dina första discoverykampanjer kan du besöka hjälpcentret för Google Ads. Kom också ihåg att ta en titt på vår fullständiga checklista med bästa metoder och hämta vår annonsmaterialsguide om du vill ha fler tips om hur du maximerar resultatet.

Upplagt av Jerry Dischler, vice VD, Ads Platforms & Google Properties

1. Google / Ipsos Connect, Consumer Discovery Study, USA, december 2018, n av 2 001 amerikanska konsumenter i åldern 18–54 år som är online minst en gång i månaden.