Bli oppdaget på flere steder med Discovery-annonser

27. mai 2020

Måten vi handler og finner nye merkevarer på, har endret seg. Personlig tilpassede feeder, for eksempel knyttet til nyheter, videoer og sosiale kanaler, spiller nå en viktig rolle i hvordan folk finner inspirasjon på kundereisen de legger tilbake. Faktisk sier 85 % av forbrukere at de gjør noe konkret innen 24 timer etter at de finner et interessant produkt, for eksempel ved å kjøpe det eller sammenligne relaterte priser.1

I fjor introduserte vi Discovery-kampanjer for at du skulle kunne nå ut til disse forbrukerne når de er åpne for å lære om nye produkter og tjenester. Fra og med april skal alle annonsører over hele verden kunne bruke Discovery-annonser.

Et eksempel på en Discovery-annonse på henholdsvis YouTube, Discover og Gmail

Generer handlinger fra svært engasjerte målgrupper

Med Discovery-kampanjer kan du nå ut til opptil 2,9 milliarder mennesker når de blar gjennom feeder på YouTube, sjekker Kampanjer- og Sosialt-fanen i Gmail og ruller seg gjennom Discover for å få med seg favorittemnene sine. Ved at denne omfattende rekkevidden kombineres med Googles maskinlæring og unike forståelse av intensjon, blir det enklere for merkevarer å komme i kontakt med veldig mange nye, kvalifiserte kunder.

I 2019 var den europeiske brilleprodusenten Brillen.de på utkikk etter hvordan de kunne øke antallet synstestavtaler fra folk som tidligere hadde besøkt nettstedet deres. Etter å ha brukt remarketing mot disse engasjerte besøkende og benyttet seg av målgruppeutvidelse, ble kostnaden per potensielt salg redusert med 20 %, og konverteringsfrekvensen gikk opp med 300 %, noe som var et positivt tilskudd til resultatene de allerede oppnådde i Displaynettverket.

Dennis Wruck, markedssjef i moderselskapet SuperVista AG, uttalte følgende: «Med Discovery-annonser kunne vi enkelt utvide rekkevidden i sosiale medier til også å omfatte nye målgrupper – og disse annonsene, sammen med de vi viser på Søk og i Displaynettverket, kaster av seg gode resultater.»

Anbefalt fremgangsmåte: Bruk smart budgivning for å optimalisere resultatene du oppnår med Discovery-annonsene dine. Hvis du har som mål å oppnå flere konverteringer, kan det være lurt å bruke maksimer antall konverteringer-strategien. Du kan også nå markedsføringsmålene dine ved å bruke mål-CPA-verdien som anbefales på bakgrunn av kontoresultatene dine. Hvis du vil finne ut mer om å optimalisere Discovery-annonser, kan du lese gjennom sjekklisten for anbefalte fremgangsmåter.

Inspirer forbrukerne med et nytt lerret

Med Discovery-kampanjer kan du vise frem produktene eller tjenestene dine i annonser som er autentiske, relevante og visuelt flotte. Kom i kontakt med forbrukere, og inspirer dem til å utføre en ønsket handling ved å vise ett bilde eller en bildekarusell – i sistnevnte tilfelle kan du fortelle merkevarens unike historie mens folk blar gjennom kortene.

Et eksempel på en Discovery-annonse med en bildekarusell

Det er enkelt å komme i gang: Hvis du allerede kjører mediekampanjer i videokanaler eller sosiale kanaler, kan du bruke de aller beste bildene og budskapene derfra på nytt. Når annonsene dine er publisert, finner Googles maskinlæring den beste kombinasjonen av elementer, og disse gjengis integrert i hver Google-tjeneste.

Best practice Anbefalt fremgangsmåte: Last opp en rekke bilder med høy oppløsning i bildestørrelsene vi anbefaler: 1200 x 628 og 1200 x 1200. Finn ut mer om retningslinjene våre for reklamer i brukerstøtten for Google Ads.

Få tilgang til statistikk om kundene dine

Med Discovery-kampanjer kan du også finne ut mer om kundene dine og hva de liker. Tenk deg for eksempel at du er en bilforhandler som kjører en spesiell sommerkampanje. Hvis du kjører rapporter på elementnivå, ser du kanskje at et bilde av bilmerkets blå SUV som er tatt fra siden av bilen, gir bedre resultater enn bildet som er tatt av den samme SUV-en, bare i rød farge, fra bilens forside. Med utgangspunkt i denne informasjonen velger du så å ta med flere av de beste bildene av den blå SUV-en i de andre markedsføringskampanjene dine.

Rapportering på elementnivå for Discovery-annonser

Med rapporter på målgruppenivå kan du dessuten danne deg et tydelig bilde av hvilke kunder som har høyest sannsynlighet for å ha interaksjoner med annonsene dine, og hvilke som mest trolig utfører en ønsket handling eller faktisk kjøper bil av deg. Et oppussingsfirma som benytter seg av intensjonsmålgruppene «Eiendom» og «Hjem og hage», kan for eksempel fjerne den førstnevnte målgruppen hvis de ser at de oppnår flere konverteringer fra folk som søker etter verktøy til hjem og hage.

Hvis du trenger videre hjelp til å opprette de første Discovery-kampanjene dine, kan du gå til brukerstøtten for Google Ads. Husk å lese gjennom hele sjekklisten for anbefalte fremgangsmåter og laste ned reklameveiledningen vår for å se flere tips om hvordan du kan maksimere resultatene.

Skrevet av Jerry Dischler, adm. dir. for annonseplattformer og Google-tjenester

1. Google / Ipsos Connect, forbrukerundersøkelse, USA, desember 2018, n = 2001 amerikanske forbrukere i alderen 18–54 år som er på nettet minst én gang i måneden.