Tavoita asiakkaita useammissa paikoissa Discovery-mainoksilla

27.5.2019

Ihmiset tekevät ostoksia ja löytävät uusia brändejä täysin uudella tavalla: personoidut syötteet (esim. uutis- ja videosyötteet sekä sosiaalisen median syötteet) ovat osa asiakaspolkuja ja auttavat ihmisiä saamaan ideoita. Itse asiassa 85 % ihmisistä sanoo ryhtyvänsä toimiin eli esimerkiksi vertailevansa hintoja tai tekevänsä ostoksen 24 tunnin kuluessa tuotteen löytämisestä.1

Viime vuonna esittelimme Discovery-kampanjat, joiden avulla voit tavoittaa nämä kuluttajat juuri silloin, kun he ovat kiinnostuneita saamaan tietoa uusista tuotteista ja palveluista. Huhtikuusta alkaen Discovery-mainokset ovat olleet yleisesti kaikkien mainostajien käytettävissä maailmanlaajuisesti.

Esimerkki Discovery-mainoksesta YouTubessa, Discoverissa ja Gmailissa

Ohjaa aktiivisia yleisöjä kohti päätöksiä

Discovery-kampanjoiden avulla voit tavoittaa jopa 2,9 miljardia käyttäjää, jotka selaavat syötteitä YouTubessa, tarkastavat Gmailin Tarjoukset- ja Sosiaaliset verkostot ‑välilehtiä ja selaavat heitä kiinnostavaa sisältöä Discoverissa. Tämän laajan tavoittavuuden sekä Googlen koneoppimisen ja kuluttajien aikeita koskevien ainutlaatuisten tietojen avulla brändien on entistä helpompaa tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita laajasti.

Vuoden 2019 loppupuolella eurooppalainen silmälasivalmistaja Brillen.de etsi tapoja saada aiemmat verkkosivuston kävijät varaamaan enemmän silmätutkimusaikoja. Kun yritys alkoi kohdistaa uudelleenmarkkinointia näille aktivoituneille kävijöille sekä käyttää yleisölaajennusta, brändin liidikohtainen hinta parani 20 % ja konversioprosentti kasvoi 300 % – näin he saivat täydennettyä Display-mainostensa tuloksia.

Emoyhtiö SuperVista AG:n markkinointipäällikkö Dennis Wruck toteaa näin: "Discovery-mainoksia käyttämällä onnistuimme helposti ja nopeasti skaalaamaan sosiaalisen median tavoittavuuden uusille yleisöille — mainokset toimivat erinomaisesti Haku- ja Display-mainostemme rinnalla."

Paras käytäntö: Käytä Smart Biddingia Discovery-mainosten tehokkuuden optimointiin. Esimerkiksi jos tavoitteesi on saada enemmän konversioita, voit käyttää Maksimoi konversiot ‑strategiaa. Voit myös käyttää tilisi kehitykseen perustuvaa CPA-tavoitetta, joka auttaa saavuttamaan markkinointitavoitteesi. Jos haluat lukea lisää Discovery-mainosten optimoinnista, tutustu parhaiden käytäntöjen muistilistaan.

Inspiroi kuluttajia uudella asettelulla

Discovery-kampanjoita käyttämällä voit esitellä tuotteitasi tai palveluitasi mainoksilla, jotka ovat monipuolisia, luontevia ja hyödyllisiä. Tavoita kuluttajia ja innosta heitä ryhtymään toimiin käyttämällä joko yhtä kuvaa tai kuvakarusellia. Näin voit kertoa brändisi ainutlaatuisen tarinan ihmisille, jotka selaavat korttejasi.

Esimerkki Discovery-mainoksesta, jossa käytetään monen kuvan karusellia

Aloittaminen on helppoa: Jos näytät jo mediakampanjoita sosiaalisen median syötteissä tai videosyötteissä, voit käyttää korkealaatuisimpia kuviasi ja tekstejäsi uuteen tarkoitukseen. Kun mainoksesi on julkaistu, Googlen koneoppiminen selvittää parhaan sisältöjen yhdistelmän ja näyttää sen natiivisti kussakin Googlen palvelussa.

Paras käytäntö Paras käytäntö: Lataa erilaisia korkearesoluutioisia kuvia suositelluissa kuvako'oissa: 1 200 x 628 ja 1 200 x 1 200. Katso lisää mainosohjeita Google Adsin ohjekeskuksesta.

Tutki asiakkaisiisi liittyviä havaintoja

Discovery-kampanjoiden avulla voit myös saada tietoa asiakkaistasi ja siitä, mikä heitä kiinnostaa. Oletetaan, että olet autokauppias ja sinulla on käynnissä kesäkampanja. Sisältötason raportteja käyttämällä voit saada esimerkiksi selville, että brändisi sinisen kaupunkimaasturin sivukuva toimii paremmin kuin samanmallisesta punaisesta kaupunkimaasturista edestäpäin otettu kuva. Tämän havainnon perusteella voit alkaa käyttää enemmän hyvin toimivia sinisen kaupunkimaasturin kuvia muissakin markkinointikampanjoissasi.

Discovery-mainoksen sisältötason raportointi

Yleisötason raporttien avulla voit myös selvittää, mitkä asiakkaat todennäköisimmin reagoivat mainoksiisi taikka ryhtyvät toimiin tai tekevät ostoksen. Esimerkiksi remontointibrändi, joka käyttää ostoaikeissa olevia yleisöitä "Kiinteistöala" ja "Koti ja puutarha", voi poistaa Kiinteistöala-yleisön, jos brändi on saanut enemmän konversioita ihmisiltä, jotka etsivät koti- ja puutarhatyökaluja.

Jos haluat lisää ohjeita ensimmäisten Discovery-kampanjoidesi luomiseen, käy Google Adsin ohjekeskuksessa. Tutustu myös kattavaan parhaiden käytäntöjen muistilistaan ja lataa mainosoppaamme, josta löydät lisää vinkkejä tehokkuuden maksimointiin.

Kirjoittaja: Jerry Dischler, mainonta-alustojen ja Googlen palveluiden varapääjohtaja

1. Google / Ipsos Connect, Consumer Discovery Study, Yhdysvallat, joulukuu 2018, 2 001 18–54-vuotiasta Yhdysvaltalaista kuluttajaa, jotka käyttävät internetiä vähintään kerran kuussa.