Om optimaliserte konverteringer

Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Med optimaliserte konverteringer kan du gjøre konverteringsmålingene dine nøyaktigere og få tilgang til mer avansert budgivning. Denne funksjonen supplerer de eksisterende konverteringstaggene dine ved å overføre hashede konverteringsdata om førsteparter fra nettstedet ditt til Google på en sikker måte. Denne funksjonen bruker SHA256, en sikker algoritme for enveishashing, på kundedataene fra førsteparter (f.eks. e-postadresser) før de sendes til Google. Finn ut mer om Googles løsninger for konverteringsmodellering.

Du kan konfigurere optimaliserte konverteringer via Google-taggen, Google Ads API eller Google Tag Manager.

Merk: Google har som mål å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til dataene dine. Vi holder dataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt med de samme bransjeledende standardene vi bruker for å beskytte dataene til våre egne brukere. Vi rapporterer bare konverteringer som er personvernsikre. Du kan finne ut mer om retningslinjene for kundedata i optimaliserte konverteringer og hvordan vi bruker dataene dine.

Sånn fungerer det

Når en kunde fullfører en konvertering på nettstedet ditt, kan du motta førsteparts kundedata, for eksempel navn, e-postadresse, hjemmeadresse og/eller telefonnummer. Disse dataene kan bli registrert i taggene dine for konverteringssporing, hashet, sendt til Google i hashet form og så brukt til å finstemme målingen av konverteringer.

De hashede dataene brukes så til å finstemme målingen på ulike måter, alt etter hvilken type optimaliserte konverteringer du bruker.

Optimaliserte nettkonverteringer Optimaliserte konverteringer for potensielle salg

Relevant for annonsører som vil spore salg og hendelser som skjer på nettstedet.

Relevant for annonsører som ønsker å spore salg som skjer utenfor nettstedet (f.eks. per e-post eller telefon), basert på potensielle salg på nettstedet.

Gir mer presis måling av konverteringer utenfor nettet.

Gir mer presis måling av transaksjoner utenfor nettet som stammer fra besøkende eller potensielle salg på nettstedet.

Gjør at du kan overføre hashede førstepartsdata fra brukere fra nettstedet ditt når brukere utfører konverteringshandlinger. Deretter brukes disse dataene til å matche kunder med Google-kontoer de var pålogget da samhandlet med en av annonsene dine.

Gjør at du kan bruke hashede førstepartsdata fra brukere som du henter inn via skjemaer for potensielle salg på nettstedet ditt, i forbindelse med måling av potensielle salg utenfor nettet. Når du laster opp de potensielle salgene dine, brukes den hashede informasjonen slik at Google-annonsekampanjen kan tilskrives konverteringskreditt.

Optimaliserte nettkonverteringer

1

2

3

4

Enhanced Conversions YouTube Icon Enhanced Conversions Shopping Icon Enhanced Conversions Mail Icon Enhanced Conversions Graph Icon
En pålogget Google-bruker ser på YouTube-annonsen din.

Brukeren konverterer på nettstedet ditt.

Konverteringstaggen registrerer informasjonen i et felt du har angitt (f.eks. e-postadresse), hasher dataene og sender deretter dataene til Google på en sikker måte. De hashede dataene matches med Google-hashede brukerdata, og det rapporteres en konvertering i kontoen din.

Med optimaliserte nettkonverteringer blir førsteparts kundedata (f.eks. navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer) registrert i taggene dine for konverteringssporing, hashet, sendt til Google i hashet form og så brukt til å matche kunder med Google-kontoer de var pålogget da samhandlet med en av annonsene dine.

Fordeler:

• Registrer konverteringer som ellers ikke ville ha blitt målt.
  • Oppnå bedre budoptimalisering ved å bruke mer presise data.
  • Personvern er sikret ved at førsteparts kundedata hashes.

Konfigurer optimaliserte nettkonverteringer

Du kan konfigurere optimaliserte nettkonverteringer på tre måter:

Step 1 Google Tag Manager: Hvis du per nå har implementert konverteringssporingen via Google Tag Manager, kan du konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google Tag Manager ved å gjøre små endringer i den nåværende konfigurasjonen.

Step 2 Google-taggen: Hvis du per nå har implementert konverteringssporing ved å plassere Google-taggen direkte på sidene dine (ikke i et tredjepartsverktøy eller en iframe-ramme), kan du kan du konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google-taggen ved å gjøre små endringer i den nåværende konfigurasjonen.

Step 3 Google Ads API: Hvis du vil overføre data om optimaliserte konverteringer via API-et for å få større fleksibilitet og bedre kontroll over dataene dine, kan du konfigurere optimaliserte nettkonverteringer via Google Ads API.

Merk: Hvis du vil implementere optimaliserte konverteringer på en enklere måte eller trenger mer hjelp enn det Google allerede har gitt deg, kan du samarbeide med en tredjepartspartner. Finn ut mer om partnerprogrammet for optimaliserte konverteringer.

Optimaliserte konverteringer for potensielle salg

Step 1 Step 2 Step 3 Step 4 Step 5
Brukeren klikker på en annonse og havner på nettstedet ditt. Brukeren blar seg gjennom nettstedet og leser om produktet/tjenesten du tilbyr. Brukeren fyller ut et skjema på nettstedet og blir med det en potensiell kunde for bedriften. Nettstedet sender Google hashet informasjon om potensielle salg (f.eks. hashet e-postadresse) som du spesifiserer. Du lagrer informasjonen om de potensielle salgene i CRM-databasen din. Når en potensiell kunde konverterer (altså blir en reell kunde), laster du opp den hashede informasjonen om potensielle salg. Google matcher den hashede informasjonen med annonsen som genererte det potensielle salget.

Du kan laste opp eller importere konverteringsdata til Google Ads i form av førsteparts kundedata innhentet fra skjemaer for potensielle salg på nettstedet ditt. Med optimaliserte konverteringer for potensielle salg trenger du ikke å redigere skjemaer for potensielle salg eller systemer for kunderelasjonshåndtering (CRM), slik at de mottar en Google klikk-ID (GCLID), som jo er tilfellet med standardversjonen av import av konverteringer utenfor nettet. I stedet brukes informasjon som allerede er registrert om de potensielle salgene, til å måle konverteringer.

Fordeler:

• Enkel konfigurasjon: Konfigurer målingen i sin helhet fra Google Ads-kontoen.
  • Bedre resultater: Optimaliser kampanjene for salg og transaksjoner utenfor nettstedet.
  • Fleksibilitet: Implementer løsningen via Google-taggen eller Google Tag Manager.

Hvis du vil bruke en GCLID for å spore konverteringer når de forekommer, kan du fortsatt benytte deg av den eksisterende opplastingsmetoden basert på GCLID. Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringer utenfor nettet med GCLID.

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg

Du kan konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg på fire måter:

Step 1 Google Tag Manager: Hvis du per nå har implementert konverteringssporingen via Google Tag Manager, kan du konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg via Google Tag Manager ved å gjøre mindre endringer i den nåværende konfigurasjonen.

Step 2 Google-taggen: Hvis du per nå har implementert konverteringssporing ved å plassere Google-taggen direkte på siden din (ikke i et tredjepartsverktøy eller en iframe-ramme), kan du konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg via Google-taggen ved å gjøre små endringer i den nåværende konfigurasjonen.

Step 3 Annonser med skjema for potensielle salg: Hvis du har aktivert annonser med skjema for potensielle salg, kan du konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg uten å gjøre endringer i taggingen, siden dataene fra brukerne registreres i et skjema for potensielle salg som Google er vert for.

Step 4 Google Ads API: Hvis du vil overføre data om optimaliserte konverteringer via API-et for å få større fleksibilitet og bedre kontroll over dataene dine, kan du konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg via Google Ads API.

See what other users are saying about enhanced conversions

Join the conversation in the Ads Community

Linker til relatert innhold