Laajennetut konversiot

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Laajennetut konversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta ja tehostaa hintatarjouksia. Se täydentää konversiotagejasi lähettämällä Googlelle tiivistettyä ensimmäisen osapuolen konversiodataa verkkosivustoltasi yksityisyyttä vaarantamatta. Ominaisuus tiivistää ensimmäisen osapuolen asiakasdatasi (esim. sähköpostiosoitteet) turvallisen yksisuuntaisen SHA-256-tiivistysalgoritmin avulla ennen datan lähettämistä Googlelle. Lue lisää Googlen konversiomallinnusratkaisuista.

Voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön Google-tagin, Google Tag Managerin tai Google Ads APIn avulla.

Huom. Google on sitoutunut suojaamaan dataasi ja sen luottamuksellisuutta. Noudatamme tässä samoja alan johtavia standardeja kuin omien käyttäjiemme datan suojaamisessa. Raportteihin sisällytetään vain yksityisyyttä suojaavat konversiot. Lue lisää laajennettujen konversioiden asiakasdatakäytännöistä ja siitä, miten käytämme dataasi.

Näin se toimii

Kun asiakas konvertoituu sivustollasi, saatat saada ensimmäisen osapuolen asiakasdataa, kuten sähköpostiosoitteen, nimen, kotiosoitteen tai puhelinnumeron. Data voidaan tallentaa konversioseurantatageihisi, tiivistää, lähettää tiivistettynä Googlelle ja käyttää sitten konversiomittauksesi parantamiseen.

Tiivistettyä dataa käytetään mittauksen parantamiseen eri tavoin riippuen siitä, minkätyyppisiä laajennettuja konversioita käytät:

Laajennetut verkkokonversiot Laajennetut liidikonversiot

Koskee mainostajia, jotka haluavat seurata verkkosivustomyyntiä ja ‑tapahtumia.

Koskee mainostajia, jotka haluavat seurata verkkosivuston ulkopuolista (esim. puhelimitse tai sähköpostitse tapahtuvaa) myyntiä.

Parantaa online-konversioiden mittausta.

Parantaa sellaisten offline-tapahtumien mittausta, joiden takana on verkkosivuston liidi tai kävijä.

Tämän avulla verkkosivustoltasi voidaan lähettää tiivistettyä, ensimmäisen osapuolen käyttäjiltä saatua dataa, kun käyttäjä konvertoituu. Sen jälkeen dataa käytetään asiakkaiden yhdistämiseen niihin Google-tileihin, joiden käyttäjät olivat kirjautuneina silloin, kun mainoksesi sai heidät toimimaan.

Tämän avulla sivustosi liidilomakkeista peräisin olevaa tiivistettyä, ensimmäisen osapuolen käyttäjiltä saatua dataa voidaan käyttää offline-liidimittaukseen. Kun lataat liidit palvelimelle, niihin liittyvät konversiot kirjataan tiivistettyjen tietojen avulla Google Ads ‐kampanjasta tulleiksi.

Laajennetut verkkokonversiot

1

2

3

4

Enhanced Conversions YouTube Icon Enhanced Conversions Shopping Icon Enhanced Conversions Mail Icon Enhanced Conversions Graph Icon
Sisäänkirjautunut Google-käyttäjä katsoo YouTube-mainoksesi.

Käyttäjä konvertoituu sivustollasi.

Konversiotagi kirjaa määrittämäsi kentän (esim. sähköpostiosoitteen) arvon, tiivistää datan ja lähettää sen suojatusti Googlelle. Tiivistetty data yhdistetään Googlen tiivistettyyn käyttäjädataan, ja konversio raportoidaan tililläsi.

Laajennettuja verkkokonversioita käytettäessä ensimmäisen osapuolen asiakasdata (esim. sähköpostiosoite, nimi, kotiosoite tai puhelinnumero) tallentuu konversioseurantatageihin, minkä jälkeen se lähetetään Googlelle tiivistettynä. Sitten dataa käytetään asiakkaiden yhdistämiseen niihin Google-tileihin, joiden käyttäjät olivat kirjautuneina silloin, kun mainoksesi sai heidät toimimaan.

Hyödyt:

• Saat tietoa myös niistä konversioista, joita ei olisi voitu mitata muuten.
  • Hintatarjousten optimointiin on käytettävissä parempaa dataa.
  • Yksityisyys on suojattu, koska ensimmäisen osapuolen asiakasdata tiivistetään.

Laajennettujen verkkokonversioiden käyttöönotto

Voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön kolmella tavalla:

Step 1Google Tag Manager: Jos käytät konversioseurantaan Google Tag Manageria, voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön Google Tag Managerin avulla tekemällä määrityksiisi vain pieniä muutoksia.

Step 2Google-tagi: Jos konversioseuranta on toteutettu käyttämällä Google-tagia suoraan sivullasi (ei kolmannen osapuolen työkalussa tai iFramessa), voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön Google-tagin avulla tekemällä määrityksiisi pieniä muutoksia.

Step 3Google Ads API: Jos haluat toimittaa laajennettujen konversioiden dataa ohjelmointirajapinnan kautta, jotta voit muokata sitä joustavammin, voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön Google Ads APIn avulla.

Huom. Jos haluat yksinkertaistaa laajennettujen konversioiden käyttöönottoa tai tarvitset tukea, jota Google ei tällä hetkellä tarjoa, voit tehdä yhteistyötä kolmantena osapuolena toimivan kumppanin kanssa. Lue lisää laajennetut konversiot ‑kumppaniohjelmasta.

Laajennetut liidikonversiot

Step 1 Step 2 Step 3 Step 4 Step 5
Käyttäjä klikkaa mainosta ja tulee sivustollesi. Käyttäjä selaa sivustoa ja lukee tuotteestasi tai palvelustasi. Käyttäjä täyttää sivustolla lomakkeen, ja hänestä tulee yrityksesi liidi. Sivusto lähettää määrittämäsi tiivistetyt liiditiedot (esim. tiivistetyn sähköpostiosoitteen) Googlelle. Tallennat liiditiedot CRM-tietokantaasi. Kun liidi konvertoituu (esim. hänestä tulee asiakas), lataat tiivistetyt liiditiedot palvelimelle. Google yhdistää tiivistetyt tiedot mainokseen, joka vaikutti liidin saamiseen.

Voit ladata tai tuoda konversiodataa Google Adsiin käyttämällä sivustosi liidilomakkeista peräisin olevaa ensimmäisen osapuolen asiakasdataa. Toisin kuin offline-konversioiden tuonnin standardiversio, laajennetut liidikonversiot eivät edellytä liidilomakkeiden tai CRM-järjestelmien muokkaamista Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) vastaanottamiseksi. Sen sijaan konversioita mitataan käyttämällä tietoja, jotka on jo kerätty liideistäsi (esim. sähköpostiosoitteet).

Hyödyt:

• Helppo käyttöönotto: Määritä kaikki mittausasetukset Google Ads ‐tililtäsi.
  • Paremmat tulokset: Optimoi kampanjat offline-myynnille ja ‑tapahtumille.
  • Joustavuus: Ota käyttöön Google-tagin tai Google Tag Managerin avulla.

Jos haluat seurata konversioita GCLID-parametrin avulla niiden tapahtumahetkellä, voit edelleen käyttää GCLID-pohjaista lataustapaa. Lue, miten otat käyttöön offline-konversioiden importoinnin.

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto

Voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön neljällä tavalla:

Step 1Google Tag Manager: Jos käytät konversioseurantaan Google Tag Manageria, voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön Google Tag Managerin avulla tekemällä määrityksiisi vain pieniä muutoksia.

Step 2Google-tagi Jos konversioseuranta on toteutettu käyttämällä Google-tagia suoraan sivullasi (ei kolmannen osapuolen työkalussa tai iFramessa), voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön Google-tagin avulla tekemällä määrityksiisi pieniä muutoksia.

Step 3Liidilomakemainokset: Jos olet aktivoinut liidilomakemainokset, voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön tekemättä muutoksia taggausasetuksiin, koska käyttäjiltä saatu data tallentuu Googlen hostaamaan liidilomakkeeseen.

Step 4Google Ads API: Jos haluat toimittaa laajennettujen konversioiden dataa ohjelmointirajapinnan kautta, jotta voit muokata sitä joustavammin, voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön Google Ads APIn avulla.

See what other users are saying about enhanced conversions

Join the conversation in the Ads Community