Google Ads Editor v1.3: ondersteuning voor gedeelde budgetten, de optimalisatiescore en meer

10 april 2020

Vandaag introduceren we Google Ads Editor v1.3. Deze release bevat ondersteuning voor gedeelde budgetten, de optimalisatiescore en een verbeterd bewerkingsvenster.

Gedeelde budgetten

Editor ondersteunt nu gedeelde budgetten. Dit betekent dat u gedeelde budgetten kunt maken en bewerken vanuit uw gedeelde bibliotheek in Editor.

Optimalisatiescore

Met de optimalisatiescore kunt u prioriteit geven aan aanbevelingen voor uw campagnes, zodat u de prestaties snel kunt verbeteren. U heeft nu toegang tot uw scores op account- en campagneniveau in Editor. Als u een set campagnes en accounts selecteert in de accountstructuur1, ziet u een gecombineerde, gewogen gemiddelde optimalisatiescore voor de selectie. Zo kunt u makkelijker bepalen waar u actie moet ondernemen en op schaal werken.

UI of optimization score in Ads Editor

Verbeterd bewerkingsvenster

Op basis van uw feedback hebben we verschillende verbeteringen aangebracht zodat u minder hoeft te scrollen in het bewerkingsvenster. In onze vorige Editor-release introduceerden we een compact bewerkingsvenster waarin groepen herhaalde, lege velden worden verborgen. Nu worden in het bewerkingsvenster gedeelten verborgen die niet relevant zijn voor uw selectie, zoals het gedeelte 'App-instellingen' in de weergave 'Campagnes' zonder app-campagnes. Daarnaast kunt u het formaat van het bewerkingsvenster aanpassen en het positioneren door het in een afzonderlijk venster te plaatsen.

Gif show the popping out of the edit pane in Ads Editor

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor een volledige lijst van nieuwe functies in Google Ads Editor v1.3. Download de nieuwste versie door Google Ads Editor te openen of naar de Google Ads-homepage te gaan.

Gepost door Herlen Zoljargal, Product Manager, Google Ads

1. In het hoofdraster kunt u een groep campagnes of advertentiegroepen selecteren. Als u er met de rechtermuisknop op klikt, kopieert u deze groep naar de accountstructuur.