Om tillgångsrapportering på kampanjnivå för responsiva sökannonser

Med tillgångsrapportering på kampanjnivå för responsiva sökannonser kan du se hur det går för dina tillgångar och få insikter om en eller flera kampanjer. Du kan se vilka tillgångar du borde ersätta och vilka som är mest effektiva när det gäller att förbättra resultatet av dina annonser.

På sidan Tillgångar kan du kontrollera tillgångarna för alla dina responsiva sökannonser på ett och samma ställe.

När du använder tillgångsrapportering på kampanjnivå kan du se var dina tillgångar används och vilka som ger bäst resultat. När du har fastställt vilka tillgångar som ger bra resultat kan du tillämpa de insikterna på andra annonser. Om tillgångarna ger dåligt resultat kan du vidta åtgärder för att ersätta dem.

Innan du börjar

Du måste skapa en responsiv sökannons för att se tillgångsrapporten. Läs mer om responsiva sökannonser

Du kan även se tillgångsrapporten på annonsnivå. Rapporten visar alla tillgångar som har använts i dina responsiva sökannonser och gör det möjligt att jämföra tillgångar i en responsiv sökannons.

Tillgångsrapporter på kampanjnivå genereras om du har en eller flera responsiva sökannonser i Google Ads. Endast aktiva tillgångar (tillgångar i aktiva annonser i aktiva annonsgrupper och i aktiva kampanjer som har fått exponeringar under de senaste 30 dagarna) visas i rapporten.

Obs! Data om tillgångar uppdateras en gång om dagen. Eventuella ändringar visas därför inte i realtid. Till exempel kan tillgångar fortsätta visas i en rapport efter att en kampanj har pausats, men tas bort när tillgångsdata uppdateras.

Så fungerar det

Så här ser du tillgångsrapporten på kampanjnivå för responsiva sökannonser i dina söknätverkskampanjer:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Flera kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Du kan se flera tillgångar samtidigt från listan.

En kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj tillgången som du vill se.

Det här hittar du i tillgångsrapporten på kampanjnivå för alla tillgångar

Filter och vyer

Om du har en lång lista över tillgångar kan du filtrera efter tillgång, används av, typ, källa och resultatklassificering. Du kan filtrera tillgångarna genom att klicka på filterikonen Filter och sedan välja en filtertyp.

Tillgång

I kolumnen Tillgång ser du innehållet i varje tillgång.

Används av

I kolumnen Används av kan du se antalet annonser som använder tillgången. Om du klickar på värdet i den här kolumnen visas annonstabellen med alla annonser som innehåller tillgången. Du kan göra ändringar i annonsen genom att redigera dem i annonstabellen. Klicka på pennikonen Redigera för att redigera annonsen.

Tillgångstyp

Kolumnen Tillgångstyp anger hur varje tillgång används. Du måste växla mellan Tillgång, Kopplingar eller Kopplingar (äldre) i rullgardinsmenyn Tabellvy beroende på vilken typ av tillgång du vill granska. Här är de typer av tillgångar som finns:

Tillgång

• Rubrik
  • Beskrivning

Kopplingar

• Webbplatslänk
  • Samtal
  • Formulär för potentiella kunder
  • Informationstext
  • Utbudsinformation
  • Pris
  • App
  • Erbjudande

Kopplingar (äldre)

• Bildtillägg
  • Dynamisk bild
  • Plats
  • Affiliate-adress

Obs! För automatiserade adresstillgångar, säljaromdömen och automatiserade apptillgångar väljer du Automatiserade tillgångar på kontonivå i trepunktersmenyn till höger i tabellen.

Om du inte ser dynamiska webbplatslänkar, dynamiska informationstexter eller dynamisk utbudsinformation i vytabellen Koppling finns data om dessa tillgångar i Automatiserade tillgångar på kontonivå. Från och med 2023 kan du se mer detaljerade rapporter om dynamiska webbplatslänkar, dynamiska informationstexter och dynamisk utbudsinformation.

Tillgångskälla

Om du har valt att använda tillgångar som skapas automatiskt av Google på kontonivå eller kampanjnivå märks dessa som automatiskt skapade.

Exponeringar

Kolumnen Exponeringar visar hur ofta tillgången visas. En exponering räknas varje gång tillgången visas i en annons på en sökresultatsida eller på en annan webbplats i Googles nätverk. Läs mer om exponeringar

Tips! Ibland kan det hända att en tillgång inte får några exponeringar om andra tillgångar förväntas ge bättre resultat. Om en tillgång inte har fått några exponeringar under flera veckor kan du överväga att ersätta den med en ny.

Ytterligare tillgängliga mätvärden för rubriker och beskrivningar:

Fäst

I kolumnen Fäst visas information om hur många gånger dina rubriker och beskrivningar har fästs och i vilka positioner. Om du klickar på värdet i den här kolumnen eller i informationsrutan visas annonstabellen med alla annonser som har fäst den här tillgången. Läs mer om att fästa tillgångar i specifika positioner

Tips! Ibland kan det hända att en tillgång inte får några exponeringar om andra tillgångar förväntas ge bättre resultat. Om en tillgång inte har fått några exponeringar under flera veckor kan du överväga att ersätta den med en ny.

Resultatklassificering

I kolumnen Resultatklassificering kan du se hur det går för en tillgång i förhållande till andra tillgångar av samma typ över alla dina kampanjer, vilket motsvarar andelen exponeringar som tillgången fick när den klassificerades. Tillgångarna klassificeras som Bäst, Bra eller Låg utifrån deras resultat.

Obs! Responsiva sökannonser kräver vanligtvis cirka 5 000 exponeringar i segmentet Google Sök: Högst upp under 30 dagar för att en klassificering ska visas i kolumnen Resultat. Läs om hur du använder segment i tabellerna

När du lägger till en tillgång visas klassificeringen Inlärning medan systemet granskar resultatet av tillgången i förhållande till andra tillgångar i den responsiva sökannonsen. När tillgången har fått tillräckligt med trafik kan den få klassificeringen Låg, Bra eller Bäst.

Obs! Ändring av datumintervallet påverkar inte resultatkolumnen. Klassificeringen som visas är alltid den aktuella rankningen.

Om du vill förbättra dina annonser bör du ersätta tillgångar med lågt resultat, behålla tillgångar med bra resultat och använda tillgångar som ger bäst resultat.

Tips! Lägg till så många unika tillgångar du kan. Ju fler tillgångar du lägger till i en responsiv sökannons, desto fler möjligheter att skapa effektiva annonser finns det.

För var och en av tillgångarna visas procentsatser i klassificeringskolumnerna. Procentsatserna motsvarar andelen exponeringar, för alla tillämpliga annonser, som tillgången fick när den klassificerades. Det gör att du kan optimera dina responsiva sökannonser genom att lägga till eller ersätta tillgångar utifrån deras resultat. Läs om hur du skapar effektiva sökannonser

Tillgångar på kampanjnivå för klassificering av responsiva sökannonser

Dina kampanjtillgångar visas som en procentandel. Nedan visas de olika resultatklassificeringarna.

Resultatklassificering för kampanjen Beskrivning
Inlärning Kolumnen Inlärning motsvarar hur ofta tillgången visas utan klassificering eftersom Google Ads ännu inte har tillräckligt med information för att klassificera den. När en tillgång läggs till i en annons börjar den med klassificeringen Inlärning. En resultatklassificering kan visas när tillräckligt med information har samlats in.
Låg Tillgångar med klassificeringen Låg är de tillgångar som har sämst resultat jämfört med andra tillgångar av samma typ i en annons. Ersätt tillgångar som ofta har klassificeringen Låg för att förbättra annonsresultatet.
Bra Tillgångar med klassificeringen Bra fungerar bra i förhållande till andra tillgångar av samma typ i samma annons. Behåll tillgångar som får klassificeringen Bra för att förbättra annonsresultatet.
Bäst Tillgångar med klassificeringen Bäst är de mest lönsamma tillgångarna av samma typ i samma annons. Lägg till fler tillgångar som de som ofta rankas som Bäst för att förbättra annonsresultatet.
Inte betygsatt Kolumnen Inte betygsatt motsvarar hur ofta tillgången visas utan någon klassificering. Detta kan hända om det inte finns tillräckligt många tillgångar av samma typ i samma annons eller om tillgången inte har fått tillräckligt många exponeringar för att få en resultatklassificering.

Exempel:

Procentandelen i varje kolumn motsvarar andelen exponeringar som tillgången fick när den klassificerades. Anta att du har rubriktillgången ”Gratis frakt” som används i fyra annonser och att du har fått 10 000 exponeringar totalt:

• I annons nr. 1 får tillgången 1 000 exponeringar och får då klassificeringen Bäst.
  • I annons nr. 2 får tillgången 6 000 exponeringar och får då klassificeringen Bra.
  • I annons nr. 3 får tillgången 2 900 exponeringar och får då klassificeringen Låg.
  • I annons nr. 4 får tillgången 100 exponeringar och går då inte att klassificera.

I kolumnerna för kampanjtillgångar visas tillgången på följande sätt:

• 10 % Bäst (annons nr. 1)
  • 60 % Bra (annons nr. 2)
  • 29 % Låg (annons nr. 3)
  • 1 % Inte betygsatt (annons nr. 4)

Ytterligare tillgängliga mätvärden för andra tillgångstyper:

Klick

Antalet klick på annonsen när den visades tillsammans med en viss typ av tillgång. Den här siffran innefattar både klick på annonsrubriken och på annonstillgången i tillämpliga fall. Om du enbart vill se klick på annonstillgången kan du klicka på segmentikonen och välja Klicktyp.

Exponeringar

Antalet gånger som annonsen visades med annonstillgången.

Klickfrekvens (CTR)

Antalet klick på annonsen dividerat med antalet gånger som annonsen visades med annonstillgången.

Kostnad

Den totala kostnaden för klick på din annons när den visades med annonstillgången. Läs mer om dina faktiska klickkostnader

Gen. position

Annonsens genomsnittliga position på sökresultatsidor när den visades med annonstillgången.

Gen. kostnad per klick (CPC)

Det genomsnittliga belopp du betalar per klick när annonsen visas med annonstillgången. Genomsnittlig CPC fastställs genom att kostnaden för alla klick summeras och divideras med antalet klick.