Om rapportering om elementer på kampanjenivå for responsive søkeannonser

I rapporteringen om elementer på kampanjenivå for responsive søkeannonser kan du se innsikt om og resultater oppnådd med elementer fra én eller flere kampanjer. Du kan se hvilke elementer du bør bytte ut, og hvilke elementer som er mest effektive. Denne informasjonen kan du bruke til å oppnå bedre resultater for annonsene dine.

På Elementer-siden kan du sjekke alle elementene fra alle de responsive søkeannonsene dine på ett sted.

Når du bruker rapportering om elementer på kampanjenivå, kan du se hvor elementene dine brukes, og hvilke elementer du oppnår de beste resultatene med. Når du vet hvilke elementer du oppnår gode resultater med, kan du sette denne kunnskapen ut i livet i andre annonser. Hvis du oppnår dårlige resultater med enkelte elementer, kan du bytte dem ut.

Før du begynner

Du må opprette en responsiv søkeannonse for å kunne se rapporten om elementer. Finn ut mer om responsive søkeannonser.

Du kan også se rapporten om elementer på annonsenivå. I denne rapporten om elementer lister vi opp alle elementene som er brukt i de responsive søkeannonsene dine, så du kan sammenligne resultatene du oppnår med elementene i de enkelte responsive søkeannonsene.

Rapporter om elementer på kampanjenivå genereres hvis du har minst én responsiv søkeannonse i Google Ads. Det er bare de aktive elementene (de som inngår i aktive annonser i aktive annonsegrupper og i aktive kampanjer som har hatt visninger i løpet av de siste 30 dagene) som vises i disse rapportene.

Merk: Ettersom data om elementer oppdateres daglig, gjenspeiles ikke endringene i sanntid. Elementer kan for eksempel fortsatt fremgå i en rapport etter at den aktuelle kampanjen er satt på pause, men de fjernes så fort elementdataene er oppdatert.

Slik fungerer det

Følg denne fremgangsmåten for å se rapporten på kampanjenivå om elementer i responsive søkeannonser i kampanjene du kjører i Søkenettverket:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Flere kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Du kan se flere elementer fra listen.

Enkeltkampanje

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg et element du vil se.

Dette finner du i rapporten om alle elementer på kampanjenivå

Filtre og visninger

Hvis du har en liste med veldig mange elementer, kan du filtrere disse etter element, brukes av, type, kilde og resultatvurdering. Du kan filtrere elementene dine ved å klikke på filterikonet Filter og så velge en filtertype.

Element

I «Innholdselement»-kolonnen ser du hva de ulike innholdselementene inneholder.

Brukes av

I «Brukes av»-kolonnen ser du hvor mange annonser dette elementet brukes i. Hvis du klikker på verdien i denne kolonnen, ser du annonsetabellen med alle annonsene som inneholder dette innholdselementet. Du kan redigere annonsen ved å legge inn endringene fra annonsetabellen. Klikk på blyantikonet Endre for å endre annonsen.

Elementtype

I «Elementtype»-kolonnen blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Du må bytte mellom Element, Tilknytninger eller Tilknytninger (eldre versjon) i «Tabellvisning»-rullegardinmenyen ut fra hvilken type element du ser etter. Her følger noen vanlige elementtyper:

Element

• Overskrift
  • Beskrivelse

Tilknytninger

• Nettstedslink
  • Anrop
  • Skjema for potensielle salg
  • Infoelement
  • Tekstutdrag
  • Pris
  • App
  • Promotering

Tilknytninger (eldre versjon)

• Bildeutvidelser
  • Dynamisk bilde
  • Sted
  • Adressetillegg for samarbeidspartner

Merk: Du kan se informasjon om automatiske adresseelementer, selgervurderinger og automatiske appelementer, ved å velge Automatiske elementer på kontonivå på menyen med tre prikker til høyre i tabellen.

Hvis du ikke ser dynamiske nettstedslinker, dynamiske infoelementer og dynamisk strukturerte tekstutdrag i «Tilknytning»-visningstabellen, finner du data om disse elementene under «Automatiske elementer på kontonivå». Innen 2023 får du se mer detaljert rapportering om dynamiske nettstedslinker, dynamiske infoelementer og dynamisk strukturerte tekstutdrag.

Elementkilde

Hvis du har valgt å bruke elementer som Google automatisk oppretter på kontonivå eller kampanjenivå, merkes disse med «Automatisk opprettet».

Visninger

I «Visninger»-kolonnen kan du se hvor ofte elementet ditt vises. En visning telles hver gang elementet ditt vises i en annonse på en søkeresultatside eller andre nettsteder i Google-nettverket. Finn ut mer om visninger.

Tips: Fra tid til annen får kanskje ikke et element noen visninger, hvis det anslås at du kommer til å få bedre resultater med andre elementer. Hvis det har gått flere uker uten at et elementet har fått noen visninger, bør du vurdere å bytte det ut mot et annet.

Flere beregninger som er tilgjengelige for overskrifter og beskrivelser:

Festet

I Festet-kolonnen kan du se hvor mange ganger overskriftene og beskrivelsene dine er festet, og i hvilke plasseringer. Hvis du klikker på verdien i denne kolonnen eller på infokortet, ser du annonsetabellen med alle annonsene der dette innholdselementet er festet. Finn ut mer om hvordan du fester elementer i bestemte plasseringer.

Tips: Fra tid til annen får kanskje ikke et element noen visninger, hvis det anslås at du kommer til å få bedre resultater med andre elementer. Hvis det har gått flere uker uten at et elementet har fått noen visninger, bør du vurdere å bytte det ut mot et annet.

Resultatvurdering

I Resultatvurdering-kolonnen kan du se hvor gode resultater du oppnår med et gitt element, sammenlignet med resultatene du får med andre elementer av samme type i alle kampanjene dine. Den aktuelle verdien representerer andelen av visningene elementet fikk da det ble vurdert. Elementer vurderes som «Best», «God» eller «Lav» basert på de aktuelle resultatene.

Merk: Responsive søkeannonser må vanligvis ha oppnådd rundt 5000 visninger i «Google Søk: Øverst»-segmentet i løpet av 30 dager for at en vurdering skal vises i Resultatvurdering-kolonnen. Finn ut hvordan du kan bruke segmenter i tabeller

Når du har lagt til et innholdselement, vises «Innlæringsfase»-vurderingen mens systemet vurderer resultatene for innholdselementet sammenlignet med andre innholdselementer i den responsive søkeannonsen. Når innholdselementet ditt har tilstrekkelig med trafikk, kan det få resultatvurderingen «Lav», «God» eller «Best».

Merk: Hvis du endrer datoperioden, har dette ingen innvirkning på «Resultater»-kolonnen. Vurderingen som vises, er alltid den gjeldende vurderingen.

Du bør bytte ut innholdselementer med vurderingen «Lav», beholde innholdselementer med vurderingen «God» og bruke innholdselementer med vurderingen «Best» for at annonsene dine skal bli mer effektive.

Tips: Legg til så mange unike innholdselementer som du kan. Jo flere innholdselementer du legger til i den responsive søkeannonsen, desto flere alternativer er tilgjengelige for å lage annonser du oppnår gode resultater med.

Du kan se prosentandeler i vurderingskolonnene for de enkelte elementene. Disse prosentandelene representerer andelen av visninger – for alle de aktuelle annonsene – som det aktuelle elementet kunne tilskrives da vurderingen ble gitt. Dette gjør at du kan prioritere optimaliseringen av de responsive søkeannonsene ved å legge til eller bytte ut elementer ut fra resultatene de oppnår. Finn ut hvordan du kan opprette effektive søkeannonser.

Vurderinger av elementer i responsive søkeannonser på kampanjenivå

Resultatvurderingen for kampanjeelementene dine vises som en prosentandel. Du kan se gjennom de ulike resultatvurderingene nedenfor:

Resultatvurdering for kampanjen Beskrivelse
Innlæringsfase Verdien i «Innlæringsfase»-kolonnen representerer hvor ofte elementet blir vist uten noen vurdering fordi Google Ads ikke har tilstrekkelig med informasjon til å vurdere det. Et element som nylig er lagt til i en annonse, gis vurderingen «Innlæringsfase» til å begynne med. Det kan bli vist en resultatvurdering så fort nok informasjon er samlet inn.
Lav Vurderingen «Lav» gis til innholdselementene du oppnår de dårligste resultatene med i forhold til andre elementer av samme type i den samme annonsen. Bytt ut innholdselementer som ofte får vurderingen «Lav», for å oppnå bedre resultater med annonsen.
God Vurderingen «God» gis til innholdselementer som oppnår gode resultater i forhold til andre elementer av samme type i den samme annonsen. Behold innholdselementene som ofte får vurderingen «God», for å oppnå bedre resultater med annonsen.
Best Vurderingen «Best» gis til innholdselementene du oppnår de beste resultatene med i forhold til andre elementer av samme type i den samme annonsen. Legg til flere innholdselementer som de som ofte vurderes som «Best», for å oppnå bedre resultater med annonsen.
Ikke vurdert I «Ikke vurdert»-kolonnen kan du se hvor ofte elementet blir vist uten vurdering. Dette kan skje hvis det ikke finnes nok innholdselementer av den samme typen i én og samme annonse, eller hvis elementet ikke har oppnådd nok visninger til å bli gitt en resultatvurdering.

Eksempel:

Prosentandelen i hver enkelt kolonne representerer andelen av visningene elementet mottok da det ble vurdert. Tenk deg at et overskriftselement – «Fri frakt» – som brukes i fire annonser, totalt mottok 10 000 visninger:

• I annonse 1 får elementet 1000 visninger og vurderingen «Best».
  • I annonse 2 får elementet 6000 visninger og vurderingen «God».
  • I annonse 3 får elementet 2900 visninger og vurderingen «Lav».
  • I annonse 4 får elementet 100 visninger og ingen resultatvurdering.

Elementet representeres i kolonnene for kampanjeelementer på følgende måte:

• 10 % og best (annonse 1)
  • 60 % og god (annonse 2)
  • 29 % og lav (annonse 3)
  • 1 % og uten vurdering (annonse 4)

Andre beregninger som er tilgjengelige for andre typer elementer:

Klikk

Hvor mange klikk annonsen oppnådde da den ble vist sammen med en bestemt elementtype. Denne verdien omfatter både klikk på annonseoverskriften og annonseelementet (hvis det er aktuelt). For å se klikk utelukkende på annonseelementet, klikk på segmentikonet og velg Klikktype.

Visninger

Antallet ganger annonsen ble vist sammen med annonseelementet.

Klikkfrekvens

Antallet klikk på annonsen delt på antallet ganger annonsen ble vist sammen med annonseelementene.

Kostnad

Den samlede kostnaden av klikk på annonsen da den ble vist sammen med annonseelementet. Finn ut mer om den faktiske kostnaden av klikk.

Gj.sn. plassering

Annonsens gjennomsnittlige plassering på søkeresultatsider når den vises sammen med annonseelementet.

Gj.sn. kostnad per klikk (CPC)

Det gjennomsnittlige beløpet du betaler for hvert klikk når annonsen vises sammen med annonseelementet. Gjennomsnittlig CPC fastsettes ved å legge sammen kostnadene for alle klikk og dele resultatet på antallet klikk som er mottatt.

Linker til relatert innhold