Responsiivisten hakumainosten kampanjatason elementtiraportti

Responsiivisten hakumainosten kampanjatason elementtiraportista näet elementtien tulokset ja niitä koskevat vinkit yhdelle tai useammalle kampanjalle. Voit selvittää, mitkä elementit kannattaa vaihtaa ja mitkä parantavat tehokkaimmin mainostesi tuloksia.

Elementit-sivulta näet kaikkien responsiivisten hakumainosten elementit samassa paikassa.

Kun käytät kampanjatason elementtiraportointia, näet, missä elementtejä käytetään ja mitkä niistä tuottavat parhaita tuloksia. Kun saat selville, mitkä elementit toimivat hyvin, voit hyödyntää tätä tietoa muissa mainoksissa. Jos elementin tulokset jäävät heikoiksi, voit korvata sen.

Ennen kuin aloitat

Sinun on luotava responsiivinen hakumainos, jotta voit nähdä elementtiraportin. Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Voit katsoa elementtiraporttia myös mainostasolla. Elementtiraportissa listataan kaikki responsiivisissa hakumainoksissasi käytetyt elementit, joten sen avulla voit verrata mainoksen elementtejä toisiinsa.

Saat kampanjatason elementtiraportteja, jos sinulla on vähintään yksi responsiivinen hakumainos Google Adsissa. Raportissa näkyvät vain aktiiviset elementit (eli elementit, jotka sisältyvät aktiivisten mainosryhmien ja kampanjoiden aktiivisiin mainoksiin ja jotka ovat saaneet impressioita 30 viime päivän aikana).

Huom. Elementtidata päivittyy kerran päivässä, joten muutokset eivät tule näkyviin reaaliaikaisesti. Elementti saattaa esimerkiksi näkyä raportissa kampanjan keskeyttämisen jälkeen, mutta se poistetaan elementtidatan päivittämisen yhteydessä.

Näin se toimii

Näin löydät Hakuverkostokampanjoidesi responsiivisten hakumainosten kampanjatason elementtiraportin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Useita kampanjoita

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Voit katsella useita listalla olevia elementtejä.

Yksi kampanja

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse haluamasi elementti.

Mitä tietoja kampanjatason elementtiraportissa näkyy kaikista elementeistä

Suodattimet ja näkymät

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit suodattaa niitä elementin, tyypin, lähteen, tulosarvion ja "Elementtiä käyttävät mainokset" ‑sarakkeen mukaan. Ota suodatin käyttöön klikkaamalla suodatinkuvaketta Suodata ja valitsemalla suodatintyyppi.

Elementti

Elementti-sarakkeesta näet kunkin elementin sisällön.

Käyttäjät

Käyttäjät-sarakkeesta näet, kuinka monessa mainoksessa elementtiä käytetään. Jos klikkaat sarakkeessa näkyvää arvoa, näet taulukossa kaikki mainoksesi, jotka sisältävät kyseisen elementin. Voit tehdä mainokseen muutoksia muokkaamalla elementtejä mainostaulukosta. Muokkaa mainosta klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa.

Elementtityyppi

Elementtityyppi-sarake määrittää, miten kutakin elementtiä käytetään. Sinun on valittava avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Elementti, Yhteydet tai Yhteydet (vanha) sen mukaan, minkätyyppistä elementtiä etsit. Voit nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia elementtejä:

Elementti

• Otsikko
  • Kuvaus

Yhteydet

• Sivustolinkki
  • Puhelu
  • Liidilomake
  • Huomioteksti
  • Sisältöpoiminta
  • Hinta
  • Sovellus
  • Tarjous

Yhteydet (vanha)

• Kuvalaajennukset
  • Dynaaminen kuva
  • Sijainti
  • Yhteistyökumppanin sijainti

Huom. Jos etsit automaattisia sijainti- tai sovelluselementtejä tai arvioita myyjästä, valitse taulukon oikeassa reunassa olevasta kolmen pisteen valikosta Tilikohtaiset automaattiset elementit.

Jos et näe Yhteys-näkymän taulukossa dynaamisia sivustolinkkejä, huomiotekstejä ja sisältöpoimintoja, näiden elementtien data löytyy kohdasta "Tilikohtaiset automaattiset elementit". Vuoteen 2023 mennessä voit nähdä tarkempaa raportointia näistä elementeistä.

Elementin lähde

Jos olet sallinut Googlen luoda elementtejä automaattisesti tili- tai kampanjatasolla, tällaisten elementtien yhteydessä lukee "Automaattisesti luotu".

Impressiot

Impressiot-sarakkeesta näet, kuinka monta kertaa elementti on näkynyt. Impressio lasketaan aina, kun elementti näkyy mainoksessa hakutulossivulla tai jollakin muulla Google-verkostoon kuuluvalla sivustolla. Lue lisää impressioista

Vinkki: Joskus voi käydä niin, että elementti ei saa yhtään impressiota, koska muiden elementtien ennustetaan tuottavan parempia tuloksia. Jos impressioita ei tule moneen viikkoon, elementti kannattaa korvata uudella.

Otsikoita ja kuvauksia koskevat lisämittarit

Kiinnitetty

Kiinnitetty-sarakkeesta näet, kuinka monta kertaa ja mihin sijainteihin otsikot ja kuvaukset on kiinnitetty. Jos klikkaat tässä sarakkeessa tai tietokortissa näkyvää arvoa, näet taulukossa kaikki mainoksesi, joihin on kiinnitetty kyseinen elementti. Lue lisää elementtien kiinnittämisestä tiettyihin sijainteihin.

Vinkki: Joskus voi käydä niin, että elementti ei saa yhtään impressiota, koska muiden elementtien ennustetaan tuottavan parempia tuloksia. Jos impressioita ei tule moneen viikkoon, elementti kannattaa korvata uudella.

Tulosarvio

Tulosarvio-sarakkeesta näet elementin tulokset verrattuna muihin samantyyppisiin elementteihin kaikissa kampanjoissasi. Sarakkeesta näkyy myös elementin saamien impressioiden osuus elementin arvioimishetkellä. Elementeille annetaan niiden tulosten perusteella arvioksi "Paras", "Hyvä" tai "Heikko".

Huom. Responsiivisilla hakumainoksilla on yleensä oltava noin 5 000 impressiota 30 päivän ajalta "Google-haku: yläosa" ‑segmentissä, jotta arvio voi näkyä Tulokset-sarakkeessa. Lue lisää segmenttien käyttämisestä taulukoissa.

Kun lisäät elementin, sarakkeessa lukee "Prosessoidaan" sen aikaa, kun järjestelmä arvioi elementin tuloksia suhteessa responsiivisen hakumainoksen muihin elementteihin. Kun elementti on saanut riittävästi liikennettä, sen tulosarvioksi tulee Heikko, Hyvä tai Paras.

Huom. Ajanjakson muuttaminen ei vaikuta Tulokset-sarakkeeseen. Sarakkeessa näkyy aina tämänhetkinen arvio.

Suosittelemme, että vaihdat heikon arvion saaneet elementit, säilytät hyväksi arvioidut ja käytät parhaiksi arvioituja mainostesi parantamiseen.

Vinkki: Lisää mahdollisimman monta elementtiä. Mitä useampia elementtejä lisäät responsiiviseen hakumainokseesi, sitä enemmän vaihtoehtoja järjestelmällä on hyviä tuloksia tuottavien mainosten luomiseen.

Näet arviosarakkeissa prosenttilukuja kunkin elementin kohdalla. Prosenttiluvut kertovat, kuinka suuren osuuden impressioista elementti oli saanut kaikissa mainosryhmissä arvion antamishetkellä. Tulostietojen perusteella voit tarvittaessa lisätä tai vaihtaa elementtejä ja optimoida näin responsiiviset hakumainoksesi. Katso, miten voit luoda tehokkaita Hakumainoksia.

Kampanjatason arviot responsiivisten hakumainosten elementeistä

Kampanjan elementti näkyy prosenttiosuutena. Voit lukea alta, mitä eri tulosarviot tarkoittavat.

Kampanjan tulosarvio Kuvaus
Prosessoidaan Prosessoidaan-sarakkeesta näet, kuinka usein elementti näkyy ilman arviota siitä syystä, että Google Adsilla ei ole vielä riittävästi tietoa arviota varten. Kun elementti on vasta lisätty mainokseen, sen arvio on "Prosessoidaan". Tulosarvio näkyy, kun tietoja on kerätty riittävästi.
Heikko Heikon arvion saaneet elementit ovat saman mainoksen samantyyppisistä elementeistä heikoiten toimivia. Voit parantaa mainoksen tuloksia korvaamalla elementit, joiden arvio on usein "Heikko".
Hyvä Hyvän arvion saaneet elementit toimivat suhteellisen hyvin saman mainoksen muihin samantyyppisiin elementteihin verrattuna. Voit parantaa mainosryhmän tuloksia säilyttämällä elementit, joiden arvio on usein "Hyvä".
Paras Parhaan arvion saaneet elementit ovat saman mainoksen samantyyppisistä elementeistä parhaiten toimivia. Samantyyppisten elementtien lisääminen voi auttaa parantamaan mainoksen tuloksia.
Ei arviota Ei arviota ‑sarakkeesta näet, kuinka usein elementti näkyy ilman arviota. Näin voi käydä, jos mainokselle ei ole riittävästi samantyyppisiä elementtejä tai elementti ei ole saanut riittävästi impressioita tulosarviota varten.

Esimerkki:

Kunkin sarakkeen prosenttiosuus kertoo elementin saamien impressioiden osuuden elementin arvioimishetkellä. Oletetaan, että sinulla on otsikko "Maksuton toimitus", jota käytetään neljässä mainoksessa ja joka on saanut yhteensä 10 000 impressiota.

• Ensimmäisessä mainoksessa elementti saa 1 000 impressiota ja arvion "Paras".
  • Toisessa mainoksessa elementti saa 6 000 impressiota ja arvion "Hyvä".
  • Kolmannessa mainoksessa elementti saa 2 900 impressiota ja arvion "Heikko".
  • Neljännessä mainoksessa elementti saa 100 impressiota mutta ei tulosarviota.

Kampanjoiden elementtisarakkeissa elementti näkyy näin:

• 10 % Paras (mainos 1)
  • 60 % Hyvä (mainos 2)
  • 29 % Heikko (mainos 3)
  • 1 % Ei arviota (mainos 4)

Muita elementtityyppejä koskevat lisämittarit

Klikkaukset

Kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näkyi tietyn elementtityypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon ja mainoselementin klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoselementin klikkaukset, klikkaa segmenttikuvaketta ja valitse Klikkaustyyppi.

Impressiot

Kuinka monta kertaa mainoksesi on näkynyt mainoselementin kanssa.

Klikkausprosentti (CTR)

Mainoksesi saamien klikkausten määrä jaettuna niiden kertojen määrällä, jolloin mainos näkyi mainoselementtien kanssa.

Hinta

Mainosklikkausten kokonaishinta, kun mainos näkyi mainoselementin kanssa. Lue lisää klikkausten todellisista hinnoista.

Keskim. sijainti

Mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun mainos näkyi mainoselementin kanssa.

Keskim. klikkauskohtainen hinta (CPC)

Keskimääräinen summa, jonka maksat mainoksen klikkauksesta silloin, kun mainos näkyy mainoselementin kanssa. Luku saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla summa saatujen klikkausten määrällä.