Vanliga frågor om Google Partners

I denna artikel besvarar vi vanliga frågor om Google Partners-programmet.

Allmän fråga

Vad är Google Partners-programmet?

Läs mer om Google Partners-programmet

Frågor om certifieringskravet

1. Varför visas vissa användare som inte tillhör mitt företag på sidan Användarcertifieringar?

sidan Användarcertifieringar visas alla administratörs- och standardanvändare i Google Ads-förvaltarkontot eller till ett konto som är länkat till företagets förvaltarkonto. Alla användare på sidan kan få Google Ads-certifiering inom de kvalificerade certifieringsområdena (till exempel Sök, Display, Video, Shopping och Appar), och certifieringarna kan räknas in i det nya certifieringskravet. Läs mer om tabellen Användarcertifieringar

2. Hur definierar Google en kontostrateg?

Vi definierar kontostrateger som medarbetare på ditt företag som hanterar Google Ads-kampanjer för kunders räkning.

3. Hur fastställer Google antalet kontostrateger som vi behöver certifiera?

Antalet kontostrateger som behöver certifieras är vår bästa uppskattning baserat på ett antal faktorer, som användarnas åtkomstnivåer, koppling till Ads-förvaltarkonton som är registrerade hos Google Partners och länkade underkonton och e-postdomäner.

Du kan informera oss om hur många kontostrateger som finns i företaget genom att öppna sidan med företagsinformation på fliken Partners-program och välja det i rullgardinsmenyn. Vi definierar kontostrateger som medarbetare på ditt företag som hanterar Google Ads-kampanjer för kunders räkning. Läs mer om hur vi beräknar antalet kontostrateger på ditt företag

4. Vi ger våra kunder e-postadresser inom företaget. Kan det leda till problem för det nya certifieringskravet för Google Partner-märket?

Nej. Du kan informera oss om hur många användare på ditt företag som är kontostrateger och som ska certifieras utifrån deras dagliga arbete genom att öppna sidan med företagsinformation på fliken Partners-programmet och välja lämpligt alternativ på rullgardinsmenyn. Vi definierar kontostrateger som medarbetare på ditt företag som hanterar Google Ads-kampanjer för kunders räkning. Läs mer om hur vi beräknar antalet kontostrateger på ditt företag

5. Vilka Google Ads-certifieringar kan tillgodoräknas för att uppfylla kraven för Google Partners-certifieringar?

Google Ads-certifieringar är professionella ackrediteringar som Google erbjuder personer som uppvisar kunskaper i grundläggande och avancerade aspekter av Google Ads.

Följande Ads-certifieringar kan tillgodoräknas för att uppfylla certifieringskravet:

• Google Ads – Appar
  • Google Ads – Display
  • Google Ads – Sök
  • Google Ads – Video
  • Shopping-annonser
Obs! Google Ads professionella certifieringarna kan inte tillgodoräknas för Partner-märket. Inga andra certifieringar kan tillgodoräknas för att uppfylla certifieringskravet för Google Partner- eller Premier Partner-märket.

Du hittar Ads-certifieringarna på sidan Google Ads-certifieringar i Skillshop.

Frågor om resultatkravet

1. Finns det en risk att jag blir av med mitt Google Partner-märke om jag inte har ett högt optimeringsresultat? Måste jag följa alla rekommendationer och uppnå ett optimeringsresultat på 100 % för att bli partner?

Du behöver inte följa alla rekommendationer eller uppnå ett optimeringsresultat på 100 % för att uppfylla de nya kraven för Google Partner-märket. Ditt företag måste ha ett minsta optimeringsresultat på 70 %. Du bestämmer själv och kan tillämpa eller ignorera rekommendationer utifrån din egen bedömning och dina klienters mål. Läs mer om optimeringsresultat

2. Vilka är de kriterier som Google för närvarande använder för att utvärdera partnerkonton och kampanjresultat?

Vi använder optimeringsresultatet för att göra resultatkriterierna mer konkreta, transparenta och användbara. Läs mer om kraven för märket

Läs mer om optimeringsresultatet

3. Vilket är det lägsta optimeringsresultat ett konto måste ha? Vilken tidsperiod kommer ni att utvärdera?

För att uppfylla kraven för Partners-programmet måste ditt Google Ads-förvaltarkonto som är registrerat hos Google Partners ha ett optimeringsresultat på minst 70 %. Du bestämmer själv och kan tillämpa eller ignorera rekommendationer utifrån din egen bedömning och dina klienters mål. Läs mer om optimeringsresultat

Vi kontrollerar kraven varje dag. Vi informerar de partner som inte längre uppfyller det lägsta optimeringsresultatet på 70 % eller något annat av kraven. Vi ger partner tid att uppfylla resultatkravet innan de riskerar att förlora sin status. Under den tiden tillhandahåller vi verktyg till hjälp för att uppfylla kraven. Efter denna period kan partner som blir av med sin status återfå den när de uppnår kraven.

4. Ibland är rekommendationerna inte relevanta för våra kunders verksamhetsmål. Hur ska jag balansera behovet att tillämpa rekommendationer som en del av optimeringsresultatet och behovet att tillgodose kundens intressen i första hand?

Vi förstår att kunder kan ha nyanserade krav eller flera mål. Därför kräver vi inte ett optimeringsresultat på 100 %. Som partner har du kontroll och frihet att fatta rätt beslut för dina klienter även framöver. Du kan välja att tillämpa eller ignorera rekommendationer utifrån din egen bedömning och dina kunders mål. Du får bättre resultat genom att tillämpa och ignorera rekommendationer.

Rekommendationerna visas utifrån förväntade resultatförbättringar i kundens mål och vi förbättrar ständigt våra kvalifikationskriterier. Om du väljer att avvisa en rekommendation eftersom den för närvarande inte är relevant för din kund bör du lämna feedback. Observera att möjligheten kan återkomma om den fortfarande är relevant för kontot.

5. När jag öppnar sidan Rekommendationer i Google Ads visas följande meddelande: ”Det går inte att visa alla rekommendationer för dina kampanjer eftersom du har fler än 1 000 konton. Välj ett konto på lägre nivå för att se rekommendationer.” Hur hittar jag mitt optimeringsresultat för att hjälpa företaget att uppfylla resultatkravet?

Öppna sidan Partners-programmet i Google Ads, leta reda på kortet Märkesstatus och klicka på Visa information. På sidan Märkesstatus hittar du information om ditt optimeringsresultat i avsnittet Resultat. Om du har uppnått optimeringsresultatet på 70 % visas detta. Om du inte har gjort det ser du hur mycket du behöver förbättra ditt optimeringsresultat för att nå gränsvärdet på 70 %.

Öppna sedan sidan Rekommendationer igen och välj ett konto på lägre nivå i det övre navigeringsfältet. På sidan Rekommendationer kan du tillämpa eller ignorera rekommendationer i alla konton. Rekommendationer med högre poäng förväntas ha störst effekt på resultatet.