Vanlige spørsmål om Google Partners

I denne artikkelen svarer vi på vanlige spørsmål om Google Partners-programmet.

Generelt spørsmål

Hva er Google Partners-programmet?

Finn ut mer om Google Partners-programmet.

Spørsmål om sertifiseringskravet

1. Hvorfor er enkelte brukere som ikke er ansatt i bedriften min, oppført på Brukersertifiseringer-siden?

Brukersertifiseringer-siden ser du alle brukerne på administrator- og standardnivå i Google Ads-managerkontoen din eller en hvilken som helst konto som er tilknyttet bedriftens managerkonto. Alle som er oppført på denne siden, kan oppnå Google Ads-sertifisering på de aktuelle sertifiseringsområdene (f.eks. app-, søke-, video-, banner- eller Shopping-annonsering), og sertifiseringene kan telle opp mot sertifiseringskravet. Finn ut mer om Brukersertifiseringer-tabellen

2. Hvordan definerer Google kontoeksperter?

Vi definerer kontoeksperter som ansatte i bedriften din som administrerer Google Ads-kampanjer på vegne av kundene dine.

3. Hvordan kommer Google frem til antallet kontoeksperter vi må ha sertifisert?

Hvor mange av kontoekspertene dine som må være sertifisert, er et anslag vi gjør basert på en rekke faktorer, for eksempel brukernes tilgangsnivåer, tilknytning til Google Partners-registrerte Google Ads-managerkontoer og tilhørende underkontoer samt e-postdomener.

Du kan fortelle oss hvor mange kontoeksperter du har i bedriften, ved å gå til bedriftens detaljside via «Partners-programmet»-fanen og velge det aktuelle alternativet fra rullegardinmenyen. Vi definerer kontoeksperter som ansatte i bedriften som administrerer Google Ads-kampanjer på vegne av kundene dine. Finn ut mer om hvordan vi anslår antallet kontoeksperter i bedrifter

4. Vi gir kundene e-postadresser på domenet til bedriften vår. Kan det skape problemer for oss med tanke på sertifiseringskravet til det nye Google Partners-merket?

Nei. Du kan informere oss om hvor mange brukere i bedriften din som er kontoeksperter, og som bør ha sertifiseringer, basert på oppgavene de vanligvis utfører: Gå til bedriftens detaljside via «Partners-programmet»-fanen, og velg det aktuelle alternativet fra rullegardinmenyen. Vi definerer kontoeksperter som ansatte i bedriften som administrerer Google Ads-kampanjer på vegne av kundene dine. Finn ut mer om hvordan vi anslår antallet kontoeksperter i bedrifter

5. Hvilke Google Ads-sertifiseringer teller opp mot kravet om Google Partners-sertifiseringer?

Google Ads-sertifiseringer er en profesjonell akkreditering Google tilbyr personer som mestrer grunnleggende og avanserte aspekter ved Google Ads.

Google Ads-sertifiseringene nedenfor teller opp mot sertifiseringskravet:

• Google Ads-appannonsering
  • Google Ads-bannerannonsering
  • Google Ads-søkeannonsering
  • Google Ads-videoannonsering
  • Shopping-annonser
Merk: Google Ads-sertifiseringene for profesjonelle brukere teller ikke opp mot Partners-merket. Ingen andre sertifiseringer teller opp mot sertifiseringskravene til Google Partners- eller Premier Partners-merket.

Du finner Google Ads-sertifiseringene på siden med Google Ads-sertifiseringer i Skillshop.

Spørsmål om resultatkravet

1. Kan jeg miste Google Partners-merket mitt hvis jeg ikke oppnår et godt nok optimaliseringsresultat? Må jeg følge alle anbefalingene og ha et optimaliseringsresultat på 100 % for å få partnerstatus?

Du er ikke nødt til å følge alle anbefalingene eller oppnå 100 % som optimaliseringsresultat for å innfri kravene til det nye Google Partners-merket. Bedriften din må ha et optimaliseringsresultat på minst 70 % – du har selv kontrollen, og i denne kontoen skal det være mulig å følge eller avvise anbefalinger basert på vurderinger du selv gjør, og kundenes mål. Finn ut mer om optimaliseringsresultatet

2. Hvilke kriterier bruker Google for å evaluere partnerkontoer og kampanjeresultater?

For at resultatkravet skal være håndfast, lett forståelig og mulig å omsette i konkrete tiltak, bruker vi optimaliseringsresultatet. Finn ut mer om merkekravene

Finn ut mer om optimaliseringsresultatet

3. Hva er det laveste optimaliseringsresultatet en konto kan ha over tid? Hvilken tidsperiode omfatter evalueringen?

Google Ads-managerkontoen du brukte da du registrerte bedriften for Google Partners, må ha et optimaliseringsresultat på minst 70 % for å innfri partnerkravene – du har selv kontrollen, og i denne kontoen skal det være mulig å følge eller avvise anbefalinger basert på vurderinger du selv gjør, og kundenes mål. Finn ut mer om optimaliseringsresultatet

Vi kontrollerer kravene daglig. Vi informerer partnere som ikke lenger innfrir kravet om et optimaliseringsresultat på minst 70 % eller et av de andre kravene. Vi gir partnerne en tidsfrist til å innfri resultatkravet, før de står i fare for å miste statusen, og verktøyene de trenger for å gjøre det. Etter denne perioden kan partnere som har mistet statusen, få den tilbake når de innfrir kravene igjen.

4. Noen ganger er kanskje ikke anbefalingene vi viser, relevante for kundens forretningsmål. Hvordan kan jeg finne en god balanse mellom å følge de anbefalingene som trengs for at jeg skal holde meg innenfor grensen for optimaliseringsresultatet, og behovet for å prioritere kundens interesser?

Vi forstår at kunder kan ha nyanserte krav eller flere ulike mål, og dette er grunnen til at vi ikke krever et optimaliseringsresultat på 100 %. Også fremover har partnerne kontrollen og friheten de trenger til å ta de rette valgene for kundene sine. Du kan følge eller avvise anbefalinger basert på egne vurderinger og kundenes mål, og dette virker inn på optimaliseringsresultatet.

Merk deg at vi viser anbefalinger ut fra hva som er forventet å gi kundene dine bedre resultater, og vi jobber kontinuerlig for å forbedre kvalifikasjonskriteriene. Hvis du avviser en anbefaling fordi den ikke er relevant for kunden akkurat nå, ber vi deg om å gi oss tilbakemelding om dette. Husk også at muligheten kan vises igjen hvis den fremdeles er relevant for kontoen.

5. Når jeg går til «Anbefalinger»-siden i Google Ads, ser jeg denne meldingen: «Vi kan ikke vise alle anbefalingene for kampanjene dine fordi du har flere enn 1000 kontoer. Velg en konto på et lavere nivå for å se anbefalinger.» Hvordan finner jeg optimaliseringsresultatet mitt, slik at jeg kan bidra til at bedriften innfrir resultatkravet?

Gå til Partners-programmet-siden i Google Ads, finn «Merkestatus»-kortet, og klikk på «Vis detaljer». I Resultater-delen på Merkestatus-siden finner du informasjon om optimaliseringsresultatet. Hvis målet på 70 % er nådd, indikeres dette. Hvis ikke ser du hvor mye du må øke optimaliseringsresultatet for å nå grensen på 70 %.

Gå så tilbake til Anbefalinger-siden, og velg en konto på et lavere nivå fra navigasjonsraden øverst. På Anbefalinger-siden kan du følge eller avvise anbefalinger for alle kontoene. Anbefalinger med en høyere poengsum forventes å ha størst innvirkning på resultatene dine.