Veelgestelde vragen over Google Partners

In dit artikel worden veelgestelde vragen over Google Partners behandeld, waaronder vragen over wanneer het nieuwe programma wordt gelanceerd en de nieuwe vereisten voor badges.

Algemene vragen

1. Waarom brengt Google wijzigingen aan in het Partners-programma?

In de afgelopen twee jaar hebben we met veel van onze partners wereldwijd gesproken om meer inzicht te krijgen in hoe we het programma kunnen verbeteren. Hier hebben we veel van geleerd. Onze partners hebben ons laten weten dat ze meer transparantie, exclusiviteit, erkenning in de markt en beter inzicht in hun zakelijke behoeften willen.

We hebben besloten hun feedback te verwerken door in 2021 wereldwijd een nieuw Google Partners-programma te lanceren. U kunt hier een voorbeeld van de nieuwe badgevereisten bekijken.

2. Verdwijnt de Premier Partner-badge?

Nee, de Premier Partner-badge blijft bestaan. De vereisten om in aanmerking te komen voor de Premier Partner-badge veranderen echter in 2021.

Partners die in aanmerking willen komen voor de Premier Partner-badge, moeten eerst voldoen aan de nieuwe vereisten voor de Partner-badge. Daarna maken we een selectie op basis van verschillende factoren, waaronder de jaarlijkse uitgaven aan advertenties in beheerde accounts, klantengroei, klantbehoud en andere informatie. Deze Premier Partner-beoordeling wordt jaarlijks uitgevoerd en de Premier Partner-status is mogelijk niet beschikbaar voor alle markten.

3. Verdwijnt de Partner-badge?

Nee, de Partner-badge blijft bestaan. Meer informatie over de badgevereisten.

4. Wanneer weet ik of ik Premier Partner ben in 2021?

We lanceren het nieuwe Google Partners-programma in 2021. Als onderdeel van de lancering updaten we de lijst met Premier Partners. Ter herinnering: Als u de Premier Partner-badge wilt verdienen, moet u voldoen aan de nieuwe vereisten voor de Partner-badge en worden geselecteerd op basis van een aantal factoren. Meer informatie over de badgevereisten.

Vragen over het uitstel van de lancering van het nieuwe Google Partners-programma tot 2021

1. Waarom stelt Google het nieuwe Google Partners-programma uit tot 2021?

Terwijl de wereld zich blijft aanpassen aan COVID-19, kan er onzekerheid zijn. We begrijpen dat dit moeilijk kan zijn voor u, uw gezin, uw bedrijf en uw klanten. Daarom hebben we besloten de lancering van het nieuwe Google Partners-programma en de nieuwe badgevereisten in juni 2020 uit te stellen tot 2021. Zo kunt u zich concentreren op wat het belangrijkste is.

2. Worden de vereisten voor de nieuwe Partner-badge anders dan wat Google in februari 2020 heeft aangekondigd?

De vereisten voor de nieuwe Partner- en Premier Partner-badge die in februari 2020 zijn aangekondigd, blijven hetzelfde. Ze gaan echter pas in na de lancering in 2021.

3. Worden de huidige vereisten voor de Partner-badge anders dan nu?

De huidige badgevereisten blijven ongewijzigd tot het nieuwe Google Partners-programma in 2021 van start gaat.

4. Wat gebeurt er met mijn bestaande Partner-badge, Premier Partner-badge en specialisaties?

Als u momenteel een Partner-badge, Premier Partner-badge of een specialisatie (Zoeken, Display, Shopping of Video) heeft, behoudt u uw badge en/of specialisaties tot de lancering in 2021.

Opmerking: Als u geen Partner- of Premier Partner-badge of geen van de Ads-specialisaties heeft, kunt u deze nog steeds verdienen als u aan de huidige vereisten voldoet. Zodra u de badge of specialisaties heeft verdiend, behoudt u uw badge en/of specialisaties totdat het nieuwe programma in 2021 van start gaat. U kunt uw badge- en specialisatiestatus bekijken op het tabblad 'Partners-programma' in uw Google Ads-manageraccount. Meer informatie over de badgevereisten.

5. Wat gebeurt er als ik mijn badge of specialisaties ben kwijtgeraakt op of na 1 januari 2020 PST?

Als u uw badge of specialisaties op of na 1 januari 2020 PST bent kwijtgeraakt, kennen we uw badge of specialisaties opnieuw toe tot de lancering in 2021.

6. Ik heb een Partner- of Premier Partner-badge, maar ik kan niet meer aan de vereisten voldoen. Loop ik het risico mijn badge te verliezen?

Nee. Als u de Partner- of Premier Partner-badge al heeft, kunt u uw badgestatus behouden tot de lancering van het nieuwe Google Partners-programma in 2021, zelfs als u niet meer aan de badgevereisten voldoet.

7. Moet ik me voor de rest van 2020 zorgen maken over de nieuwe badgevereisten?

We stellen de lancering van de nieuwe vereisten voor de Partner-badge uit tot 2021. Daarom worden de nieuwe vereisten voor uitgaven, prestaties en certificering ook uitgesteld. U kunt de status van uw bedrijf nog steeds controleren aan de hand van de nieuwe vereisten op het tabblad 'Partners-programma' van uw geregistreerde Google Ads-manageraccount en een certificering voor Zoeken, Video, Display of Shopping-advertenties voltooien om u voor te bereiden op de lancering van het nieuwe programma in 2021.

Tot die tijd stellen we aanvullende materialen en hulpbronnen beschikbaar waarmee u zich kunt voorbereiden op de nieuwe badgevereisten. Meer informatie over de badgevereisten.

8. Kan ik nog steeds de Partner-badge verdienen?

Ja, u kunt nog steeds de Partner-badge verdienen door te voldoen aan de huidige vereisten voor de Partner-badge. Meer informatie over de vereisten.

9. Ik maak momenteel geen deel uit van het Partner-programma. Kan ik nog vóór 2021 deelnemer worden?

Ja. Ga naar de Google Partners-website en volg de stappen om lid te worden.

10. Hoe wordt de status van Premier Partner bepaald voor de rest van 2020?

De vereisten voor de Premier Partner-badge blijven hetzelfde totdat het nieuwe programma in 2021 van start gaat. Meer informatie over de vereisten voor de Premier Partner-badge.

11. Kan ik in 2020 nog steeds een Premier Partner-badge verdienen?

Ja. Meer informatie over de vereisten voor de Premier Partner-badge.

12. Wat moet ik mijn klanten vertellen over het nieuwe Google Partners-programma?

Als uw klanten vragen stellen over het nieuwe Google Partners-programma, kunt u hen vertellen dat Google de lancering van het nieuwe programma en de badge uitstelt tot 2021. Zo kunnen Partners in het licht van de uitdagingen die het coronavirus (COVID-19) met zich meebrengt de tijd nemen om voor zichzelf, hun community's en hun klanten te zorgen. U kunt ze geruststellen dat u uw badge, toegang tot trainingen, voordelen en relatie met Google behoudt.

13. Wat gebeurt er met de voordelen van onze badge? Gaan deze in 2020 veranderen?

De voordelen van het Google Partnerprogramma blijven hetzelfde tot de lancering in 2021. De uitdagingen als gevolg van het coronavirus (COVID-19) kunnen invloed hebben op sommige van onze huidige voordelen.

14. Wat wordt er gedaan om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen?

Het is belangrijk dat het mkb tijdens deze moeilijke periode in contact blijft met klanten. Daarom geven we onze mkb-klanten wereldwijd $ 340 miljoen aan advertentietegoed, dat tot eind 2020 kan worden gebruikt voor toekomstige uitgaven aan advertenties op onze Google Ads-platforms. Dit maakt deel uit van een grotere toezegging van Google om het mkb, gezondheidsorganisaties, overheden en gezondheidsmedewerkers te steunen tijdens deze wereldwijde pandemie. Meer informatie over de advertentietegoeden

Vragen over de certificeringsvereiste voor de nieuwe Partner Badge (wordt gelanceerd in 2021)

1. Waarom worden bepaalde gebruikers die geen deel uitmaken van mijn bedrijf meegeteld voor de certificeringsvereiste?

Dit kan om drie redenen gebeuren:

1. E-mailaccounts van persoonlijke e-mailservices (zoals gmail.com, outlook.com, yahoo.com) hebben mogelijk op beheerders- of standaardniveau toegang tot uw bij Google Partners geregistreerde Ads-manageraccount. Google Partners identificeert de gebruikers van een partner op basis van e-maildomeinen die op beheerders- of standaardniveau toegang hebben tot uw door Google Partners geregistreerde Ads-manageraccount. Als u persoonlijke e-mailservices gebruikt voor de gebruikers in uw bij Google Partners geregistreerde Ads-manageraccount, kunnen deze gebruikers worden meegeteld voor het totale aantal gebruikers dat in aanmerking komt voor de certificeringsvereiste.

We raden u aan alle persoonlijke e-mailaccounts in het bij Google Partners geregistreerde Ads-manageraccount te vervangen door e-mailaccounts van het bedrijfsdomein. Ga naar het tabblad 'Tools en instellingen' om de gebruikersrechten voor het Ads-manageraccount te updaten. Klik in de vervolgkeuzelijst 'Instellen' op 'Toegang tot account' om uw gebruikers en hun toegangsniveaus te bekijken.

Opmerkingen:

1. U heeft een Google-account nodig om in te loggen bij Google Ads. Als u momenteel een e-mailadres van gmail.com gebruikt voor uw Google-account, volgt u de stappen in dit Helpcentrum-artikel onder 'Een bestaand e-mailadres gebruiken' om voortaan met uw zakelijke e-mailadres in te loggen bij Google Ads en andere Google-producten.

2. Als u een Google Analytics-account heeft, blijft de koppeling tussen uw Google Ads-account en uw Google Analytics-account bestaan. Dit geldt ook als u de gebruiker met een e-mailadres van gmail.com uit uw Google Ads-account verwijdert.

2. U heeft de e-mailadressen van uw klanten opgegeven bij het e-maildomein van uw bedrijf. We raden u aan uw klanten te vragen hun eigen e-mailadresdomein te gebruiken.

3. U heeft veel gebruikers beheerders- of standaardtoegang gegeven in uw bij Google Partners geregistreerde Ads-manageraccount, uw manageraccounts op lagere niveaus of uw weergaveaccounts. We raden u het volgende aan: controleer de toegang van inactieve of oude gebruikers, geef klanten de vereiste minimum toegang en neem andere maatregelen om accounts op te schonen. Houd er rekening mee dat we gebruikers met alleen-lezen toegang en gebruikers met alleen e-mailtoegang niet meetellen voor het aantal gebruikers dat in aanmerking komt voor certificering.

Elk van deze problemen kan worden opgelost door de praktische tips van Google voor het instellen van een account te volgen.

2. Hoe valideer ik het aantal vereiste gecertificeerde gebruikers?

Instructies

1. Navigeer naar de kaart 'Partners-badge'. Zoek in de badgestatustabel naar de certificeringsvereiste voor de badge van 2021.

2. Klik onder uw prestatiestatus op de link [# van] gebruikers met geüpdatete certificeringen. Hiermee gaat u naar de tabel met gebruikerscertificeringen.

3. In de bovenste tabel met gebruikerscertificeringen worden alle gebruikers weergegeven die in aanmerking komen voor de certificeringsvereiste. Voor gebruikers die gecertificeerd zijn in Skillshop en hun Skillshop-account hebben gekoppeld aan hun Ads-account, wordt in deze tabel een 'ja' weergegeven in de kolom 'Gekoppeld in Skillshop?'. Ook staat er in de relevante certificeringskolom een vervaldatum. Verder kunt u de vervaldatums van de certificering controleren in de verschillende kolommen voor productcertificering.

4. Klik in de vervolgkeuzelijst 'Instellen' op 'Toegang tot account' om uw gebruikers en hun toegangsniveaus te bekijken.
  5. Als u zich in de weergave met de instellingen voor gebruikerstoegang bevindt, ziet u linksboven de schakelaar 'Gebruikers in hele structuur weergeven'. Controleer of deze is uitgeschakeld.

6. Zoek het kolomfilter 'Toegangsniveau' en stel dit in op 'Beheerder' en 'Standaard'. Zo zorgt u dat u alleen de gebruikers in dit Ads-manageraccount ziet, en niet alle gebruikers in de hele structuur van het manageraccount. We raden u aan alle e-maildomeinen te noteren die in deze weergave worden gebruikt.

7. Nadat u in uw Ads-manageraccount de instellingen voor gebruikerstoegang heeft gecontroleerd en heeft bepaald welke e-maildomeinen worden gebruikt door uw gebruikers met beheerders- en standaardtoegang, schakelt u de schakelaar in om al uw gebruikers weer te geven in de volledige managerstructuur.

We raden u aan een filter toe te voegen voor elk e-maildomein dat u in de vorige stap heeft genoteerd om te zien hoeveel gebruikers in aanmerking komen voor de certificeringsvereiste. We raden u aan elk e-maildomein te controleren. Als er te veel gebruikers zijn, is het wellicht gemakkelijker om de tabel te downloaden.

Opmerkingen:

• In de kolom 'Account' rechts van de kolom 'Gebruiker' ziet u het accountniveau waartoe gebruikers toegang hebben.
  • Het totale aantal in deze accounttoegangstabel kan hoger zijn dan het aantal in de Partners-gebruikerstabel omdat de accounttoegangstabel gebruikers niet dedupliceert. In de Partners-gebruikerstabel wordt alleen naar unieke gebruikers gekeken.

Ga naar Waarom worden bepaalde gebruikers die geen deel uitmaken van mijn bedrijf meegeteld voor de certificeringsvereiste?

3. Hoe sluit ik persoonlijke e-mailadressen en andere niet-bedrijfsdomeinen uit van mijn lijst met gecertificeerde gebruikers?

We raden u aan de weergave 'Toegestane domeinen' te gebruiken om eenvoudig gebruikers te markeren die geen toegang tot uw Ads-manageraccount mogen hebben.

Instructies

1. Ga in het Ads-manageraccount dat u bij Google Partners heeft geregistreerd naar 'Toegang tot account'.

2. Klik op 'Beveiligingsinstellingen' en voeg de lijst met e-maildomeinen van uw bedrijf toe.

3. Zorg ervoor dat hier geen persoonlijke domeinen (zoals Gmail, Outlook, Hotmail of Yahoo) worden vermeld. Meer informatie over wat er gebeurt als u toegestane domeinen gaat gebruiken.

4. Zodra u op het tabblad 'Gebruikers' de toegestane e-maildomeinen heeft geïdentificeerd, schakelt u de weergave 'Gebruikers in hele structuur weergeven' uit. Gebruikers met niet-zakelijke e-maildomeinen worden gemarkeerd met een driehoekje. De gemarkeerde gebruikers kunt u vervolgens verwijderen of markeren als alleen-lezen.

4.Hoe verwijder ik oude gebruikers uit mijn lijst met vereiste gecertificeerde gebruikers?

1. Ga naar 'Toegang tot account'.

2. Schakel 'Gebruikers in hele structuur weergeven' in.

3. Filter op het toegangsniveau 'Beheerder' of 'Standaard'.

4. U kunt met het filter voor e-mailadressen van gebruikers via het e-maildomein de gebruikers bekijken die bij uw bedrijf horen. Als de gebruiker geen toegang meer nodig heeft of recent niet heeft ingelogd en u beheerderstoegang heeft tot uw Ads-manageraccount, kunt u de gebruiker verwijderen of het toegangsniveau wijzigen in alleen-lezen.

Opmerking: Een Google Ads-manageraccount moet eigenaar zijn van het account op een lager niveau om gebruikerstoegang tot dat account te beheren. Elk Google Ads-manageraccount kan eigenaar zijn van een account op een lager niveau. Meer informatie over hoe u eigendom met beheerdersrechten toevoegt aan accounts op een lager niveau.

5. Ik maak me zorgen over de tijd die nodig is om de vereiste wijzigingen door te voeren. Wat kan ik doen?

We willen u en de gebruikers van uw bedrijf de tijd geven om certificeringen te behalen voordat de nieuwe vereisten voor de Partner-badge van kracht worden, vooral in het licht van een wereldwijde pandemie zoals het coronavirus (COVID-19). Daarom hebben we besloten het nieuwe Google Partners-programma en de nieuwe badgevereisten uit te stellen tot 2021.

6. De leden van mijn financiële of juridische team moeten beheerderstoegang hebben tot hun geregistreerde Partners Ads-account, wat betekent dat ze worden meegerekend in het totale aantal gebruikers dat in aanmerking komt voor certificering. Wat kan ik doen?

Volgens de nieuwe certificeringsvereiste voor de Partner-badge moet ten minste 50% van de in aanmerking komende gebruikers in Google Ads zijn gecertificeerd. We begrijpen dat andere gebruikers, zoals financiële of juridische teams, beheerderstoegang nodig hebben. Daarom zitten zij bij de andere 50% van de gebruikers.

Vragen over de nieuwe prestatievereiste voor de Partner Badge (wordt gelanceerd in 2021)

1.Loop ik het risico mijn Google Partner-badge te verliezen als ik geen hoge optimalisatiescore heb? Moet ik alle aanbevelingen toepassen en een optimalisatiescore van 100% behalen om partner te worden?

U hoeft niet alle aanbevelingen over te nemen of een optimalisatiescore van 100% te behalen voor de nieuwe vereisten van de Google Partners-badge. De drempel voor de nieuwe Google Partners-badge is 70%. We hebben de optimalisatiescore geïntroduceerd om klanten inzicht te geven in de prestaties van hun campagnes en om aanbevelingen te doen voor verbeteringen. Adverteerders die hun optimalisatiescore op accountniveau met tien punten verhoogden, genereerden gemiddeld 10% meer conversies.
Opmerking: Afgewezen aanbevelingen wegen niet mee in de beoordeling van de optimalisatiescore voor de prestatievereiste voor de Partner-badge van 2021. U vindt de optimalisatiescore zonder afgewezen aanbevelingen in uw Google Ads-account. Ga hiervoor naar het tabblad 'Aanbevelingen' en plaats de muisaanwijzer linksboven op de voortgangsbalk onder de optimalisatiescore. De prestatievereiste voor de Partner-badge wordt beoordeeld aan de hand van de accountoptimalisatiescore.

2. Welke criteria gebruikt Google momenteel om partneraccounts en de prestaties van campagnes te evalueren in vergelijking met de aanbevelingen?

Meer informatie over de geplande wijzigingen in het Partners-programma vindt u hier. Voor het behalen van de partnerstatus blijven we dezelfde drie criteria gebruiken als nu: kennis van de advertentieproducten van Google, accountprestaties en uitgaven.

We stappen over op een optimalisatiescore om de prestatiecriteria van accounts concreter, transparanter en meer actiegericht te maken (in het verleden wisten partners niet welke acties ze moesten uitvoeren om aan de criteria te voldoen). Meer informatie leest u hier.

3. Wat is de minimale optimalisatiescore die een account moet behouden? Welke periode gaat Google evalueren?

Partners moeten een optimalisatiescore van ten minste 70% behalen om aan de prestatiecriteria te voldoen. Deze score wordt dagelijks geëvalueerd. Partners krijgen een kennisgeving van ons als ze de minimale score van 70% niet meer halen of niet meer aan een van de badgevereisten voldoen. We bieden partners een periode om aan de prestatiecriteria te voldoen voordat ze hun badge kwijtraken. In deze periode bieden we ze de tools om aan de vereisten te voldoen. Na deze periode kunnen partners een kwijtgeraakte badge terugkrijgen als ze opnieuw aan de vereisten voldoen.

Opmerking: Afgewezen aanbevelingen wegen niet mee in de beoordeling van de optimalisatiescore voor de prestatievereiste voor de Partner-badge van 2021. U vindt de optimalisatiescore zonder afgewezen aanbevelingen in uw Google Ads-account. Ga hiervoor naar het tabblad 'Aanbevelingen' en plaats de muisaanwijzer linksboven op de voortgangsbalk onder de optimalisatiescore. De prestatievereiste voor de Partner-badge wordt beoordeeld aan de hand van de accountoptimalisatiescore.

4. Er is veel frustratie over deze wijzigingen omdat de geautomatiseerde aanbevelingen soms niet in het belang van klanten en hun doelen zijn. In hun ogen wordt hun de controle uit handen genomen en worden de klantbelangen niet centraal gesteld.

We begrijpen dat klanten genuanceerde vereisten of meerdere doelen kunnen hebben. Daarom vereisen we geen optimalisatiescore van 100%. Partners hebben nog steeds de controle en onafhankelijkheid om de juiste keuzes te maken voor hun klanten. Daarnaast kunnen ze voordeel behalen met de efficiëntie die de optimalisatiescore biedt.