Usein kysyttyä Google Partners ‑ohjelmasta

Tässä artikkelissa vastataan Google Partners ‑ohjelmasta usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat esimerkiksi uuden ohjelman julkaisuajankohtaa ja uusia tunnusvaatimuksia.

Yleiset kysymykset

1. Miksi Google Partners ‑ohjelmaan tehdään muutoksia?

Kahden viime vuoden aikana olemme pyytäneet monilta kumppaneiltamme eri puolilta maailmaa palautetta, jotta voimme kehittää Google Partnersia entistä paremmaksi ohjelmaksi. Olemme saaneet paljon hyödyllisiä näkemyksiä. Partners-kumppanit ovat toivoneet parempaa läpinäkyvyyttä, eksklusiivisuutta ja tunnustusta markkinoilla sekä heidän liiketoimintarpeidensa syvempää ymmärrystä.

Vastaamme meille esitettyihin toiveisiin julkaisemalla uuden Google Partners ‑ohjelman maailmanlaajuisesti vuonna 2021. Näet uudet tunnusvaatimukset jo nyt täältä.

2. Poistuuko Premier Partner ‑tunnus?

Ei, Premier Partner ‑tunnus säilyy jatkossakin. Sen vaatimukset kuitenkin muuttuvat vuonna 2021.

Yritys voi saada Premier Partner ‑tunnuksen, kunhan se täyttää ensin uudet Partner-tunnuksen vaatimukset. Premier-tunnuksen saajat valitaan eri tekijöiden perusteella, ja valinnassa huomioidaan esimerkiksi hoidettujen tilien vuosittainen mainoskulutus, asiakkaiden liiketoiminnan kasvu ja asiakkaiden säilyttäminen. Premier Partner ‑arviointi tehdään vuosittain, eikä Premier Partner ‑status ole välttämättä saatavilla kaikilla markkina-alueilla.

3. Poistuuko Partner-tunnus?

Ei, Partner-tunnus säilyy jatkossakin. Katso lisätietoja tunnuksen vaatimuksista.

4. Mistä tiedän, onko yritykselläni Premier Partner ‑status vuonna 2021?

Uusi Google Partners ‑ohjelma käynnistyy vuonna 2021. Julkaisun yhteydessä arvioimme Premier Partner ‑kumppanit uudelleen. Premier Partner ‑status edellyttää, että yritys täyttää uudet Partner-tunnuksen vaatimukset ja tulee valituksi eri tekijöitä painottavassa valinnassa. Katso lisätietoja tunnusvaatimuksista

Kysymyksiä Google Parners ‑ohjelman julkaisun siirtymisestä vuodelle 2021

1. Miksi Google siirtää uuden Google Partners ‑ohjelman julkaisua vuodelle 2021?

Koronavirustilanteeseen ollaan sopeutumassa maailmanlaajuisesti, ja tämänhetkinen epävarmuus on varmasti vaikeaa sinulle, perheellesi, yrityksellesi ja asiakkaillesi. Jotta voit keskittyä paremmin tämän hetken olennaisiin asioihin, olemme siirtäneet uuden Google Partners ‑ohjelman ja uusien tunnusvaatimusten julkaisua kesäkuusta 2020 vuodelle 2021.

2. Pysyvätkö uudet Partner-tunnusvaatimukset samoina kuin helmikuun 2020 julkaisussa?

Helmikuussa 2020 ilmoitetut uudet Partner- ja Premier Partner ‑tunnusvaatimukset pysyvät samoina, mutta ne tulevat voimaan vasta vuoden 2021 julkaisussa.

3. Muuttuvatko Partner-tunnusvaatimukset tämänhetkisistä vaatimuksista?

Tämänhetkiset tunnusvaatimukset pysyvät samoina siihen asti, kunnes uusi Google Partners ‑ohjelma julkaistaan vuonna 2021.

4. Mitä tapahtuu yritykseni Partner-tunnukselle, Premier Partner ‑tunnukselle ja erikoisaloille?

Yritykset säilyttävät tämänhetkiset Partner-tunnukset, Premier Partner ‑tunnukset ja erikoisalat (Haku, Display, Shopping ja Video) vuoden 2021 julkaisuun asti.

Huom. Jos yritykselläsi ei ole Partner- tai Premier Partner ‑tunnusta eikä yhtäkään Ads-erikoisalaa, se voi edelleen ansaita niitä täyttämällä tämänhetkiset vaatimukset. Kun yritys saa uuden tunnuksen tai erikoisalan, se säilyy vuoden 2021 ohjelmajulkaisuun asti. Näet yrityksesi tunnuksen ja erikoisalojen statuksen Google Adsin hallinnoijan tilillä Partners-ohjelma-välilehdeltä. Katso lisätietoja tunnusvaatimuksista.

5. Mitä tapahtuu, jos yritykseni menettää tunnuksen tai erikoisalan 1. tammikuuta 2020 PST tai sen jälkeen?

Jos yrityksesi on menettänyt tunnuksen tai erikoisalan 1. tammikuuta 2020 PST tai sen jälkeen, se palautetaan ja jää voimaan vuoden 2021 julkaisuun asti.

6. Yritykselläni on Partner- tai Premier Partner ‑tunnus, mutta se ei enää täytä vaatimuksia. Onko yritykseni vaarassa menettää tunnuksen?

Ei. Jos yritykselläsi on jo Partner- tai Premier Partner ‑tunnus, se säilyy Google Partners ‑ohjelman vuoden 2021 uudelleenjulkaisuun asti, vaikka yritys ei enää täyttäisikään tunnusvaatimuksia.

7 Tarvitseeko minun olla huolissani yritykseni tunnusvaatimusten täyttymisestä loppuvuonna 2020?

Siirrämme uusien Partner-tunnusvaatimusten voimaantuloa vuoteen 2021, joten uusia kulutus-, tulos- ja sertifiointivaatimuksia ei tarvitse täyttää ennen ohjelman uutta julkaisua. Voit edelleen tarkistaa yrityksesi statuksen uusien vaatimusten täyttämisessä rekisteröidyn Google Adsin hallinnoijan tilin Partners-ohjelma-välilehdeltä. Voit myös valmistautua vuoden 2021 uuteen ohjelmajulkaisuun suorittamalla Haku-, Video-, Display- ja Shopping-mainossertifiointeja.

Siihen asti käytössäsi on lisämateriaaleja ja ‑resursseja, joilla voit valmistautua uusiin tunnusvaatimuksiin. Katso lisätietoja tunnusvaatimuksista.

8. Voiko yritykseni saada edelleen Partner-tunnuksen?

Kyllä, yrityksesi voi saada Partner-tunnuksen täyttämällä Partner-tunnuksen tämänhetkiset vaatimukset. Katso lisätietoja vaatimuksista.

9. Yritykseni ei tällä hetkellä ole mukana Partners-ohjelmassa. Voiko se liittyä ohjelmaan ennen vuotta 2021?

Kyllä. Mene Google Partnersin verkkosivustolle ja seuraa liittymisohjeita.

10. Miten Premier Partner ‑status arvioidaan loppuvuoden 2020 aikana?

Premier Partner ‑tunnuksen vaatimukset pysyvät ennallaan siihen asti, kunnes uusi ohjelma julkaistaan vuonna 2021. Katso lisätietoja Premier Partner ‑tunnuksen vaatimuksista.

11. Voiko yritykseni saada vielä Premier Partner ‑tunnuksen vuoden 2020 aikana?

Kyllä. Katso lisätietoja Premier Partner ‑tunnuksen vaatimuksista.

12. Mitä minun kannattaa kertoa asiakkailleni uudesta Google Partners ‑ohjelmasta?

Jos asiakkaasi kysyvät uudesta Google Partners ‑ohjelmasta, voit kertoa heille, että Google siirtää uuden ohjelman ja tunnuksen julkaisua vuoteen 2021, jotta Partners-kumppanit voivat huolehtia itsestään, yhteisöistään ja asiakkaistaan koronaviruksen synnyttämien haasteiden keskellä. Voit vakuuttaa heille, että yrityksesi säilyttää jatkossakin tunnuksensa ja voi hyödyntää koulutuksia, etuja sekä yhteyksiä Googleen.

13. Mitä tapahtuu tunnuksen mukana tuleville eduille? Muuttuvatko ne vuonna 2020?

Google Partners ‑ohjelman edut pysyvät ennallaan vuoden 2021 julkaisuun asti. COVID-19-viruksesta johtuvat haastavat tilanteet voivat kuitenkin vaikuttaa joihinkin etuihin.

14. Miten Google tukee PK-yrityksiä?

Haluamme auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä (PK-yrityksiä) pitämään yhteyttä asiakkaisiinsa näinä haastavina aikoina. Siksi annamme PK-yritysasiakkaille eri puolilla maailmaa kaikkiaan 340 miljoonan dollarin arvosta mainoshyvityksiä, joilla voi maksaa tulevia mainoskuluja Google Ads ‑alustoilla vuoden 2020 loppuun asti. Tämä on yksi niistä monista tavoista, joilla Google tukee PK-yrityksiä, terveysjärjestöjä ja viranomaisia sekä terveydenhuollon ammattilaisia, jotka työskentelevät tämän maailmanlaajuisen pandemian etulinjassa. Katso lisätietoja mainoshyvityksistä

Kysymyksiä Partner-tunnuksen uusista sertifiointivaatimuksista (julkaistaan vuonna 2021)

1. Miksi sertifiointivaatimusten täyttymiseen huomioidaan joitain yritykseni ulkopuolisia käyttäjiä?

Tähän voi olla kolme syytä:

1. Henkilökohtaisilla sähköpostiosoitteilla (esim. gmail.com, outlook.com ja yahoo.com) voi olla järjestelmänvalvojan oikeudet tai normaalit oikeudet Google Partnersin rekisteröidylle Google Adsin hallinnoijan tilille. Google Partners tunnistaa käyttäjiä kumppaneiksi sen perusteella, millä sähköpostiosoitteilla on järjestelmänvalvojan oikeudet tai normaalit oikeudet Google Partnersiin rekisteröidylle Google Adsin hallinnoijan tilille. Jos Google Partnersiin rekisteröityä Google Adsin hallinnoijan tiliä käytetään henkilökohtaisten sähköpostiosoitteiden kautta, kyseiset käyttäjät saatetaan huomioida sertifiointivaatimuksen täyttymisessä.

Suosittelemme käyttämään Google Partnersiin rekisteröidyllä Google Adsin hallinnoijan tilillä henkilökohtaisten osoitteiden sijaan työsähköpostiosoitteita. Voit päivittää Google Adsin hallinnoijan tilin käyttöoikeuksia Työkalut ja asetukset ‑välilehdellä. Näet käyttäjät ja käyttöoikeustasot klikkaamalla avattavasta Määritys-valikosta Tilin käyttöoikeudet.

Huomioitavaa

1. Tarvitset Google-tilin, jotta voit kirjautua Google Adsiin. Jos käytät Google-tilinä Gmail.com-sähköpostia, tämän ohjekeskusartikkelin Olemassa olevan sähköpostiosoitteen käyttäminen ‑kohdan ohjeiden avulla voit käyttää yrityksesi sähköpostiosoitetta Google Adsiin ja muihin Googlen tuotteisiin kirjautumiseen.

2. Jos sinulla on Google Analytics ‑tili, Google Ads ‑tilin ja Google Analytics ‑tilin linkitys säilyy ennallaan, vaikka poistaisit Gmail.com-käyttäjän Google Ads ‑tililtä.

2. Olet lisännyt asiakkaidesi sähköpostiosoitteet yrityksesi sähköpostin verkkotunnukseen. Suosittelemme ehdottamaan asiakkaille heidän omien työsähköpostiosoitteidensa käyttämistä.

3. Olet antanut useille käyttäjille järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet tai normaalit käyttöoikeudet yrityksen Google Partnersiin rekisteröidylle Google Adsin hallinnoijan tilille, alemman tason hallinnoiduille tileille tai näyttötileille. Suosittelemme tarkistamaan epäaktiivisten tai vanhojen käyttäjien käyttöoikeudet, myöntämään asiakkaille vain tarvittavat vähimmäiskäyttöoikeudet ja muilla tavoin tehostamaan tilin toimintaa. Muista, että emme huomioi vain luku- tai vain sähköposti ‑käyttäjiä käyttäjäsertifioinnin ehtojen täyttymisen laskennassa.

Kaikki nämä ongelmat voi ratkaista toimimalla Tilin käyttöönottoa koskevien Googlen parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

2. Miten voin vahvistaa sertifioitujen käyttäjien määrävaatimuksen?

Ohjeet

1. Siirry Partners-tunnuksen kortille. Katso tunnuksen statustaulukosta sertifiointivaatimus vuoden 2021 tunnukselle.

2. Klikkaa saavutus-statuksen alta linkkiä [# of] käyttäjällä on päivitettyjä sertifiointeja, joka ohjaa käyttäjäsertifiointitaulukkoon.

3. Yläosan käyttäjäsertifiointitaulukosta näkyy ehdot täyttävät käyttäjät, jotka huomioidaan sertifiointivaatimuksen täyttämisessä. Jos käyttäjällä on Skillshop-sertifiointi ja hän on linkittänyt Skillshop-tilinsä Google Ads ‑tilillensä, taulukossa näkyy Skillshop-linkityksen osoittavassa sarakkeessa "kyllä". Lisäksi sertifiointisarakkeessa näkyy sertifioinnin viimeinen voimassaolopäivä. Sertifiointien viimeiset voimassaolopäivät näkyvät myös eri tuotteiden sertifiointisarakkeessa.

4. Näet käyttäjät ja käyttöoikeustasot klikkaamalla avattavasta Määritys-valikosta Tilin käyttöoikeudet.
  5. Etsi tilin käyttöoikeuksien käyttäjäasetusnäkymän vasemmasta yläreunasta valitsin "Näytä käyttäjät hierarkian kaikilta tasoilta". Varmista, ettei tämä asetus ole valittuna.

6. Etsi Käyttöoikeustaso-suodatin ja valitse Järjestelmänvalvoja ja Tavalliset käyttäjät. Tämän jälkeen näet vain tämän Google Adsin hallinnoijan tilin käyttäjät, et kaikkia hallinnoijan tilien käyttäjiä. Kannattaa tarkistaa tässä näkymässä listattujen sähköpostiosoitteiden verkkotunnukset.

7. Kun olet tarkistanut käyttöoikeusasetukset Google Adsin hallinnoijan tilillä ja selvittänyt järjestelmänvalvojan tai normaalin tason käyttäjien sähköpostiosoitteiden verkkotunnukset, aseta valitsin näyttämään kaikki käyttäjät hallinnoijan tileiltä.

Suosittelemme lisäämään kullekin edellisessä vaiheessa havaitsemallasi sähköpostiosoitteen verkkotunnukselle suodattimen. Näin näet, kuinka moni käyttäjä voidaan huomioida sertifiointivaatimuksen täyttämisessä. Kannattaa tarkistaa jokainen sähköpostiosoitteen verkkotunnus. Jos käyttäjiä on paljon, voi olla helpompaa ladata taulukko.

Huomioitavaa:

• Näet myös käyttäjien käyttöoikeustason Käyttäjä-sarakkeen oikealla puolella olevasta Tili-sarakkeesta.
  • Tässä tilin käyttöoikeustaulukossa näytetty yhteismäärä voi olla suurempi kuin Partners-käyttäjien taulukossa, koska tilin käyttöoikeustaulukosta ei poisteta samojen käyttäjien eri esiintymiä. Partners-käyttäjätaulukossa listataan vain yksilölliset käyttäjät.

Siirry kohtaan "Miksi sertifiointivaatimusten täyttymiseen huomioidaan joitain yritykseni ulkopuolisia käyttäjiä?"

3. Miten voin sulkea sertifioitujen käyttäjien listan ulkopuolelle henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ja muut kuin yrityssähköpostiosoitteet.

Suosittelemme käyttämään sallittujen verkkotunnusten näkymää, jonka avulla voit helposti merkitä käyttäjiä, joilla ei tulisi olla pääsyä Adsin hallinnoijan tilillesi.

Ohjeet

1. Käytä Google Partnersiin rekisteröityä Adsin hallinnoijan tiliä ja siirry kohtaan Tilin käyttöoikeudet.

2. Klikkaa Turvallisuusasetukset ja lisää lista yrityksesi sähköpostiosoitteiden verkkotunnuksista.

3. Varmista, ettei listassa ole henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita (esim. gmail-, outlook- ja yahoo-verkkotunnukset). Katso lisätietoja sallittujen verkkotunnusten toiminnon vaikutuksista.

4. Kun olet selvittänyt Käyttäjät-välilehdellä, mitkä sähköpostin verkkotunnukset haluat sallia, ota pois päältä asetus "Näytä käyttäjät hierarkian kaikilta tasoilta". Käyttäjät, joiden sähköpostiosoite ei ole yritysosoite, merkitään kolmiokuvakkeella. Voit poistaa merkityt käyttäjät tai rajata heidät vain luku ‑käyttöoikeustasolle.

4. Miten poistan vanhat käyttäjät vaadittujen sertifioitujen käyttäjien listasta?

1. Siirry kohtaan Tilin käyttöoikeudet.

2. Ota pois päältä asetus "Näytä käyttäjät hierarkia kaikilta tasoilta".

3. Valitse käyttöoikeussuodatin Järjestelmänvalvoja tai Normaali.

4. Sähköpostisuodattimella voit näyttää yrityksesi työsähköpostin verkkotunnusta käyttävät käyttäjät. Jos käyttäjä ei enää tarvitse pääsyä tai hän ei ole kirjautunut sisään äskettäin, voit poistaa käyttäjän tai muuttaa käyttöoikeustasoksi vain luku. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos sinulla itselläsi on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

Huom. Google Adsin hallinnoijan tilin on oltava alemman tason tilin omistaja, jotta sillä voi muuttaa alemman tason tilin käyttöoikeuksia. Mikä tahansa Google Adsin hallinnoijan tili voi olla alemman tason tilin omistaja. Katso lisätietoja omistajuuden lisäämisestä alemman tason tileille järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksilla.

5. Olen huolissani vaadittujen muutosten tekemiseen kuluvasta ajasta. Mitä minun kannattaa tehdä?

Haluamme varmistaa, että sinulla ja yrityksesi muilla käyttäjillä on riittävästi aikaa sertifiointien suorittamiseen ennen uusien Partner-tunnusvaatimusten voimaantuloa. Tämä on tärkeää etenkin nyt koronaviruspandemian (COVID-19) aikana. Tästä syystä olemme päättäneet lykätä uutta Google Partners ‑ohjelmaa ja uusia tunnusvaatimuksia vuoteen 2021.

6. Talous- tai lakitiimini tarvitsee järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet yrityksensä Google Partnersiin rekisteröidylle Ads-tilille, ja myös nämä käyttäjät huomioidaan sertifioinnin ehtojen täyttävien käyttäjien laskennassa. Mitä minun kannattaa tehdä?

Uuden Partners-tunnuksen saaminen edellyttää, että vähintään puolella ehdot täyttävistä käyttäjistä on Google Ads ‑sertifiointi. Ymmärrämme, että jotkin käyttäjät, kuten rahoitus- tai lakitiimin jäsenet, tarvitsevat järjestelmänvalvojan oikeudet, minkä vuoksi heidät lasketaan mukaan toiseen 50 prosenttiin käyttäjistä.

Kysymyksiä uuden Partner-tunnuksen tulosvaatimuksista (julkaistaan vuonna 2021)

1. Onko yritykseni vaarassa menettää Google Partner ‑tunnuksen, jos sen optimointipisteet ovat matalat? Onko minun tehtävä kaikki suositellut toimenpiteet ja saatava täydet optimointipisteet, jotta yritykseni pääsee Partner-kumppaniksi?

Sinun ei tarvitse omaksua kaikkia suosituksia tai saada täysiä optimointipisteitä täyttääkseen uuden Google Partners ‑tunnuksen vaatimukset. Yrityksen on täytettävä vähintään 70 prosenttia vaatimuksista saadakseen Google Partners ‑tunnuksen. Optimointipisteiden tarkoitus on auttaa asiakkaita ymmärtämään, mitä kampanjalta vaaditaan korkeiden tulosten saavuttamiseksi, ja auttaa heitä kehittymään hyödyllisillä suosituksilla. Olemme huomanneet, että mainostajilla, jotka ovat saaneet tilitasolla 10 optimointipistettä lisää, konversiomäärät ovat kasvaneet keskimäärin 10 %.
Huom. Jotta yritykset voivat saavuttaa tulosvaatimukset, arvioimme optimointipisteet ottamatta huomioon hylättyjä suosituksia vuoden 2021 Partner-tunnuksen tehokkuusvaatimusten osalta. Näet optimointipisteet ilman hylättyjä suosituksia siirtymällä Google Ads ‑tilisi Suositukset-välilehdelle ja viemällä hiiri optimointipisteiden etenemispalkin päälle vasemmassa yläkulmassa. Partner-tunnuksen tehokkuusvaatimuksessa arvioidaan tilin optimointipisteet.

2. Millä kriteereillä Google tällä hetkellä arvioi Partner-tilejä ja kampanjoiden tuloksia suhteessa suosituksiin?

Näet kattavat tiedot Partners-ohjelman tulevista muutoksista täältä. Jatkossa Partner-statuksen saaminen perustuu samoihin kolmeen ehtoon kuin nytkin: Googlen mainostuotteiden tuntemus, tulokset tilillä sekä kulutus.

Uudistamme optimointipisteitä tehdäksemme tehokkuuskriteereistä selkeämpiä ja läpinäkyvämpiä ja helpottaaksemme niiden pohjalta tehtäviä päätöksiä. Aiemmin kumppanit eivät tienneet, miten nämä ehdot pystyi täyttämään. Lisätietoja on täällä.

3. Mikä on tilin optimointipisteiden vähimmäistaso?  Millä ajanjaksolla pisteitä arvioidaan?

Tehokkuusvaatimus asettaa kumppanin optimointipisteiden vähimmäistasoksi 70 %, ja optimointipisteet arvioidaan päivittäin. Ilmoitamme kumppaneille, jos he eivät enää ylitä 70 %:n vähimmäistasoa tai eivät täytä muita tunnuksen vaatimuksia. Ennen tunnuksen menettämistä kumppaneille annetaan tietty aika täyttää tehokkuusvaatimukset uudelleen. Tarjoamme myös tässä yhteydessä työkaluja helpottamaan vaatimusten täyttämistä. Jos tämä lisäaika kuluu umpeen ja kumppani menettää tunnuksen, hän voi saada sen takaisin täyttämällä vaatimukset uudelleen.

Huom. Jotta yritykset voivat saavuttaa tulosvaatimukset, arvioimme optimointipisteet ottamatta huomioon hylättyjä suosituksia vuoden 2021 Partner-tunnuksen tehokkuusvaatimusten osalta. Näet optimointipisteet ilman hylättyjä suosituksia siirtymällä Google Ads ‑tilisi Suositukset-välilehdelle ja viemällä hiiri optimointipisteiden etenemispalkin päälle vasemmassa yläkulmassa. Partner-tunnuksen tehokkuusvaatimuksessa arvioidaan tilin optimointipisteet.

4. Nämä muutokset turhauttavat monia, sillä automaattiset suositukset eivät välttämättä ole aina asiakkaan tavoitteiden mukaisia. He voivat kokea menettävänsä vallan ja mahdollisuuden toimia asiakkaiden edun mukaisesti.

Ymmärrämme, että asiakkailla voi olla yksityiskohtaisia vaatimuksia tai useita eri tavoitteita. Tästä syystä emme vaadi täysiä optimointipisteitä. Partners-kumppaneilla on jatkossakin valta tehdä itsenäisesti päätöksiä asiakkaidensa puolesta ja hyödyntää samalla optimointipisteiden tuoma tehokkuusetu.