Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Veelgestelde vragen over Google Partners

In dit artikel worden veelgestelde vragen behandeld over het Google Partners-programma.

Algemene vraag

Wat is het Google Partners-programma?

Meer informatie over het Google Partners-programma

Vragen over de certificeringsvereisten

1. Waarom worden bepaalde gebruikers die niet bij mijn bedrijf horen, getoond op de pagina Gebruikerscertificeringen?

Alle gebruikers met beheerders- of standaardtoegang in uw Google Ads-manageraccount en alle accounts die zijn gekoppeld aan het manageraccount van uw bedrijf, staan vermeld op de pagina Gebruikerscertificeringen. Alle gebruikers die op deze pagina staan vermeld, kunnen een Google Ads-certificering behalen in een van de geschikte specialisatiegebieden (zoals Zoeken, Display, Video, Shopping en Apps). Deze certificering kan meetellen voor de certificeringsvereiste. Meer informatie over de tabel Gebruikerscertificeringen

2. Wat is volgens Google de definitie van een Account Strategist?

We definiëren Account Strategists als medewerkers van uw bedrijf die Google Ads-campagnes beheren namens uw klanten.

3. Hoe bepaalt Google het aantal Account Strategists dat moet zijn gecertificeerd?

Het aantal Account Strategists dat moet zijn gecertificeerd voor uw bedrijf, is een schatting op basis van een aantal factoren, zoals de toegangsniveaus van gebruikers, hun betrokkenheid bij de bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccounts en gekoppelde subaccounts, en hun e-maildomeinen.

U kunt ons nu laten weten hoeveel accountstrategen er in uw bedrijf zijn. Ga naar de pagina Bedrijfsgegevens op het tabblad Partners-programma en selecteer een optie in het dropdownmenu. We definiëren accountstrategen als medewerkers van uw bedrijf die Google Ads-campagnes beheren namens uw klanten. Meer informatie over hoe we het aantal Account Strategists in uw bedrijf schatten

4. Wij geven onze klanten een zakelijk e-mailadres. Levert dit problemen voor ons op met betrekking tot de nieuwe certificeringsvereiste voor de Google Partner-badge?

Nee, u kunt ons laten weten hoeveel gebruikers in uw bedrijf Account Strategists zijn die op basis van hun dagelijkse werkzaamheden moeten worden gecertificeerd. Ga hiervoor naar de pagina Bedrijfsgegevens op het tabblad Partners-programma en selecteer een optie in het dropdownmenu. We definiëren accountstrategen als medewerkers van uw bedrijf die Google Ads-campagnes beheren namens uw klanten. Meer informatie over hoe we het aantal Account Strategists in uw bedrijf schatten

5. Welke Google Ads-certificeringen tellen mee voor de certificeringsvereisten voor Google Partners?

Google Ads-certificeringen zijn professionele accreditaties die Google toekent aan mensen die hebben aangetoond dat ze weten hoe ze de algemene en gevorderde functies van Google Ads moeten gebruiken.

De volgende Ads-certificeringen tellen mee voor de certificeringsvereisten:

• Google Ads Apps
  • Google Ads Display
  • Google Ads in het zoeknetwerk
  • Google Ads Video
  • Shopping-advertenties
Opmerking: De Google Ads-certificeringen voor professionals tellen niet mee voor de Partner-badge. Andere certificeringen tellen niet mee voor de certificeringsvereisten voor de Google Partner- of Premier Partner-badgestatus.

U vindt de Ads-certificeringen op de pagina Google Ads-certificeringen in Skillshop.

Vragen over de prestatievereiste

1. Loop ik het risico mijn Google Partner-badge te verliezen als ik geen hoge optimalisatiescore heb? Moet ik alle aanbevelingen toepassen en een optimalisatiescore van 100% behalen om Google Partner te worden?

U hoeft niet alle aanbevelingen toe te passen of een optimalisatiescore van 100% te behalen om aan de nieuwe vereisten voor de Google Partner-badge te voldoen. Uw bedrijf moet een minimale optimalisatiescore van 70% hebben. U heeft de controle: u kunt aanbevelingen toepassen of afwijzen op basis van uw eigen inschatting en de doelen van uw klanten. Meer informatie over de optimalisatiescore

2. Welke criteria gebruikt Google op het moment om partneraccounts en campagneprestaties te evalueren?

We gaan een optimalisatiescore gebruiken om de prestatievereiste concreter, transparanter en actiegerichter te maken. Meer informatie over de badgevereisten

Meer informatie over de optimalisatiescore

3. Wat is de minimale optimalisatiescore die een account moet behouden? Welke periode gaat Google evalueren?

Als u wilt voldoen aan de Partner-vereisten, moet uw bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccount een optimalisatiescore hebben van minimaal 70%. U heeft de controle: u kunt aanbevelingen toepassen of afwijzen op basis van uw eigen oordeel en de doelen van uw klanten. Meer informatie over de optimalisatiescore

We controleren de vereisten dagelijks. Partners krijgen een melding als ze niet meer voldoen aan de minimale optimalisatiescore van 70% of een van de andere vereisten. We geven partners een bepaalde periode de tijd om aan de prestatievereiste te voldoen voordat ze het risico lopen hun status te verliezen. In deze periode bieden we ze de tools om aan de vereisten te voldoen. Na afloop van deze periode kunnen partners hun kwijtgeraakte status terugkrijgen door weer aan de vereisten te voldoen.

4. Soms zijn de weergegeven aanbevelingen niet relevant voor het bedrijfsdoel van een klant. Welke afweging moet ik maken tussen mijn behoefte om de aanbevelingen toe te passen zodat ik aan de drempelwaarde voor de optimalisatiescore kan voldoen, en mijn behoefte om in het belang van mijn klant te handelen?

We begrijpen dat klanten genuanceerde vereisten of meerdere doelen kunnen hebben. Daarom is een optimalisatiescore van 100% niet vereist. Partners hebben nog steeds de controle en vrijheid om de juiste keuzes te maken voor hun klanten. Ze kunnen ook aanbevelingen toepassen of afwijzen op basis van hun eigen oordeel en de doelen van hun klanten. Er wordt een scoretoename getoond als u aanbevelingen toepast of afwijst.

Aanbevelingen worden weergegeven op basis van verwachte prestatieverbeteringen voor de doelen van uw klanten. We verbeteren ook voortdurend onze deelnamecriteria. Als u besluit een aanbeveling af te wijzen omdat deze op dat moment niet relevant is voor uw klant, kunt u ons feedback geven. De aanbeveling kan later opnieuw worden weergegeven als deze nog steeds relevant is voor het account.

5. Als ik naar de pagina Aanbevelingen in Google Ads ga, staat er het volgende bericht: 'Omdat u meer dan 1000 accounts heeft, kunnen niet alle aanbevelingen voor uw campagnes worden weergegeven. Selecteer een account op een lager niveau om aanbevelingen te krijgen.' Waar vind ik mijn optimalisatiescore zodat mijn bedrijf kan voldoen aan de prestatievereiste?

Ga naar de pagina Partners-programma in Google Ads, zoek de kaart Badgestatus en klik op Informatie weergeven. In het gedeelte Prestaties op de pagina Badgestatus staat informatie over de optimalisatiescore. Als u een optimalisatiescore van 70% heeft bereikt, wordt dat aangegeven. Zo niet, dan wordt aangegeven met hoeveel u de optimalisatiescore moet verhogen om de drempelwaarde van 70% te bereiken.

Ga vervolgens terug naar de pagina Aanbevelingen en selecteer een onderliggend account in de navigatiebalk bovenaan. Op de pagina Aanbevelingen kunt u aanbevelingen toepassen of afwijzen voor alle accounts. Aanbevelingen met een hogere score hebben waarschijnlijk de grootste impact op uw prestaties.