Skapa målgruppssegment med dina appanvändare

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

När du hanterar kampanjer som använder din data för målgruppsinriktning kan det ibland vara praktiskt att kunna identifiera och visa annonser för specifika målgruppssegment. I denna artikel beskriver vi hur du skapar datasegment som består av olika appanvändare. Klicka på avsnitten nedan för att läsa mer.

Tänk på att när du skapar listorna måste du uppfylla storlekskraven för att visas i sökkampanjer, kampanjer i Googles Display-nätverk, YouTube- och Discovery-kampanjer.

Obs! Du kan enkelt rikta in dig på potentiella kunder med ett enkelt sätt att skapa datasegment med appanvändare. Det här är en utvidgning av redan tillgängliga funktioner i verktygen för målgruppshantering.

Med det förenklade flödet kan du enkelt skapa komplexa målgruppssegment genom att visa alla tillgängliga appåtgärder och kombinera flera inkluderings- och uteslutningsvillkor.

Alla användare utom de som har utfört vissa åtgärder

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I det här användningsfallet ska du inkludera alla användare som har utfört någon åtgärd och utesluta användare som har utfört vissa åtgärder.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen för att lägga till ett målgruppssegment.
  5. Välj + Appanvändare i alternativmenyn.
  6. Ge målgruppssegmentet ett namn i fältet Segmentnamn.
  7. Välj din app i rullgardinsmenyn App.
  8. Välj Alla åtgärder och ange antal dagar för att inkludera alla appanvändare som har varit aktiva under det intervallet (standardinställningen är 30 dagar och det högsta antalet dagar är 540).
  9. Klicka på Uteslut-åtgärd och välj åtgärd och antal dagar efter behov.
  10. Upprepa detta steg för att utesluta ytterligare användare som utförde andra åtgärder.
  11. Under Alternativ för att fylla i information på förhand väljer du mellan att fylla i listan på förhand och att börja med en tom lista. Google Ads kan fylla i listan på förhand med personer som har interagerat med ditt företag under de senaste 30 dagarna.
  12. Lägg till en valfri beskrivning av segmentet i segmentfältet.
  13. Klicka på Skapa segment för att spara det nya datasegmentet.

Användare som har utfört flera åtgärder

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I det här användningsfallet ska du inkludera alla användare som har utfört flera åtgärder genom att kombinera varje åtgärd med OCH-operatorn.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen för att lägga till ett målgruppssegment.
  5. Välj + Appanvändare i alternativmenyn.
  6. Ge målgruppssegmentet ett namn i fältet Segmentnamn.
  7. Välj din app i rullgardinsmenyn App.
  8. Ange åtgärd och antal dagar efter behov.
  9. Klicka på Lägg till åtgärd (och) och ange ytterligare en åtgärd och antal dagar efter behov.
  10. Upprepa detta steg för att inkludera användare som utförde ytterligare åtgärder.
  11. Under Alternativ för att fylla i information på förhand väljer du mellan att fylla i listan på förhand och att börja med en tom lista. Google Ads kan fylla i listan på förhand med personer som har interagerat med ditt företag under de senaste 30 dagarna.
  12. Lägg till en valfri beskrivning av segmentet i segmentfältet.
  13. Klicka på Skapa segment för att spara det nya datasegmentet.

Obs! Denna inställning skapar ett målgruppssegment för användare som har utfört både åtgärd A och åtgärd B. Segmentstorleken här brukar vara mindre än den för en lista över användare som har utfört åtgärd A ELLER åtgärd B.

Användare som har utfört en åtgärd men inte en annan

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I det här användningsfallet ska du inkludera användare som har utfört en viss åtgärd och utesluta användare som har utfört en annan åtgärd.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen för att lägga till ett målgruppssegment.
  5. Välj + Appanvändare i alternativmenyn.
  6. Ge målgruppssegmentet ett namn i fältet Segmentnamn.
  7. Välj din app i rullgardinsmenyn App.
  8. Ange åtgärd som ska inkluderas och antal dagar efter behov (standardinställningen är 30 dagar och det högsta antalet dagar är 540).
  9. Klicka på Uteslut-åtgärd och ange åtgärd och antal dagar efter behov.
  10. Under Alternativ för att fylla i information på förhand väljer du mellan att fylla i listan på förhand och att börja med en tom lista. Google Ads kan fylla i listan på förhand med personer som har interagerat med ditt företag under de senaste 30 dagarna.
  11. Lägg till en valfri beskrivning av segmentet i segmentfältet.
  12. Klicka på Skapa segment för att spara det nya datasegmentet.