Remarketingdoelgroeplijsten van app-gebruikers maken

Wanneer u uw remarketingcampagne beheert, vindt u het wellicht handig specifieke doelgroepen te identificeren en daarvoor advertenties weer te geven. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u remarketinglijsten maakt voor verschillende app-doelgroepen. Klik om elk gedeelte hieronder uit te vouwen.

Alle gebruikers, behalve gebruikers die bepaalde acties hebben ondernomen

Voor deze toepassing neemt u drie belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat uw lijst de juiste gebruikers bevat en alle andere gebruikers correct uitsluit. U bent bijvoorbeeld een verkoper die gebruikers target die nog geen aankoop hebben gedaan. U volgt de drie stappen hieronder.

1. Maak een lijst met alle gebruikers van uw app.
  2. Maak een lijst met gebruikers die bepaalde acties hebben ondernomen.
  3. Combineer de lijsten met alle gebruikers en bepaalde acties in één lijst met uw doelgroep.

Stap 1: Maak een lijst met alle gebruikers

iOS

1. Klik linksboven op het gereedschapspictogram om 'Tools en instellingen' te openen.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  4. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  5. Geef de doelgroeplijst in het veld 'Doelgroepnaam' een naam.
  6. Selecteer 'Alle gebruikers van een app' in het veld 'Leden van lijst'.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  8. Selecteer de 'aanvankelijke lijstgrootte'.
  9. De Lidmaatschapsduur is standaard ingesteld op 540 dagen.
  10. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  11. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Android

Koppel uw Google Play-account aan uw Google Ads-account. Hierdoor wordt automatisch de lijst 'Alle gebruikers' voor u gemaakt. Die lijst wordt weergegeven in 'Doelgroepbeheer'. Meer informatie over hoe u Google Play- en Google Ads-accounts koppelt

Stap 2: Maak een lijst met gebruikers die de acties hebben uitgevoerd die u wilt uitsluiten

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  3. Geef de doelgroeplijst een naam in het veld 'Doelgroepnaam'.
  4. 'Heeft specifieke acties uitgevoerd in app' is standaard geselecteerd in het veld 'Leden van lijst'. Dit is de optie die u voor deze lijst gebruikt.
  5. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  6. Selecteer onder 'Mensen opnemen die in de app de volgende actie(s) hebben uitgevoerd' de optie Overeenkomen met een regelgroep.
  7. Selecteer Gebeurtenis en Is gelijk aan in het keuzemenu 'App-acties'.
  8. Voeg de actie in het actieveld in. (Als u bijvoorbeeld het bovenstaande voorbeeld neemt, kan uw 'gebeurtenis' gelijk zijn aan 'kopers_die_iets_hebben_gekocht').
  9. Selecteer de 'Aanvankelijke lijstgrootte'.
  10. Voer de Lidmaatschapsduur in aantal dagen in.
  11. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  12. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Stap 3: Maak een aangepaste combinatielijst van de twee lijsten die u in stap 1 en 2 heeft gemaakt.

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer Aangepaste combinatie in het optiemenu.
  3. In de tabel 'Te combineren doelgroepen' is 'Een of meer van deze doelgroepen (OR)' ingesteld als standaardoptie in het dropdownmenu.
  4. Klik in de rechterkolom op de dropdownpijl voor 'App-gebruikers' om doelgroepen voor app-gebruikers te bekijken.
  5. U ziet dan de doelgroeplijst 'Alle gebruikers' die u heeft gemaakt in stap 1. Vink het vakje ernaast aan.
  6. Klik op GEREED.
  7. Klik op EN.
  8. Selecteer Geen van deze doelgroepen in het dropdownmenu.
  9. Klik in de rechterkolom op de dropdownpijl voor 'App-gebruikers' om doelgroepen voor app-gebruikers te bekijken.
  10. Klik op de lijst die u heeft gemaakt in stap 2. (Uit het bovenstaande voorbeeld, 'kopers die iets hebben gekocht').
  11. Klik op GEREED.
  12. Klik op DOELGROEP MAKEN. Dit is de lijst die u gebruikt voor deze toepassing.

Gebruikers die meerdere acties hebben uitgevoerd

Voor deze toepassing neemt u drie of meer stappen om ervoor te zorgen dat uw lijst de juiste gebruikers bevat en alle andere gebruikers correct uitsluit. Uw bedrijf is bijvoorbeeld een horecabedrijf dat klanten target die de afgelopen zestig dagen een bezorgmaaltijd hebben besteld en in een van uw restaurants hebben gegeten. Volg de drie hoofdstappen hieronder.

1. Maak een lijst voor actie 1.
  2. Maak een lijst voor actie 2 enzovoort, totdat u alle acties die u wilt opnemen, heeft verwerkt.
  3. Voeg alle actielijsten samen tot één lijst.

Stap 1: Maak een afzonderlijke lijst met gebruikers voor actie 1

1. Klik linksboven op het gereedschapspictogram om 'Tools en instellingen' te openen.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  4. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  5. Geef de doelgroeplijst een naam in het veld 'Doelgroepnaam'.
  6. 'Heeft specifieke acties uitgevoerd in app' is standaard geselecteerd in het veld 'Leden van lijst'. Dit is de optie die u voor deze lijst gebruikt.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  8. Selecteer onder 'Mensen opnemen die in de app de volgende actie(s) hebben uitgevoerd' de optie Overeenkomen met een regelgroep.
  9. Selecteer Gebeurtenis en Is gelijk aan in het keuzemenu 'App-acties'.
  10. Voeg de actie in het actieveld in. (Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, kan uw 'gebeurtenis' gelijk zijn aan 'bestelde_bezorging').
  11. Selecteer de 'Aanvankelijke lijstgrootte'.
  12. Voer de Lidmaatschapsduur in aantal dagen in. (In het geval van ons voorbeeld hierboven zou u '60' invoeren).
  13. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  14. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Stap 2: Maak een afzonderlijke lijst met gebruikers voor actie 2

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  3. Geef de doelgroeplijst een naam in het veld 'Doelgroepnaam'.
  4. 'Heeft specifieke acties uitgevoerd in app' is standaard geselecteerd in het veld 'Leden van lijst'. Dit is de optie die u voor deze lijst gebruikt.
  5. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  6. Selecteer onder 'Mensen opnemen die in de app de volgende actie(s) hebben uitgevoerd' de optie Overeenkomen met een regelgroep.
  7. Selecteer Gebeurtenis en Is gelijk aan in het keuzemenu 'App-acties'.
  8. Voeg de actie in het actieveld in. (Op basis van het bovenstaande voorbeeld kan actie 2 gelijk zijn aan 'thuis_gedineerd').
  9. Selecteer de 'Aanvankelijke lijstgrootte'.
  10. Voer de Lidmaatschapsduur in aantal dagen in. (In het geval van ons voorbeeld hierboven zou u '60' invoeren)
  11. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  12. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Stap 3: Maak een aangepaste combinatielijst voor alle acties

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer Aangepaste combinatie.
  3. Klik in de tabel 'Te combineren doelgroepen' op de dropdownpijl om 'Elk van deze doelgroepen (AND)' te selecteren.
  4. Klik in de rechterkolom op de dropdownpijl voor 'App-gebruikers' om doelgroepen voor app-gebruikers te bekijken.
  5. Klik op de vakjes naast actie 1 en 2 die in de bovenstaande stappen zijn geselecteerd (bijvoorbeeld 'Bestelde bezorging' en 'Thuis gedineerd').
  6. Klik op GEREED.
  7. Voeg een optionele doelgroepbeschrijving toe
  8. Klik op DOELGROEP MAKEN om deze nieuwe lijst met gecombineerde acties op te slaan. Dit is de lijst die u gebruikt voor deze toepassing.

Gebruikers die één actie hebben uitgevoerd, maar geen andere

Voor deze toepassing neemt u drie belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat uw lijst de juiste gebruikers bevat en alle andere gebruikers correct uitsluit. Als uw bedrijf bijvoorbeeld consultancy aanbiedt, wilt u mogelijk gebruikers targeten die contact hebben opgenomen met uw verkoopteam, maar die uw services niet hebben afgenomen. U volgt de drie stappen hieronder.

1. Maak een lijst met gebruikers die de actie hebben uitgevoerd die u wilt opnemen.
  2. Maak een lijst met gebruikers die de actie hebben uitgevoerd die u wilt uitsluiten.
  3. Combineer de twee lijsten; dat omvat iedereen op de eerste lijst, maar niet de tweede.

Stap 1: Maak een lijst met gebruikers die acties hebben uitgevoerd die u wilt opnemen

1. Klik linksboven op het gereedschapspictogram om 'Tools en instellingen' te openen.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  4. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  5. Geef de doelgroeplijst een naam in het veld 'Doelgroepnaam'.
  6. 'Heeft specifieke acties uitgevoerd in app' is standaard geselecteerd in het veld 'Leden van lijst'. Dit is de optie die u voor deze lijst gebruikt.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  8. Selecteer onder 'Mensen opnemen die in de app de volgende actie(s) hebben uitgevoerd' de optie Overeenkomen met een regelgroep.
  9. Selecteer Gebeurtenis en Is gelijk aan in het keuzemenu 'App-acties'.
  10. Voeg de actie in het actieveld in. (Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, kan de 'gebeurtenis' gelijk zijn aan 'heeft_contact_opgenomen').
  11. Selecteer de 'Aanvankelijke lijstgrootte'.
  12. Voer de Lidmaatschapsduur in aantal dagen in. (In het geval van ons voorbeeld hierboven zou u '60' invoeren)
  13. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  14. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Stap 2: Maak een lijst met gebruikers die de acties hebben uitgevoerd die u wilt uitsluiten

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer App-gebruikers in het optiemenu.
  3. Geef de doelgroeplijst een naam in het veld 'Doelgroepnaam'.
  4. 'Heeft specifieke acties uitgevoerd in app' is standaard geselecteerd in het veld 'Leden van lijst'. Dit is de optie die u voor deze lijst gebruikt.
  5. Selecteer uw app in het dropdownmenu 'App'.
  6. Selecteer onder 'Mensen opnemen die in de app de volgende actie(s) hebben uitgevoerd' de optie Overeenkomen met een regelgroep.
  7. Selecteer Gebeurtenis en Is gelijk aan in het keuzemenu 'App-acties'.
  8. Voeg de actie in het actieveld in. (Op basis van het bovenstaande voorbeeld kan de lijst van uit te sluiten gebruikers 'alle_gebruikers_die_services_hebben_afgenomen' bevatten).
  9. Selecteer de 'Aanvankelijke lijstgrootte'.
  10. Voer de Lidmaatschapsduur in aantal dagen in. (In het geval van ons voorbeeld hierboven zou u '60' invoeren)
  11. Voeg aan het doelgroepveld een optionele beschrijving van de doelgroep toe.
  12. Sla deze nieuwe doelgroeplijst op door op Doelgroep maken te klikken.

Stap 3: Maak een aangepaste combinatielijst van de twee gemaakte lijsten

1. Klik op de plusknop Pictogram van menu 'Maken' openen om een doelgroeplijst toe te voegen.
  2. Selecteer Aangepaste combinatie in het optiemenu.
  3. In de tabel 'Te combineren doelgroepen' is 'Een of meer van deze doelgroepen (OR)' ingesteld als standaardoptie in het dropdownmenu.
  4. Klik in de rechterkolom op de dropdownpijl voor 'App-gebruikers' om acties voor app-gebruikers te bekijken.
  5. U ziet de doelgroeplijst voor de actie die u in stap 1 heeft opgenomen. Vink het vakje ernaast aan.
  6. Klik op GEREED.
  7. Klik op EN.
  8. Selecteer Geen van deze doelgroepen in het dropdownmenu.
  9. Klik in de rechterkolom op de dropdownpijl voor 'App-gebruikers' om doelgroepen voor app-gebruikers te bekijken.
  10. Klik op de lijst met de actie uit stap 2 die u wilt uitsluiten.
  11. Klik op DOELGROEP MAKEN om deze nieuwe lijst met gecombineerde acties op te slaan. Dit is de lijst die u gebruikt voor deze toepassing.

LEES DIT EERST: Tips voor stap 2 van elke toepassing hierboven

Regels voor doelgroeplijsten op basis van 'actienaam' moeten exact overeenkomen met de conversieacties op het tabblad 'Metingen'.

Ga als volgt te werk om de exacte naam van de conversieactie te vinden:

1. Klik op het gereedschapspictogram voor 'Tools en instellingen'.
  2. Klik onder 'Meting' op 'Conversies'.
  3. Zoek onder 'Conversieactie' de actie die betrekking heeft op de lijst die u maakt.
  4. Klik op die actie om naar de weergave 'Instellingen' te gaan.
  5. U ziet dan de exacte naam van de actie naast 'Analyse-gebeurtenis van app van derden' of 'Firebase-gebeurtenis', afhankelijk van of u een externe partij of Firebase gebruikt.
  6. Gebruik die actienaam wanneer u uw doelgroeplijsten maakt.