Doelgroepsegmenten van uw app-gebruikers maken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Als u campagnes beheert die uw gegevens gebruiken voor doelgroeptargeting, kan het handig zijn om specifieke doelgroepsegmenten te bepalen en hieraan advertenties weer te geven. In dit artikel leest u hoe u gegevenssegmenten maakt die bestaan uit verschillende app-gebruikers. Klik om elk gedeelte hieronder uit te vouwen.

Opmerking: Wanneer u lijsten maakt, moet u zoals altijd voldoen aan de vereisten voor de lijstgrootte om de lijsten te kunnen gebruiken in campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, YouTube-campagnes en Discovery-campagnes.

Opmerking: U kunt potentiële klanten makkelijk targeten met een vereenvoudigde manier om gegevenssegmenten met uw app-gebruikers te maken. Hiermee wordt voortgebouwd op de mogelijkheden die nu al worden geboden door de tools voor Doelgroepbeheer.

Tijdens het vereenvoudigde proces kunt u makkelijk complexe doelgroepsegmenten maken dankzij de mogelijkheid om alle beschikbare app-acties weer te geven en om meerdere opname- en uitsluitingsvoorwaarden met elkaar te combineren.

Alle gebruikers, behalve gebruikers die bepaalde acties hebben ondernomen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voor deze toepassing neemt u alle gebruikers op die een actie hebben uitgevoerd en sluit u gebruikers uit die bepaalde specifieke acties hebben uitgevoerd.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op de plusknop om een doelgroepsegment toe te voegen.
  5. Selecteer + App-gebruikers in het menu Opties.
  6. Vul in het veld Segmentnaam een naam in voor het doelgroepsegment.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu App.
  8. Selecteer Een actie en geef een aantal dagen op om alle app-gebruikers in de doelgroep op te nemen die in die periode actief zijn geweest (standaard is dat 30 dagen en 540 dagen is het maximale aantal dagen dat wordt ondersteund).
  9. Klik op Actie uitsluiten en selecteer de naam van de betreffende actie en het gewenste aantal dagen.
  10. Herhaal de vorige stap om nog meer gebruikers uit te sluiten die andere acties hebben uitgevoerd.
  11. Kies bij 'Vooraf invullen' of u de lijst vooraf wilt invullen of wilt beginnen met een lege lijst. Google Ads kan automatisch mensen aan de lijst toevoegen die de afgelopen 30 dagen interactie met uw bedrijf hebben gehad.
  12. Voeg een optionele beschrijving van het segment toe aan het segmentveld.
  13. Klik op Segment maken om het nieuwe gegevenssegment op te slaan.

Gebruikers die meerdere acties hebben uitgevoerd

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voor deze toepassing kunt u gebruikers die meerdere acties hebben uitgevoerd, opnemen door elke actie te combineren met een EN-functie.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op de plusknop om een doelgroepsegment toe te voegen.
  5. Selecteer + App-gebruikers in het menu Opties.
  6. Vul in het veld Segmentnaam een naam in voor het doelgroepsegment.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu App.
  8. Selecteer de naam van de actie en geef het gewenste aantal dagen op.
  9. Klik op Actie toevoegen (EN) en geef de naam van de betreffende aanvullende actie en het gewenste aantal dagen op.
  10. Herhaal de vorige stap om gebruikers in de doelgroep op te nemen die aanvullende acties hebben uitgevoerd.
  11. Kies bij 'Vooraf invullen' of u de lijst vooraf wilt invullen of wilt beginnen met een lege lijst. Google Ads kan automatisch mensen aan de lijst toevoegen die de afgelopen 30 dagen interactie met uw bedrijf hebben gehad.
  12. Voeg een optionele beschrijving van het segment toe aan het segmentveld.
  13. Klik op Segment maken om het nieuwe gegevenssegment op te slaan.

Opmerking: Er wordt dan een doelgroepsegment gemaakt van gebruikers die zowel actie A als actie B hebben uitgevoerd. De segmentgrootte is meestal kleiner dan een lijst met gebruikers die alleen actie A of alleen actie B hebben uitgevoerd.

Gebruikers die een bepaalde actie hebben uitgevoerd, maar een andere actie juist niet

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voor deze toepassing kunt u gebruikers opnemen die een bepaalde actie hebben uitgevoerd en kunt u gebruikers uitsluiten die een andere actie hebben uitgevoerd.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op de plusknop om een doelgroepsegment toe te voegen.
  5. Selecteer + App-gebruikers in het menu Opties.
  6. Vul in het veld Segmentnaam een naam in voor het doelgroepsegment.
  7. Selecteer uw app in het dropdownmenu App.
  8. Selecteer de naam van de actie die u wilt opnemen en geef het gewenste aantal dagen op (standaard is dat 30 dagen en 540 dagen is het maximale aantal dagen dat wordt ondersteund).
  9. Klik op Actie uitsluiten en geef de naam van de betreffende actie en het gewenste aantal dagen op.
  10. Kies bij 'Vooraf invullen' of u de lijst vooraf wilt invullen of wilt beginnen met een lege lijst. Google Ads kan automatisch mensen aan de lijst toevoegen die de afgelopen 30 dagen interactie met uw bedrijf hebben gehad.
  11. Voeg een optionele beschrijving van het segment toe aan het segmentveld.
  12. Klik op Segment maken om het nieuwe gegevenssegment op te slaan.