Använda målgruppsutökning

Med målgruppsutökning kan du nå fler personer som liknar ditt befintliga målgruppssegment. Du kan se en ökning av antalet exponeringar, visningar, klick och konverteringar i kampanjer där du använder målgruppsutökning.

För att använda målgruppsutökning för dina videokampanjer ska du endast välja Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd som kampanjmål. Om du vill använda optimerad inriktning ska du välja Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen som kampanjmål. Läs mer om optimerad inriktning.

I den här artikeln beskriver vi hur du aktiverar målgruppsutökning i din kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Aktivera målgruppsutökning för nya kampanjer

1. Skapa en ny kampanj i ditt Google Ads-konto genom att klicka på Skapa Create Button.
  2. Klicka på Kampanj.
  3. Välj målet Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd och fortsätt.
  4. Klicka på avsnittet Målgruppssegment i avsnittet Personer när du skapar en kampanj.
  5. Lägg till målgruppsinriktning genom att välja målgruppssegment.
  6. När du har valt målgruppssegment ser du kryssrutan Målgruppsutökning.
  7. Klicka på kryssrutan för att aktivera målgruppsutökning.

Användargränssnitt som visar målgruppsutökning för nya annonskampanjer

Aktivera målgruppsutökning för befintliga kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Klicka på Annonsgrupp och välj en kampanj och annonsgrupp på listan som visas. Du kan även söka efter den kampanj eller annonsgrupp som du vill uppdatera.
  6. Välj de målgruppssegment som du vill att kampanjen ska nå. Läs mer om målgruppsinriktning.
  7. Markera kryssrutan bredvid det segment som du vill lägga till i din inriktning.
  8. Klicka på Spara.

Hitta rapporter om målgruppsutökning

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Scrolla längst ned i tabellen Målgruppssegment eller tabellen Demografi på sidan Målgrupper.
  5. Klicka på Visa tabell.
  6. Fortsätt scrolla nedåt i tabellen tills du ser raden Totalt: Utökning och optimerad inriktning.

Du bör bedöma resultatet av målgruppsutökningen som ett bidrag till att nå de övergripande målen för en viss kampanj.

Uppskattat antal exponeringar per vecka

När du skapar en kampanj beräknar Google Ads antalet tillgängliga exponeringar som din kampanj förväntas få. Uppskattningarna visas till höger på sidan. När du aktiverar målgruppsutökning kommer du att se en ökning av uppskattat antal exponeringar.

Effekter av målgruppsutökning på dina kampanjer

Funktionen för målgruppsutökning hittar fler användare som liknar din valda målgrupp. På så sätt kan du öka kampanjens räckvidd samtidigt som du behåller dina CPM- och CPV-bud. Hur mycket större räckvidd du får beror på din tillgängliga budget och målgruppens storlek.

Relaterad länk