Bruk av målgruppeutvidelse

Med målgruppeutvidelse kan du nå ut til flere personer som har fellestrekk med et eksisterende målgruppesegment. I kampanjer med målgruppeutvidelse kan du oppnå flere visninger, avspillinger, klikk og konverteringer.

Hvis du vil bruke målgruppeutvidelse for videokampanjene dine, velger du bare «Produkt- og merkevarevurdering» eller «Merkevarebevissthet og rekkevidde» som kampanjemål. Hvis du vil bruke optimalisert målretting, må du velge «Salg», «Potensielle salg» eller «Nettstedtrafikk» som kampanjemål. Finn ut mer om optimalisert målretting.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du slår på målgruppeutvidelse i kampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slå på målgruppeutvidelse for nye kampanjer

1. Opprett en ny kampanje i Google Ads-kontoen din ved å klikke på Opprett-knappen Create Button.
  2. Klikk på Kampanje.
  3. Velg Produkt- og merkevarevurdering eller Merkevarebevissthet og rekkevidde som mål, og fortsett.
  4. Klikk på Målgruppesegmenter-delen i «Personer»-delen når du oppretter kampanjen.
  5. Legg til publikumsmålretting ved å velge målgruppesegmenter.
  6. Når du har valgt målgruppesegmenter, ser du «Målgruppeutvidelse»-avmerkingsboksen.
  7. Klikk i avmerkingsboksen for å slå på målgruppeutvidelse.

Skjermbilde av brukergrensesnitt hvor det vises en målgruppeutvidelse for nye Google Ads-kampanjer

Slå på målgruppeutvidelse for eksisterende kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i «Målgruppesegmenter»-modulen.
  5. Klikk på Annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Velg de målgruppesegmentene du vil nå ut til med kampanjen din. Finn ut mer om publikumsmålretting.
  7. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil legge til i målrettingen.
  8. Klikk på Lagre.

Finn rapportering om målgruppeutvidelse

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Rull til nederst i «Målgruppesegmenter»- eller «Demografi»-tabellen på «Målgrupper»-siden.
  5. Klikk på Vis tabellen.
  6. Bla nedover til du finner raden kalt «Totalt – utvidelse og optimalisert målretting» når tabellen vises.

Resultatene for målgruppeutvidelse bør anses som et bidrag for å nå det totale målet for en gitt kampanje.

Anslag for ukentlige visninger

Når du oppretter en kampanje, beregner Google Ads hvor mange visninger du kan forvente å få med kampanjen din. Dette tallet ser du til høyre på siden. Når du aktiverer målgruppeutvidelse, øker antallet forventede visninger.

Effekten av målgruppeutvidelse i kampanjene dine

Med målgruppeutvidelse kan du finne flere brukere som ligner på målgruppen du har valgt. På denne måten kan du øke rekkevidden til kampanjen din uten å endre CPM- og CPV-budene. Hvor mye rekkevidden øker, avhenger av det tilgjengelige budsjettet og størrelsen på målgruppen.

Link til relatert innhold