Doelgroepuitbreiding gebruiken

Met doelgroepuitbreiding kunt u meer mensen bereiken die vergelijkbaar zijn met uw bestaande doelgroepsegment. Voor campagnes met Doelgroepuitbreiding kan het aantal vertoningen, weergaven, klikken en conversies toenemen.

Als u Doelgroepuitbreiding wilt gebruiken voor uw videocampagnes, selecteert u alleen het campagnedoel Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik. Als u geoptimaliseerde targeting wilt gebruiken, selecteert u het campagnedoel Verkoop, Leads of Websiteverkeer. Ontdek meer informatie over geoptimaliseerde targeting.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Doelgroepuitbreiding voor uw campagne aanzet.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Doelgroepuitbreiding aanzetten voor nieuwe campagnes

1. Maak een nieuwe campagne in uw Google Ads-account door op de knop Maken Create Button te klikken.
  2. Klik op Campagne.
  3. Kies Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik als doel en ga verder.
  4. Klik in het gedeelte Mensen tijdens het maken van de campagne op het gedeelte Doelgroepsegmenten.
  5. Voeg doelgroeptargeting toe door doelgroepsegmenten te selecteren.
  6. Nadat u doelgroepsegmenten heeft geselecteerd, verschijnt het selectievakje Doelgroepuitbreiding.
  7. Klik op het selectievakje om doelgroepuitbreiding aan te zetten.

UI-scherm met doelgroepuitbreiding voor nieuwe Ads-campagnes

Doelgroepuitbreiding aanzetten voor bestaande campagnes

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik in de module Doelgroepsegment op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Klik op Advertentiegroep en selecteer daarna een campagne en advertentiegroep uit de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  6. Selecteer de doelgroepsegmenten die u met uw campagne wilt bereiken. Bekijk meer informatie over doelgroeptargeting.
  7. Vink het selectievakje aan naast het segment dat u aan uw targeting wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Rapportage over Doelgroepuitbreiding zoeken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Scroll op de pagina Doelgroepen naar de onderkant van de tabel Doelgroepsegmenten of de tabel Demografie.
  5. Klik op Tabel tonen.
  6. Als de tabel wordt uitgevouwen, blijft u omlaag scrollen totdat er een rij verschijnt met het label Totaal: uitbreiding en geoptimaliseerde targeting.

De prestaties van doelgroepuitbreiding moeten worden beoordeeld op hun bijdrage aan de algemene doelen van een campagne.

Schattingen voor wekelijkse vertoningen

Als u een campagne maakt, ziet u aan de rechterkant van de pagina in Google Ads een schatting van het verwachte aantal vertoningen dat beschikbaar is voor uw campagne. Als u doelgroepuitbreiding aanzet, ziet u een toename in het aantal geschatte vertoningen.

Effecten van doelgroepuitbreiding op uw campagnes

Met doelgroepuitbreiding worden er meer gebruikers gevonden die overeenkomen met de door u geselecteerde doelgroep. Het doel hiervan is het bereik van uw campagne te vergroten en tegelijkertijd uw CPM- en CPV-biedingen te behouden. Hoeveel groter uw bereik kan worden, is afhankelijk van het beschikbare budget en de grootte van uw doelgroep.

Gerelateerde link