Sökordsliknande varianter: definition

Med liknande varianter kan sökord matchas med sökningar som liknar, men inte är identiska med, det inriktade sökordet. Det hjälper dig att nå människor som letar efter ditt företag även om deras sökningar skiljer sig något från dina exakta sökord. På så sätt behöver du inte skapa omfattande sökordslistor för att nå dessa kunder.

Alla sökordsmatchningstyper kan matchas med liknande varianter.

Liknande varianter i alla matchningstyper kan innefatta

• felstavningar
  • singular- och pluralformer
  • avledningar (till exempel bak och bakning)
  • förkortningar
  • accenter

För exakt matchade sökord kan liknande varianter också innefatta

• ord med annan inbördes ordning men samma innebörd: Till exempel [bärbar dator] och [dator bärbar]
  • att lägga till eller ta bort funktionsord: Funktionsord är prepositioner (som i och till), konjunktioner (som för och men), artiklar (som en och ett) och andra ord som inte påverkar sökavsikten. Till exempel är [hörlurar för mobiler] en liknande variant av [hörlurar mobiler] med funktionsordet ”för” borttaget.
Exakt matchade liknande varianter kan även inbegripa varianterna nedan i versioner av Google Ads på arabiska, danska, engelska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska, thailändska, turkiska, ungerska, vietnamesiska:
  • underförstådda ord: Om det exakt matchade sökordet till exempel är [daydream vr headset] kan dina annonser visas vid sökningar med ”daydream headset” eftersom ”vr” är underförstått.
  • synonymer och parafraser: Om det exakt matchade sökordet till exempel är [badkläder] kan annonser också visas vid sökningar med ”bikini”.
  • samma sökavsikt: Om det exakt matchade sökord till exempel är [bilder royaltyfria] kan annonser också visas på sökningar efter ”bilder gratis upphovsrätt”.
I den engelska versionen av Google Ads kan liknande varianter för modifierare av bred matchning och frasmatchning också innefatta
  • ord med annan inbördes ordning men samma innebörd: Till exempel kan frassökordet ”röda skor” visas vid sökningar efter ”röda löparskor”.
  • att lägga till eller ta bort funktionsord: Funktionsord är prepositioner (som i och till), konjunktioner (som för och men), artiklar (som en och ett) och andra ord som inte påverkar sökavsikten. Till exempel kan det frasmatchade sökordet ”mössor för vintern” matchas med sökningar efter ”rea på vintermössor”, eftersom funktionsordet ”för” tas bort.
  • underförstådda ord: Om det frasmatchade sökordet till exempel är [daydream vr headset] kan dina annonser visas vid sökningar med ”daydream headset” eftersom ”vr” är underförstått.
  • synonymer och parafraser: Om det frasmatchade sökordet till exempel är [badkläder] kan annonser också visas vid sökningar med ”bikini”.
  • ord med samma innebörd: Om det frasmatchade sökordet till exempel är [bilder royaltyfria] kan annonser också visas på sökningar med ”kostnadsfria bilder upphovsrätt fotboll”.