Rekommendationer för implementering av djuplänkar

Om du vill att annonserna ska skicka dina befintliga appanvändare till en specifik sida i appen är djuplänkar rätt verktyg. Djuplänkar ger en smidigare användarupplevelse mellan annonserna och det mest relevanta innehållet i appen och kan leda till fler konverteringar. Läs mer om djuplänkar.

Ta reda på om du har aktiverat djuplänkar

Android-applänkar

Be din Android-utvecklare att följa stegen i den här artikeln för att testa om applänkar aktiverats för en viss webbadress. Applänkar är aktiverade om en grön kryssruta visas.

Universella länkar i iOS

Ange en webbadress som du vill testa i Apples App Search API Validation Tool och markera avsnittet Link to Application (Länka till app). Om statusen är ”Passed” (Godkänd) är universella länkar aktiverade.

Optimera konverteringar med djuplänkar

De djuplänkar som leder till flest konverteringar är anpassade efter annonstillgångarna, budhändelsen och den inriktade målgruppen och leder användarna till de mest relevanta appsidorna för att hjälpa dem att slutföra önskade åtgärder.

Exempel 1: Om din app är en dejtingapp som riktar in sig på användare som varit inaktiva de senaste 30 dagarna, med målet att de ska börja använda appen igen och ditt bud är för att de ska öppna appen bör din djuplänk gå till appens startsida.

Exempel 2: Om din app är en spelapp som marknadsför ett speciellt evenemang för aktiva användare och du använder annonsmaterial som fokuserar på evenemanget, och om ditt bud är för att de ska delta i evenemanget bör din djuplänk gå till en speciell eventsida.

Web to App Connect

Du kan ställa in djuplänkar och appkonverteringsspårning via gränssnittet Web to App Connect i Google Ads. När du är klar med inställningarna för båda kan du ge kunderna en smidig webb-till-app-upplevelse och få dubbelt så höga konverteringsfrekvenser i genomsnitt för annonsklick i appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjen.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonenVerktyg Verktygsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.

Implementera ett stort antal djuplänkar i dina appar

Om du har 100 appsidor behöver du inte nödvändigtvis implementera 100 djuplänkar i appen. Du kan i stället implementera Applänkar eller Anpassade scheman med jokertecken. Till exempel kan länken ”*.example.com” användas för både webbadressen ”test1.example.com” och ”test2.example.com”. Läs mer om hur du kan använda jokertecken

Obs! Djuplänkar tas inte med när SEO-rankning beräknas, så de påverkar inte SEO-rankningen.