Om dyplinking

Dyplinker er en type URI som fører folk til spesifikt nettinnhold, for eksempel sider på nettsteder eller i apper. Du må ta i bruk dyplinking for at annonser skal kunne sende brukerne til bestemte sider i appene dine.

Ulike typer dyplinker

Merk: Dyplinker blir ikke automatisk konfigurert når du oppretter en app. Disse dyplinktypene støttes av Google Ads:

Beskrivelse Slik fungerer de Hvilke Google Ads-produkter er de kompatible med?
Applinker (Android)

Disse linkene bruker de nåværende HTTP-
destinasjonsadressene dine, for eksempel www.example.com eller www.example.com/product_1234,
og sender brukerne som har installert Android-appen din, til innholdet i appen du angir.

På utviklernettstedet vårt kan du finne ut mer om applinker for Android-apper.
  • Søkekampanjer
  • Bannerkampanjer
  • Shopping-kampanjer
  • Appengasjementskampanjer
  • Dynamiske remarketingkampanjer for apper
Universelle linker (iOS) Disse linkene bruker de nåværende HTTP-
destinasjonsadressene dine, for eksempel www.example.com eller www.example.com/product_1234,
og sender brukerne som har installert iOS-appen din,
til innholdet i appen du angir.
På utviklernettstedet vårt kan du finne ut mer om
universelle linker for iOS-apper.
  • Søkekampanjer
  • Bannerkampanjer
  • Shopping-kampanjer
  • Appengasjementskampanjer
  • Dynamiske remarketingkampanjer for apper
Egendefinerte protokoller Dette er egendefinerte URI-er du kan utforme for å opprette tilknytning til valgfritt innhold i apper.
Merk: Hvis brukeren ikke
har installert appen din, fører egendefinerte protokoller
til feil side.
På utviklernettstedet vårt kan du finne ut mer om egendefinerte protokoller.
  • Appengasjementskampanjer
  • Dynamiske remarketingkampanjer for apper

Det som skiller applinker på Android og universelle linker på iOS fra egendefinerte protokoller, er:

1. Ettersom ingen andre apper kan bruke linkene dine, kan du oppnå bedre sikkerhet med applinker og universelle linker enn med egendefinerte protokoller.
  2. Applinker og universelle linker bruker en enkelt HTTP-nettadresse for det samme innholdet på nettstedet ditt og i appen din. Brukere som ikke har appen installert, blir ganske enkelt ført til nettstedet ditt i stedet for appen din, uten at 404-feilmeldinger – eller andre feilmeldinger – vises.
  3. HTTP-linkene dine sender appbrukere til appen din automatisk fra organiske linker på Google Søk, og fra andre linker på internett.

Finn ut om du har slått på dyplinking

Android

Be Android-utvikleren din om å følge fremgangsmåten i denne artikkelen for å teste om applinker er slått på for bestemte nettadresser. Hvis du ser en grønn avmerkingsboks, er applinker slått på.

Test applinker

Du kan sammenligne de anslåtte resultatene for kampanjen din ved bruk av applinker, ved å kjøre en forhånds-/etterskuddstest av en valgt bane (en nettside eller et underdomene på nettstedet ditt). Vi foreslår at du bruker en kampanje som oppnår minst 100 konverteringer hver dag, når du kjører testen.

Samarbeid med nettutvikleren din eller Android-utvikleren for å finne ut hvilken nettstedbane du vil teste, og konfigurer Android-intensjonsfiltre for innholdet i testbanen. Kjør en søkeannonsekampanje som bare markedsfører testbanen, i to uker. Etter to uker slår du på applinker i testbanen og fortsetter å kjøre kampanjen i to uker til. Når testperioden er over, kan du sammenligne resultatene for kampanjen for de to ukene uten applinker, med de to ukene med applinker. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer egendefinerte dyplinker for Android-apper

iOS

Skriv inn en nettadresse du vil teste i Apples AASA-valideringsverktøy, og se i delen «Link to Application» (Link til applikasjon). Hvis statusen «Passed» (Bestått) vises, er universelle linker slått på.

Rapportering

Du må slå på Google Analytics for Firebase for å kunne spore appkonverteringer. Med Google Analytics for Firebase kan du logge hendelser i appene dine på Android og iOS, og i tillegg kan du importere Firebase-konverteringer til Google Ads. Ved å bruke Google Analytics for Firebase kan du tilskrive og rapportere om konverteringer som er delt inn etter annonsedestinasjoner, deriblant nettstedet ditt, appen din og dyplinkene dine. Finn ut mer om hvordan du kan bruke Firebase og Google Ads sammen

Linker til beslektet innhold