Praktische tips voor de implementatie van deep links

Als u wilt dat uw advertenties uw bestaande app-gebruikers naar een specifieke pagina in uw app leiden, implementeert u deep links. Deep links bieden een soepelere gebruikerservaring tussen uw advertenties en de meest relevante in-app-content, waardoor het aantal conversies kan stijgen. Meer informatie over deep links

Controleren of deep links zijn aangezet

Android-app-links

Laat uw Android-ontwikkelaar de stappen in dit artikel uitvoeren om te testen of een bepaalde URL is ingeschakeld voor app-links. Als het groene selectievakje zichtbaar is, zijn app-links ingeschakeld.

Universele links voor iOS

Voer een te testen URL in de validatietool voor de App Search API van Apple in en vink het gedeelte 'Link to Application' (linken naar app) aan. Als de status 'Passed' (geslaagd) is, zijn universele links ingeschakeld.

Conversies optimaliseren met deep links

Deep links die goed zijn afgestemd op de bestanden voor advertentiemateriaal, de biedingsgebeurtenis en de getargete doelgroep, en die mensen naar de meest relevante app-pagina's leiden zodat ze de gewenste acties voltooien, genereren de meeste conversies.

Voorbeeld 1: Als uw app een dating-app is die gebruikers target die de app dertig dagen niet hebben gebruikt met de bedoeling hen weer in de app te krijgen en als uw bod is ingesteld op 'app openen', moet uw deep link naar de homepage van de app leiden.

Voorbeeld 2: Als uw app een gaming-app is die een speciaal evenement promoot voor actieve gebruikers die op evenementen gericht advertentiemateriaal gebruiken en als uw bod is ingesteld op 'evenement voor gebruikers', moet uw deep link naar een specifieke evenementenpagina leiden.

Web to App Connect

U kunt deep links en app-conversies bijhouden instellen via de interface van Web to App Connect in Google Ads. Nadat u beide heeft ingesteld, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Moersleutel.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. U gaat dan naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface

Grote aantallen deep links implementeren in uw apps

Als u honderd app-pagina's heeft, hoeft u niet honderd deep links in uw app te implementeren. In plaats daarvan kunt u app-links of aangepaste schema's met jokertekens implementeren. De link *.example.com kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de URL's test1.example.com en test2.example.com. Ontdek meer informatie over het gebruik van jokertekens.

Opmerking: Bij de berekening van de SEO-positie wordt geen rekening gehouden met deep links, dus ze zijn niet van invloed op de SEO-positie.