Nieuwe aanbevelingen die aan optimalisatiescore zijn toegevoegd

21 mei 2019

Met uw optimalisatiescore kunt u prioriteit geven aan aanbevolen acties voor uw campagnes, zodat u uw bedrijfsdoelen sneller kunt bereiken en per dag meer tijd kunt besparen. De optimalisatiescore varieert van 0% tot 100%, waarbij 100% betekent dat uw account optimaal kan presteren. U kunt een optimalisatiescore van 100% behalen door de aanbevelingen in uw account toe te passen of af te wijzen.

Aanbevelingen

U vindt uw optimalisatiescore op de pagina 'Aanbevelingen', die hier wordt weergegeven.

Op de pagina Aanbevelingen worden relevante functies weergegeven die de algehele prestaties van uw campagnes kunnen verbeteren. We voegen de volgende nieuwe aanbevelingen toe aan de optimalisatiescore:

• De aanbevelingen voor 'Slim bieden' doel-ROAS en doelvertoningspercentage, waarmee u uw doelen kunt bereiken door efficiënter te bieden.
  • Aanbevelingen voor bodaanpassingen voor affiniteitsdoelgroepen, demografische doelgroepen en in-market-doelgroepen.
  • Aanbevelingen voor seizoensgebonden budgetten waarin wordt voorgesteld de budgetten voor verwachte verkeerstoename te verhogen, zodat u geen klanten misloopt.

Bedrijven gebruiken aanbevelingen om mogelijkheden te ontdekken en daarmee het potentieel van hun account te maximaliseren:

De grootste e-commercesite van Japan, Rakuten, gebruikt de optimalisatiescore om het dagelijkse accountbeheer te verbeteren en prioriteit te geven aan mogelijkheden met het hoogste rendement. Naar aanleiding van een van de aanbevelingen schakelde Rakuten over op een 'Slim bieden'-strategie, wat resulteerde in een winsttoename van 15%.

Marketingbureau AnalyticaHouse heeft als doel de opbrengst en het bereik te verhogen van hun klant DeFacto, een van de toonaangevende kledingmerken in Turkije. Door de aanbeveling 'Slim bieden' te implementeren, steeg de opbrengst met 141% en het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) met 84%.

Als u de optimalisatiescore wilt bekijken, gaat u naar de pagina 'Aanbevelingen' in uw Google Ads-account. Gebruik deze praktische tips om uw resultaten via Google Ads te verbeteren met de optimalisatiescore.

Gepost door Ryan Beauchamp, Product Manager, Google Ads