Skapa ett målgruppssegment för appkampanjer för engagemang

När du skapar en appkampanj för engagemang blir du ombedd att lägga till målgrupper. I denna artikel beskriver vi hur du skapar ett nytt målgruppssegment för appkampanjer för engagemang.

Obs! Du kan enkelt rikta in dig på potentiella kunder med ett enkelt sätt att skapa datasegment med appanvändare. Det här är en utvidgning av redan tillgängliga funktioner i verktygen för målgruppshantering.

Med det förenklade flödet kan du enkelt skapa komplexa målgruppssegment genom att visa alla tillgängliga appåtgärder och kombinera flera inkluderings- och uteslutningsvillkor.

Anvisningar

För att skapa ett nytt målgruppssegment för appkampanjer för engagemang måste du använda en av de fyra typer av målgruppssegment som stöds. Du kan även skapa en anpassad målgrupp genom att kombinera ett eller flera av segmenten som stöds.

Klicka på en segmenttyp nedan för att se anvisningar om hur du skapar den.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa ett segment för alla appanvändare

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Appanvändare.
  6. Skriv målgruppens namn.
  7. Välj din app i avsnittet App.
  8. Välj Alla åtgärder och ange antal dagar för att inkludera alla appanvändare som har varit aktiva under det intervallet (standardinställningen är 30 dagar och det högsta antalet dagar är 540).
  9. Välj ett alternativ för ifyllning på förhand.
  10. Skriv eventuellt en beskrivning av den nya målgruppen.
  11. Klicka på Skapa målgrupp.

Förifyllda segment

Google Ads kan fylla i segment på förhand med personer som har interagerat med ditt företag under de senaste 30 dagarna. Fler aktiva användare läggs till i målgruppssegmentet med tiden, baserat på antalet angivna dagar. Du kan undvika att ifyllningen av målgruppslistan blir fördröjd genom att följa de här stegen för att skapa ett komplett målgruppssegment för alla användare (om tillämpligt):

1. Om du har implementerat Firebase-SDK:et och använder Google Analytics för Firebase för att skapa målgrupper skapas målgruppssegmentet Alla användare för din app automatiskt och blir tillgänglig i Google Ads när du har länkat ditt Firebase-projekt till ditt Google Ads-konto. Läs mer om hur du länkar Firebase- och Google Ads-konton.
  2. För Android gäller dessutom att när du länkar ditt Google Play-konto till ditt Google Ads-konto skapas målgruppssegmentet Alla användare automatiskt. Segmentet visas i Målgruppshantering. Läs mer om hur du länkar Google Play- och Google Ads-konton

Skapa ett segment med användare som inte har använt appen nyligen

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Appanvändare.
  6. Skriv målgruppens namn.
  7. Välj din app i avsnittet App.
  8. Välj Alla åtgärder och ange antal dagar för att inkludera alla appanvändare som har varit aktiva under det intervallet (standardinställningen är 30 dagar och det högsta antalet dagar är 540).
  9. Klicka på Uteslut-åtgärd och välj åtgärd och antal dagar efter behov för att utesluta dessa användare.
  10. Välj ett alternativ för ifyllning på förhand.
  11. Skriv eventuellt en beskrivning av den nya målgruppen.
  12. Klicka på Skapa målgrupp.

Skapa ett segment med användare som nyligen har använt din app

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Appanvändare.
  6. Skriv målgruppens namn.
  7. Välj din app i avsnittet App.
  8. Välj Alla åtgärder och ange antal dagar för att inkludera alla appanvändare som har varit aktiva under det intervallet.
  9. Klicka på Uteslut-åtgärd och välj åtgärd och antal dagar efter behov för att utesluta dessa användare.
  10. Välj ett alternativ för ifyllning på förhand.
  11. Skriv eventuellt en beskrivning av den nya målgruppen.
  12. Klicka på Skapa målgrupp.

Skapa ett segment med användare som utförde särskilda åtgärder i appen

1.  Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Appanvändare.
  6. Skriv målgruppens namn.
  7. Välj din app i avsnittet App. Välj appåtgärder baserat på vilka användare du vill inkludera eller utesluta.
  8. Kombinera flera åtgärder vid behov.
  9. Välj ett alternativ för ifyllning på förhand.
  10. Skriv eventuellt en beskrivning av den nya målgruppen.
  11. Klicka på Skapa målgrupp.

Skapa ett segment med uppladdade id:n för mobila enheter

Obs! Detta gäller endast kvalificerade annonsörer.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Kundlista.
  6. Skriv målgruppens namn.
  7. Välj Ladda upp id:n för mobila enheter vid Data att ladda upp.
  8. Välj appens plattform.
  9. Skriv appnamnet i fältet under Sök efter din app och välj appen i sökresultatet.
  10. Klicka på Välj fil.
  11. Välj filen du vill ladda upp och klicka på Öppna.
  12. Välj medlemskapets varaktighet.
  13. Skriv eventuellt en beskrivning av den nya målgruppen.
  14. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa en anpassad kombinationsmålgrupp

Skapa en anpassad kombinationsmålgrupp genom att följa anvisningarna i Skapa ett anpassat kombinationssegment.

Obs! För appkampanjer för engagemang måste alla målgrupper som du lägger till på kombinationssegmentet vara en av de fyra målgruppstyperna ovan. Om du lägger till en annan typ av målgruppssegment kanske annonserna i dina appkampanjer för engagemang inte visas.

Använda målgrupper som har skapats i Google Analytics för Firebase

Appkampanjer för engagemang kan nu innehålla målgrupper som innehåller appanvändare och som har skapats i Google Analytics för Firebase och exporteras till ditt länkade Google Ads-konto. Läs mer om hur du länkar Firebase- och Google Ads-konton.
Obs! Målgrupper som innehåller webbanvändare kan för närvarande inte användas i appkampanjer för engagemang.

Viktigt att tänka på

• Om du väljer ett målgruppssegment för det felaktiga operativsystemet leder det inte till några omedelbara fel, men det kan leda till att dina appkampanjer för engagemang inte visas.
  • Kontrollera att målgruppssegmentet innehåller rätt enhets-id:n för appens operativsystem (till exempel ADID för Android och IDFA för iPhone och iPad).