Om budjusteringar för hotellannonser

Oavsett vilken budstrategi du väljer kan du justera ditt bud för hotellannonser. På så sätt kan du ange högre eller lägre bud för faktorer som vistelsens längd, incheckningsdag, förhandsbokning eller typ av enhet som resenären använder.

När du använder budjusteringar beräknas slutbudet utifrån ditt basbud plus eventuella budjusteringar multiplicerat med antalet nätter under vistelsen.

Tillgänglighet och budgivningsregler

• Budjusteringar är tillgängliga med budstrategierna Manuell CPC, Provision (per konvertering), Provision (per vistelse), CPC % och Förbättrad CPC i Google Ads. Kampanjer med Provision (per vistelse) har stöd för enhets- och platsbudjusteringar på -100 %. Läs mer om översikt över budgivning för hotellannonser
  • När du skapar en kampanj kan du välja en högsta effektiv budgräns. Om du väljer det här alternativet överskrider ingen kombination av basbud och budjusteringar den högsta effektiva budgränsen.
  • Om du skapar budjusteringar används justeringen såvida inte en kampanj eller annonsgrupp har pausats.
  • Budjusteringar som ställs in på kampanjnivå gäller alla annonsgrupper i kampanjen. Budjusteringar som ställs in på annonsgruppsnivå gäller alla hotellgrupper i annonsgruppen.
  • I den här artikeln beskriver vi hur du tillämpar budjusteringar med Google Ads. Du kan också ställa in budjusteringar med Google Ads API.

Typer av budjusteringar för hotellannonser

Budjusteringar kan baseras på en eller flera av följande dimensioner:

• Plats: var resenären befinner sig
  • Enhet: typen av enhet som resenären använder för att söka efter hotell, som telefon, dator eller surfplatta
  • Vistelsens längd: hur länge resenären har angett att hen vill bo på hotellet, upp till 30 dagar. Du kan ställa in högst 30 justeringar.
  • Veckodag för incheckning: den dag i veckan som resenären avser att bo på hotellet
  • Datumtyp: vilka justeringar som ska tillämpas på dina hotellannonser beroende på om användare söker efter specifika datum eller söker efter och ser priser med standarddatum
  • Förhandsbokning: hur långt i förväg resenären vill boka hotellet (upp till 330 dagar). Du kan ställa in högst tio justeringar.
  • Målgruppslistor: en Google Ads-målgruppslista, till exempel för kunder eller webbplatsbesökare
  • Incheckningsdatum: de valda datum då resenären avser att bo på hotellet

Budjusteringar kan ställas in på kampanj- och annonsgruppsnivå enligt följande:

Budjusteringar för kampanjer Budjusteringar för annonsgrupper
Plats

Enhet

Målgrupp

Veckodag för incheckning

Enhet

Målgrupp* (se kommentar nedan)

Vistelsens längd

Användarens angivna datum

Förhandsbokningsperiod

Incheckningsdatum

I följande tabell visas det giltiga intervall av värden och nivåer där manuell budjustering kan användas.

Justering Giltigt intervall Nivå (där anpassad budjustering kan anges)
Kampanj Annonsgrupp Hotellgrupp
Enhetstyper -100 % och -90 % till +900 % JA JA NEJ
Plats -90 % till +900 % JA NEJ NEJ
Förhandsbokningsperiod -100 % och -90 % till +900 % NEJ JA NEJ
Veckodag för incheckning -100 % och -90 % till +900 % NEJ JA NEJ
Vistelsens längd -100 % och -90 % till +900 % NEJ JA NEJ
Datumtyp -50 % till +100 % NEJ JA NEJ
Målgruppslista -90 % till +200 % JA JA* NEJ
Förbättrad CPC automatiskt JA NEJ NEJ
Annonsschema -90 % till +900 % JA NEJ NEJ
Incheckningsdatum -100 % och -90 % till +900 % NEJ JA NEJ

Obs!

• *Du kan lägga till en målgrupp på annonsgruppsnivå och ändra budjusteringen på sidan Målgrupper. Läs om hur du lägger till målgruppsinriktning i en annonsgrupp eller kampanj

• Om du anger värden i Google Ads API visas de som decimaltal. Ett värde på 1,0 i Google Ads API innebär ingen ändring i basbudet. Ett värde på 0,1 i Google Ads API motsvarar 90 % sänkning av basbudet. Ett värde på 2,0 motsvarar 100 % höjning av basbudet.

• När du anger fler än en budjustering i en kampanj multipliceras justeringarna för att beräkna hur mycket budet ska höjas eller sänkas. Tänk på att kombinerade budjusteringar inte kan höja budet med mer än 900 %. Ett bud på tio kronor och en enhetshöjning på 900 % i kombination med en platshöjning på 900 % leder exempelvis till ett bud på bara 100 kronor. Den lägsta tillåtna budjusteringen när du kombinerar flera budjusteringar är -90 %.
  • Om en annonsgrupp har en angiven justering för en viss enhet används detta värde i stället för kampanjens justering för enhet. Om justering för stationära datorer för en kampanj till exempel är inställd på 2 och justering i annonsgruppen är inställd på 1,5 används justeringen för annonsgruppen (1,5).
  • Förbättrad CPC kan användas tillsammans med -100 % negativ budjustering för att utesluta viss trafik från din kampanj. Om du till exempel bjuder 50 kronor, väljer budstrategin Förbättrad CPC och anger en budjustering på -100 % för mobila enheter blir budet 0 kronor för mobila enheter.

Kombinerade effekter av budjusteringar

Budjusteringar kan kombineras för att bli högre än basbudet, som följande exempel visar:

Basbud på 5 % CPC för ett hotellrum på 1 000 kronor/natt Ackumulerat totalbud
Bud för en natt 50 kronor
Bud för tre nätter 150 kronor
Budjustering för kampanj, hotell i Spanien, 20 % 180 kronor
Budjustering för annonsgrupp, 20 % för sju dagars förhandsbokning 216 kronor

Kom ihåg:

Den maximala positiva budjusteringen är 900 % (vilket är tio gånger basbudet). Den maximala negativa budjusteringen är -90 %. Budjusteringar för förhandsbokningsperiod, veckodag för incheckning, incheckningsdatum, antal nätter och enhet har dock en ytterligare inställning på -100 % (vilket resulterar i ett bud på noll).

Kombinerade budjusteringar kan inte ha en budjustering på mer än 900 % eller mindre än -90 %. Om de kvalificerade fälten är inställda på -100 % ställs också generatorn för staplade bud in på -100 %. De kvalificerade fälten kan innefatta 0 %. Ett bud på tio kronor och en enhetshöjning på 900 % i kombination med en platshöjning på 900 % leder exempelvis till ett bud på bara 100 kronor.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.