Over bodaanpassingen voor hoteladvertenties

Welke biedstrategie u ook kiest, u kunt uw bod voor uw hoteladvertenties aanpassen. U kunt dan hoger of lager bieden voor factoren zoals de duur van het verblijf, de incheckdag van de week, de vooruitboekingsperiode of het type apparaat dat de reiziger gebruikt.

Als u bodaanpassingen gebruikt, wordt uw laatste bod berekend op basis van uw bod plus eventuele bodaanpassingen, vermenigvuldigd met het aantal nachten dat de reiziger heeft geboekt.

Beschikbaarheid en biedregels

• Bodaanpassingen zijn beschikbaar voor de volgende biedstrategieën in Google Ads: Handmatige CPC, Commissie (per conversie), Commissie (per verblijf), CPC% en Verbeterde CPC. Campagnes op basis van commissie (per verblijf) ondersteunen een bodaanpassing van -100% voor apparaten en locaties. Meer informatie over Bieden en hoteladvertenties (overzicht)
  • Als u een campagne instelt, kunt u een maximale effectieve bodlimiet kiezen. Als u voor deze optie kiest, overschrijdt geen enkele combinatie van basisbiedingen plus bodaanpassingen de maximale effectieve bodlimiet.
  • Als u bodaanpassingen maakt, wordt de aanpassing gebruikt tenzij een campagne of advertentiegroep is onderbroken.
  • Bodaanpassingen die zijn ingesteld op campagneniveau, worden toegepast op alle advertentiegroepen binnen die campagne. Bodaanpassingen die op advertentiegroepniveau zijn ingesteld, worden toegepast op alle hotelgroepen in die advertentiegroep.
  • In dit artikel wordt beschreven hoe u Google Ads gebruikt om bodaanpassingen toe te passen. U kunt ook bodaanpassingen instellen met de Google Ads API.

Typen bodaanpassingen voor hoteladvertenties

Bodaanpassingen kunnen zijn gebaseerd op een of meer van de volgende dimensies:

• Locatie: Waar de reiziger zich bevindt.
  • Apparaat: Het type apparaat dat de reiziger gebruikt om hotels te zoeken, zoals mobiele telefoon, desktop of tablet.
  • Duur van verblijf: Het door de reiziger aangegeven aantal dagen dat deze in de accommodatie verblijft, tot 30 dagen. U kunt maximaal 30 aanpassingen instellen.
  • Incheckdag van de week: De dag van de week waarop de reiziger van plan is naar het hotel te komen.
  • Datumtype: Specifieke aanpassingen die van toepassing zijn op uw hoteladvertenties op basis van of gebruikers naar specifieke datums of standaarddatums zoeken.
  • Vooruitboekingsperiode: Hoelang van tevoren de reiziger het hotel wil boeken (tot 330 dagen). U kunt maximaal 10 aanpassingen instellen.
  • Doelgroeplijsten: Een doelgroeplijst van Google Ads, bijvoorbeeld voor klanten of websitebezoekers.
  • Incheckdatum: De geselecteerde datums waarop de reiziger in de accommodatie wil verblijven.

Bodaanpassingen kunnen worden ingesteld op campagne- en advertentiegroepniveau, zoals hieronder te zien is:

Bodaanpassingen voor campagnes Bodaanpassingen voor advertentiegroepen
Locatie

Apparaat

Doelgroep

Incheckdag van de week

Apparaat

Doelgroep* (zie de opmerking hieronder)

Duur van verblijf

Door de gebruiker ingestelde datums

Vooruitboekingsperiode

Incheckdatum

De volgende tabel toont het geldige bereik van waarden en niveaus waarop handmatige bodaanpassingen kunnen worden toegepast voor hoteladvertenties.

Aanpassing Geldig bereik Niveau (waarop de aangepaste bodaanpassing instelbaar is)
Campagne Advertentiegroep Hotelgroep
Apparaattypen -100% en -90% tot +900% JA JA NEE
Locatie -90% tot +900% JA NEE NEE
Vooruitboekingsperiode -100% en -90% tot +900% NEE JA NEE
Incheckdag van de week -100% en -90% tot +900% NEE JA NEE
Duur van verblijf -100% en -90% tot +900% NEE JA NEE
Datumtype -50% tot + 100% NEE JA NEE
Doelgroeplijst -90% tot +200% JA JA* NEE
Verbeterde CPC Automatisch JA NEE NEE
Advertentieplanning -90% tot +900% JA NEE NEE
Incheckdatum -100% en -90% tot +900% NEE JA NEE

Opmerkingen:

• *U kunt een doelgroep toevoegen op advertentiegroepniveau en de bodaanpassing bewerken op de pagina Doelgroepen. Meer informatie over hoe u doelgroeptargeting toevoegt aan een advertentiegroep of campagne

• Als u waarden instelt in de Google Ads API, worden deze weergegeven als decimalen. Een waarde van 1.0 in de Google Ads API geeft aan dat het basisbod niet gewijzigd is. Een waarde van 0.1 in de Google Ads API geeft aan dat het basisbod met 90% is gedaald, terwijl een waarde van 2.0 aangeeft dat het basisbod 100% is gestegen.

• Als u in uw campagne meer dan één bodaanpassing instelt, worden de aanpassingen vermenigvuldigd om te bepalen hoeveel uw bod wordt verhoogd of verlaagd. De gecombineerde bodaanpassingen mogen niet boven een stijging van 900% van het basisbod uitkomen. Voorbeeld: Een bod van € 1 met een apparaatverhoging van 900% gecombineerd met een locatieverhoging van 900% resulteert in een bod van slechts € 10. Als u meerdere bodaanpassingen combineert, is -90% de laagst mogelijke bodaanpassing.
  • Als er voor een advertentiegroep een apparaataanpassing is ingesteld, wordt die waarde gebruikt in plaats van de apparaataanpassing voor de campagne. Als een campagne de aanpassingen voor apparaattype voor desktopapparaten bijvoorbeeld instelt op 2 en de advertentiegroep stelt deze in op 1.5, wordt de aanpassing van 1.5 van de advertentiegroep gebruikt.
  • Verbeterde CPC kan worden gebruikt in combinatie met bodaanpassingen van -100% (negatieve bodaanpassingen) om bepaald verkeer van uw campagne uit te sluiten. Als u bijvoorbeeld € 5 biedt, Bieden via Verbeterde CPC selecteert en ook een bodaanpassingvan -100% instelt voor mobiele apparaten, wordt uw bod voor mobiele apparaten € 0.

Gecombineerde effecten van bodaanpassingen

Bodaanpassingen kunnen worden gecombineerd om uw basisbod te overschrijden, zoals in het volgende voorbeeld te zien is:

Basisbod van 5% CPC op een hotelkamer van € 100 per nacht Cumulatief bod
Bod voor 1 nacht € 5
Bod voor 3 nachten € 15
Bodaanpassing voor campagne, hotels in Spanje, 20% € 18
Bodaanpassing voor advertentiegroep, 20% voor een vooruitboekingsperiode van 7 dagen € 21,60

Houd rekening met het volgende:

De maximale positieve bodaanpassing is 900% (oftewel 10 keer het basisbod). De maximum negatieve bodaanpassing is -90%. Er is wel een extra instelling van -100% voor bodaanpassingen voor vooruitboekingsperiode, incheckdag van de week, incheckdatum, verblijfsduur en apparaat. Deze instelling leidt tot een bod van 0.

Voor gecombineerde bodaanpassingen kunt u geen bodaanpassing van +900% of -90% gebruiken. Als de in aanmerking komende velden zijn ingesteld op -100%, wordt de multiplier van het gecombineerde bod ook ingesteld op -100%. De in aanmerking komende velden kunnen ook zijn ingesteld op 0%. Voorbeeld: Een bod van € 1 met een apparaatverhoging van 900% gecombineerd met een locatieverhoging van 900% resulteert in een bod van slechts € 10.

Gerelateerde links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.