Over campagnespecifieke conversiedoelen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u campagnespecifieke conversiedoelen kunt beheren in uw Google Ads-campagnes.

Met de instelling voor campagnespecifieke doelen kunt u de standaarddoelen voor uw account overschrijven en opgeven welke doelen u in uw conversierapporten wilt bijhouden en wilt gebruiken voor biedingen in een bepaalde campagne.

Hoe het werkt

De standaarddoelen op accountniveau moeten van toepassing zijn op de meeste van uw campagnes, maar er kunnen enkele situaties zijn waarin u meer controle wilt hebben over de conversiedoelen die worden gebruikt voor biedingen en rapportage in een campagne.

Voorbeeld

U verkoopt schoenen op uw website en u heeft 2 verschillende conversieacties in het standaarddoel voor uw account: 1 waarmee wordt bijgehouden wanneer er artikelen aan de winkelwagen worden toegevoegd en 1 waarmee de aankoop van schoenen wordt bijgehouden. Voor uw campagne die uitsluitend is gericht op de verkoop van schoenen, kunt u overwegen de instelling voor campagnespecifieke conversies te gebruiken, zodat alleen de aankoop van schoenen wordt opgenomen. Hierdoor kunt u uw campagne alleen laten optimaliseren voor de meest relevante conversieactie.

Opmerking: Als u verschillende conversieacties heeft die verschillende waarden voor uw bedrijf opleveren, rapporteert u in plaats van de conversie-instelling op campagneniveau alle conversieacties op accountniveau en gebruikt u de biedstrategie 'Doel-ROAS' of 'Conversiewaarde maximaliseren' met verschillende waarden die aan elke actie zijn toegewezen om effectief te kunnen optimaliseren zonder gegevensverlies.

We raden u ook aan alle doelen op accountniveau te gebruiken, omdat wijzigingen in uw doelen op accountniveau niet worden toegepast op campagnes die niet uitsluitend doelen op accountniveau gebruiken.

Als u campagnespecifieke doelen toepast, kunt u de standaarddoelen van Google gebruiken of een volledig aangepast doel maken.

Standaarddoelen

U kunt kiezen welke standaard conversiedoelen u wilt toepassen op een specifieke campagne. Met de instelling voor campagnespecifieke doelen kunt u aanpassen welke standaarddoelen er op een specifieke campagne moeten worden toegepast. Misschien heeft u zowel Aankoop als Toevoegen aan winkelwagen ingesteld als standaarddoelen op accountniveau, maar wilt u alleen het doel Aankopen meten voor een van uw campagnes.

Aangepaste doelen

Als geen van de standaarddoelen in uw account aan uw exacte behoeften voldoet, kunt u een aangepast doel maken om toe te passen op een specifieke campagne. Aangepaste doelen kunnen elke combinatie van primaire en secundaire conversieacties bevatten. U kunt aangepaste doelen gebruiken in zeldzame gevallen waarin u een niet-standaard advertentiedoel heeft.

Als u wilt, kunt u een combinatie van aangepaste doelen en standaarddoelen toepassen op uw campagnes. Houd er rekening mee dat u per campagne slechts 1 aangepast doel kunt gebruiken.

Over het algemeen kunt u het best de standaarddoelen op accountniveau gebruiken voor al uw campagnes, in plaats van campagnespecifieke doelen te maken. Uw campagnes kunnen dan van elkaar leren, waardoor biedingen kunnen worden geoptimaliseerd.

Voorbeeld: U maakt een aangepast doel met een primaire conversieactie van het conversiedoel Aankoop en een secundaire conversieactie van het conversiedoel Leadformulier indienen. Als u het aangepaste doel toepast op een campagne, wordt de campagne geoptimaliseerd voor beide conversieacties.

Opmerking: Alle conversieacties die zijn opgenomen in een aangepast doel, worden gebruikt voor rapportage en bieden, ongeacht of ze zijn ingesteld als primair of secundair. Meer informatie over primaire en secundaire doelen

De conversie-instelling gebruiken met Slim bieden

Bij 'Slim bieden' (waartoe onder andere de biedstrategieën Doel-CPA en Doel-ROAS behoren) wordt alleen rekening gehouden met conversies die worden gerapporteerd in de kolom 'Conversies' wanneer deze worden geoptimaliseerd voor uw doel. De AI-biedmodellen van Google hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de wijzigingen die u aanbrengt in uw conversieconfiguratie. Dit geldt zowel op account- als campagneniveau. Als u uw conversiedoelen op campagneniveau wilt wijzigen met behulp van de instelling Conversies (Zoeken) of met de instelling Conversiedoelen (Shopping), moet u uw doelen geleidelijk updaten naarmate de biedmodellen zich aanpassen aan recent gerapporteerde conversiegegevens. Anders krijgt u mogelijk ongewenste fluctuaties in de uitgaven. Houd er rekening mee dat slimme campagnes alleen worden geoptimaliseerd voor een kleiner aantal doelen.

Winkelbezoeken verschillen van andere conversies in de zin dat Slim bieden onmiddellijk reageert op de toevoeging of verwijdering van het conversiedoel Winkelbezoeken. U moet uw doelen updaten zodra winkelbezoeken zijn toegevoegd of verwijderd uit de kolom Conversies.

Voorbeeld: Op accountniveau neemt u aankopen op in de kolom 'Conversies' met historische kosten per actie (CPA) van € 100. U besluit dat u registraties (die vaker worden uitgevoerd door gebruikers en dus een lagere CPA hebben) in de kolom 'Conversies' wilt opnemen voor een specifieke campagne in plaats van aankopen. Als u de conversie-instelling op campagneniveau wijzigt om alleen aanmeldingen in de kolom Conversies op te nemen en niet meteen een veel lagere doel-CPA instelt, verlaagt u uw doel-CPA geleidelijk om de campagne-uitgaven ongeveer stabiel te houden.

Campagnespecifieke conversiedoelen maken

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Campagnespecifieke conversiedoelen toepassen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes en selecteer de campagne waaraan u conversiedoelen wilt toevoegen.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik op het dropdownmenu Doelen in het menu Instellingen.
  6. Klik op Campagnespecifieke doelinstellingen gebruiken.
  7. Selecteer de gewenste conversiedoelen.
  8. Klik op Opslaan.

U kunt de instelling voor campagnespecifieke conversies ook bulksgewijs bewerken in de tabel Campagnes:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes en ga naar de tabel Campagnes.
  4. Selecteer de campagnes waarvoor u de instelling voor campagnespecifieke conversies wilt bewerken.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Selecteer Conversiedoelen updaten in het dropdownmenu.

Als u snel de conversiedoelen voor al uw campagnes wilt bekijken, kunt u de kolom Conversiedoelen toevoegen aan de tabel Campagnes:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  5. Klik op Kolommen aanpassen.
  6. Klik op Kenmerken.
  7. Selecteer Conversiedoelen.
  8. Klik op Toepassen.

Een aangepast doel maken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Scroll in het conversieoverzicht naar de onderkant van de pagina en klik om het gedeelte Aangepaste doelen uit te vouwen.
  5. Klik op Aangepast doel toevoegen.