Sijaintielementit

Voit lisätä mainoksiisi toimipisteen sijaintitietoja ottamalla käyttöön sijaintielementtejä. Näin mainoksissa voi näkyä esimerkiksi osoite, etäisyys toimipisteeseen tai sijainti kartalla, jolloin ihmisten on helpompi löytää toimipisteesi.

Käyttökokemuksen helpottamiseksi sijaintielementit kattavat nyt kaksi käyttötapausta:

• Aiemmalta nimeltään sijaintilaajennukset: Mainostajille, jotka omistavat toimipisteensä
  • Aiemmalta nimeltään yhteistyökumppanien sijainnit näyttävät laajennukset: Mainostajille, (kuten valmistajille ja kokoojille), jotka myyvät tuotteita tai palveluita toimipisteissä, joita eivät omista

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisesti sijaintielementeistä, niiden luomisesta ja poistamisesta. Artikkeli sisältää myös yksityiskohtaiset ohjeet Yritysprofiili‑tilin linkittämiseen ja sijaintielementtien linkittämiseen Yritysprofiiliin.

Olitpa sitten mainostaja, joka omistaa omat toimipisteensä, taikka valmistaja, joka myy tuotteita isojen vähittäiskauppaketjujen kautta, voit käyttää sijaintielementtejä mainostulostesi parantamiseen. Alla on esimerkkejä sijaintielementtien käytöstä.

Mainostajat, jotka omistavat toimipisteensä

Jos omistat toimipisteesi, sijaintielementtejä sisältävät mainokset aktivoivat ihmisiä ja auttavat heitä löytämään yrityksesi.

Esimerkki hakuverkostosta

Kaisa omistaa leipomon ja haluaa, että siellä käy enemmän asiakkaita. Hän lisää kampanjaansa sijaintielementin. Kun joku lähialueella oleva etsii tietoa Kaisan avainsanoilla (esim. "paras leipomo lähellä" tai "tuoretta leipää"), hän näkee mainoksen ja sijaintielementin, jossa näkyy

• etäisyys leipomoon ja kaupunki, jossa se sijaitsee (mobiililaitteilla)
  • leipomon katuosoite (tietokoneella)
  • klikattava soittopainike
  • napautettava tai klikattava kohta, josta pääsee toimipisteen tietosivulle. Sieltä voi nähdä esimerkiksi aukioloajat, puhelinnumeron, valokuvia ja reittiohjeet.

Sijaintielementtejä voi käyttää myös YouTube‑ ja Maksimitulokset‑kampanjoissa.

YouTube‑esimerkki

Iso vaateketju haluaa kohdistaa mainontaansa "fashionistoille" ja rohkaista vaatteita verkossa selailevat ostoksille paikan päälle. Tavoitteen saavuttamiseksi tilin hallinnoija ottaa sijaintielementit käyttöön YouTube‑mainoksissa. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

• YouTube‑mainoksen yhteydessä sijaintielementissä näkyy yritystietojen "tiiseri".
  • Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa elementtiä, se laajenee sijaintisivuksi, jossa on enemmän tietoa toimipisteestä, esim. osoite, puhelinnumero ja aukioloajat.
  • Mainoksessa näkyvä toimipiste valikoituu käyttäjän sijainnin tai häntä kiinnostavan sijainnin perusteella.

Mainostajat, jotka myyvät tuotteita tai palveluita toimipisteissä, joita he eivät omista (valmistajat ja kokoojat)

Jos valmistamiasi tuotteita myydään suurissa vähittäiskauppaketjuissa, voit käyttää sijaintielementtejä auttaaksesi ihmisiä löytämään heitä lähellä olevat tuotteidesi myyntipaikat.

Esimerkki hakuverkostosta

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten sijaintielementit auttavat houkuttelemaan uusia asiakkaita hakuverkostossa:

• Joku hakee tuotetta Googlesta.
  • Näkyviin tulee mainoksesi, jossa on sijaintielementti.
  • Henkilö näkee elementistä lähimmän tuotteitasi myyvän kaupan osoitteen tai sijainnin kartalla.
  • Mobiililaitteen käyttäjä voi saada reittiohjeet kauppaan mainosta napauttamalla.
  • Henkilö käy kaupassa ja ostaa tuotteesi.

Sijaintielementtejä voidaan käyttää myös YouTube‑ ja Display‑kampanjoissa.

YouTube‑esimerkki

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten sijaintielementit voivat auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita Display‑verkostossa tai YouTubessa:

• Demografiset kohdistusehdot täyttävä henkilö selaa sivustoja tai sovelluksia Display‑verkostossa tai katsoo videoita YouTubessa.
  • Hän on lähellä aluetta, jolla tuotteitasi myydään, tai on osoittanut kiinnostusta aluetta kohtaan.
  • Näkyviin tulee Display‑ tai videomainoksesi sekä sijaintielementti, joka näyttää etäisyyden toimipisteeseen, aukioloajat ja sijainnit.
  • Henkilö huomaa mainoksen, klikkaa reittiohjeita ja käy tuotteitasi myyvässä kaupassa.

Missä elementit näkyvät?

Sijaintielementtien avulla toimipaikkatietoja voi näkyä useissa eri muodoissa niin tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin Google-hakuverkostossa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Google Mapsissa.

Google-hakuverkosto: Sijaintielementtejä sisältävät mainokset voivat näkyä vakiotyyppisinä tekstimainoksina, jotka sisältävät toimipisteen sijainnin ja puhelinnumeron. Mobiililaitteilla puhelinnumeron paikalla voi näkyä klikattava soittopainike.

Seuraavassa on kaksi esimerkkiä. Ensimmäinen on oman toimipisteen omistaville mainostajille ja toinen mainostajille, jotka myyvät tuotteitaan yhteistyökumppanien toimipisteissä.

Mainostajat, jotka omistavat toimipisteensä

Kallion jäätelöbaari – Kotitekoista jäätelöä
Mainos www.example.com
Makuina mm. pistaasi ja rommirusina. Joka päivä tuoreita keksejä.

Kolmas linja 1, Helsinki
This illustration shows the location extensions of your Google Search Ad.

Mainostajat, jotka myyvät tuotteita tai palveluita toimipisteissä, joita he eivät omista (valmistajat ja kokoojat)

This animation shows the affiliate store location extension of your Google Search Ad.

• Googlen hakusivustot, esim. Google Maps: Sijaintielementit voivat näkyä hakutulosten vieressä tai niiden ylä‑ tai alapuolella Google Mapsissa ja Maps‑sovelluksessa.
  • Hakukumppanien verkosto: Sijaintielementit voivat näkyä hakukumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, kun käyttäjät ovat lähellä aluetta, jolla toimipiste sijaitsee, tai kun he ovat osoittaneet kiinnostusta aluetta kohtaan.
  • Google Display ‑verkosto: Sijaintielementit voivat näkyä Display‑verkoston sivustoilla ja sovelluksissa, kun käyttäjät ovat lähellä aluetta, jolla toimipiste sijaitsee, tai kun he ovat osoittaneet kiinnostusta aluetta kohtaan.
    Huom. Display‑inventaarissa sijaintielementtejä voidaan käyttää vain Paikallisissa kampanjoissa tai toimipistetavoitteille optimoiduissa Maksimitulokset‑kampanjoissa.
  • YouTube-videomainokset: Sijaintielementtejä voi näkyä YouTube TrueView In-Stream ‑mainoksissa ja puskurimainoksissa, kun käyttäjä on lähellä toimipistettäsi tai jos hän on osoittanut kiinnostusta aluetta kohtaan.
    Sijaintielementit näkyvät jatkossa videomainoksissa (eli mainoksissasi näkyy tietoa toimipisteistä), ellet erikseen poista tätä toimintoa käytöstä.

Näin luot sijaintielementtejä

Voit käyttää tilillä vain yhtä sijaintielementtityyppiä. Kun olet valinnut sijaintielementtityypin, sinua pyydetään linkittämään tilillesi vastaava toimipisteen datalähde.

Sijaintielementtityyppi Toimipisteen datalähde
Omistat toimipisteet suoraan Google Yritysprofiili tai kauppaketjut
Et omista toimipisteitä, mutta ne myyvät tuotteitasi tai palveluitasi Kauppaketjut (yleisvähittäiskaupat tai autojen jälleenmyyjät) tai globaalit sijaintiryhmät (esimerkiksi apteekit Ranskassa)

Molemmissa tapauksissa lisäämäsi sijaintielementit voivat näkyä tilisi kaikissa Haku‑, Display‑ tai Videomainoksissa, jos ne on hyväksytty todennusprosessin kautta.

Jos merkitset yrityksesi tai jonkin toimipisteistäsi tilapäisesti tai pysyvästi suljetuksi Yritysprofiilissa, niiden Google Ads ‑sijaintielementit eivät näy asiakkaille mainoksessasi. Lue, miten merkitset toimipisteen suljetuksi Yritysprofiilissa.

Jos haluat liittää toimipisteitä tiettyihin kampanjoihin tai mainosryhmiin, ota käyttöön sijaintiryhmiä sijaintielementtejä luodessasi.

Valinnaiset asetukset

Voit ottaa käyttöön soittoraportoinnin (tätä asetusta suositellaan). Jos haluat tietoa sijaintielementeistä soitetuista puheluista, valitse tilitason raportointi. Lue lisää kampanjoiden soittoraportoinnista.

Puhelinnumeron todentaminen

Sijaintielementeissä olevat puhelinnumerot todennetaan sen varmistamiseksi, että ne kuuluvat mainostettavalle yritykselle. Lue lisää puhelu- ja sijaintielementtien puhelinnumeron todentamisesta.

Ohjeet

Sijaintielementtien lisääminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja sitten + Sijaintielementit.
  5. Jos haluat lisätä ketjujen toimipisteitä suoraan Google Ads ‑tilillesi tai linkittää tilin Yritysprofiiliin, seuraa alla olevia ohjeita.

Ketjujen toimipisteiden käyttö Google Adsissa

Hyvä muistaa: Ketjujen toimipisteet päivittyvät automaattisesti sitä mukaa, kun kauppoja avataan tai suljetaan tai ne muuttavat, kun taas Yritysprofiilin sijainteihin tehtyjen muutosten päivittymiseen Google Ads ‑tililläsi voi mennä vuorokausi.

1. Kun luot sijaintielementtejä, voit valita yhden tai useamman kauppaketjun. Klikkaa Valitse kuratoituja toimipisteitä, niin näet valmiiksi valittuja toimipisteitä, jotka on arvioitu hyödyllisiksi tilisi maan perusteella.
  2. Ohjeita seuraamalla voit lisätä ne ketjun toimipisteet, joissa tuotteitasi myydään.
  3. Klikkaa Tallenna.

Voit muokata toimipisteitä lisää kampanja- tai mainosryhmätasolla. Voit lisätä kaikki tilitason toimipisteet, käyttää vain osaa toimipisteistä sijaintiryhmien avulla tai valita "Ei yhteistyökumppaniketjuja", jos et halua elementin näkyvän tiettyjen kampanjoiden tai mainosryhmien mainoksissa.

Yritysprofiilin löytäminen ja linkittäminen

Jos sinulla ei ole kauppaketjua tai ketjusi toimipisteet eivät näy Googlen listalla, voit myös linkittää Google Ads ‑tilisi Yritysprofiiliin, jolloin profiilin toimipisteet näkyvät sijaintielementteinä Google Adsissa. Tämä vaihtoehto edellyttää pääsyoikeuksia siihen Yritysprofiilin ylläpitoon, joka sisältää toimipisteesi.

Huom. Luomalla sijaintielementtejä (aiemmalta nimeltään sijaintilaajennukset) Yritysprofiilin avulla annat Google Adsille luvan käyttää Yritysprofiilisi dataa mainosten muotoilemiseen kampanjoitasi varten Google Ads ‐tililläsi. Dataa ovat esimerkiksi katuosoite, puhelinnumero, aukioloajat sekä kauppiaiden kuvat ja videot.

Lue lisää siitä, miten voit estää lisäämiesi kuvien käytön paikallisissa mainoksissa.

Tarkista, onko yritykselläsi jo Yritysprofiili (monilla on). Koska Yritysprofiilin todennus vie aikaa, älä luo uutta profiilia, jos yritykselläsi on jo sellainen.

Jos yrityksesi ei ole aiemmin käyttänyt Yritysprofiilia, aloita luomalla tili. Ohjeet saat artikkelista Näin pääset alkuun Yritysprofiilin käytössä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Linkittäminen itse ylläpitämääsi Yritysprofiiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Klikkaa Valitse Yritysprofiilien ylläpito ‑tili. Valitse avattavasta valikosta haluamasi tili.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Käytä tarvittaessa yrityksen nimen tai tunnisteen suodattimia. Klikkaa Valmis.

Yritysprofiiliin linkittäminen sähköpostiosoitteen avulla

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Valitse Pyydä pääsyä toiselle Yritysprofiilien ylläpito ‑tilille. Lisää tilin sähköpostiosoite.
  6. Klikkaa Jatka. Pyyntö lähetetään Yritysprofiilin sähköpostiosoitteeseen. Kun pyyntö on hyväksytty, tilillä olevat toimipisteet voivat näkyä mainostesi sijaintielementeissä.

Linkittäminen mihin tahansa Yritysprofiiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Verkkotunnuksesi pitäisi näkyä automaattisesti. Jos se ei näy, lisää verkkotunnus, niin voit löytää potentiaalisia Yritysprofiileja.
  6. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake ja valitse Maat. Klikkaa Tallenna.
  7. Valitse alla olevasta luettelosta Yritysprofiili, joka parhaiten vastaa yritystäsi. Klikkaa Valitse.
  8. Tarkista, että esikatselussa näkyy oikea Yritysprofiili, ja klikkaa Jatka.

Pyyntö lähetetään valitsemasi Yritysprofiilin sähköpostiosoitteeseen. Kun pyyntö on hyväksytty, tilillä olevat toimipisteet voivat näkyä mainostesi sijaintielementteinä.

Sijaintien ja sijaintitunnisteiden muokkaaminen Yritysprofiilissa

1. Selvitä, kuka hoitaa Yritysprofiilia yrityksesi puolesta, ja pyydä häntä lisäämään Google Ads ‑sähköpostiosoitteesi tilin omistajaksi tai ylläpitäjäksi. Voit halutessasi liittää viestiin Yritysprofiili‑ohjeet sijaintiryhmien omistajien ja ylläpitäjien lisäämisestä ja poistamisesta.
  2. Kun Yritysprofiilin ylläpitäjä kutsuu sinut Yritysprofiiliin, kutsu lähetetään Google Ads ‑tiliisi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Hyväksy kutsu.
  3. Kun olet hyväksynyt Yritysprofiilin kutsun, kirjaudu Yritysprofiiliisi ja tee tarvittavat muutokset osoitteisiin. Ohjeet löytyvät artikkelista Yritysprofiilin muokkaaminen Googlessa.

Kun olet Yritysprofiilin ylläpitäjä, voit linkittää profiilin Google Adsiin seuraamalla tämän artikkelin ohjeita, jotka koskevat hoitamasi yritysprofiilin löytämistä ja linkittämistä.

Kauppiaan lisäämien kuvien käytön kieltäminen paikallisissa mainoksissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Kun linkität sijaintielementin Yritysprofiilin tietoihin, paikallisissa mainoksissa voidaan käyttää automaattisesti kauppiaan lisäämiä kuvia kampanjan tulosten parantamiseksi. Joissain tapauksissa saatat haluta hallita kuviesi käyttöä tarkemmin. Jos et halua kuvien näkyvän paikallisissa mainoksissa mutta haluat kuitenkin säilyttää sijaintielementit, estä kuvien käyttö seuraamalla alla olevia ohjeita.
Huom. Jos kiellät kauppiaan lisäämien kuvien käytön paikallisissa mainoksissa, Google säilyttää alkuperäiset sijaintielementit tililläsi. Paikalliset mainokset voivat siis edelleen näkyä, mutta ne eivät ole optimaalisia ilman kuviasi. Kauppiaan lisäämiä kuvia ei käytetä, ellet lataa niitä manuaalisesti Google Adsiin. Niitä käytetään edelleen Googlen orgaanisissa hakutuloksissa.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot icon ja valitse Tilikohtaiset automaattiset elementit.
  6. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot icon uudelleen ja valitse Lisäasetukset.
  7. Laajenna Automaattiset sijainnit ‑kohta.
  8. Poista merkintä “Anna Google Adsin käyttää kauppiaan lisäämiä kuvia" ‑valintaruudusta.

Sijaintielementtien käyttöönotto kampanja‑ ja mainosryhmätasolla

Varmista ennen näiden ohjeiden seuraamista, että olet ottanut sijaintielementit käyttöön tilitasolla.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementti.
  5. Valitse kampanja tai mainosryhmä, johon elementti lisätään. Klikkaa avattavasta valikosta "Lisää kohteeseen" ja valitse haluamasi kampanjat tai mainosryhmät.
  6. Voit valita kampanja- tai mainosryhmätason sijaintielementeille jonkin "Näytä mainokseni kanssa" ‑valikon neljästä vaihtoehdosta.
    • Kaikki synkronoidut sijainnit: Käytä kaikkia sijaintielementtejä, jotka on synkronoitu tilitasolla.
    • Sijaintiryhmät: Valitse kampanjassa tai mainosryhmässä käytettävät sijainnit yksitellen (enintään 20 sijaintia).
    • Ei sijaintielementtejä: Poista sijaintielementit käytöstä kampanjassa tai mainosryhmässä. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sijaintielementit eivät näy valitun kampanjan tai mainosryhmän mainoksissa.
  7. Klikkaa Tallenna. Löydät kampanja‑ tai mainosryhmätason sijaintielementtien asetukset Elementit‑sivun yhteysnäkymästä.

Sijaintielementtien poistaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin poistat sijaintielementit kampanja- tai mainosryhmätasolta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse avattavasta valikosta Sijaintielementti.
  5. Poista sijaintielementti joko kampanja- tai mainosryhmätasolta käyttämällä avattavaa valikkoa.
  6. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa ja merkitse niiden kampanjoiden tai mainosryhmien valintaruudut, joista haluat poistaa sijaintielementin.
  7. Valitse Ei sijaintielementtiä.
  8. Klikkaa Tallenna.

Sijaintielementtien poistaminen koko tililtä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteydet (vanha).
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta Sijainti.
  6. Merkitse tilitason sijaintielementin valintaruutu.
  7. Klikkaa yläreunan sinisestä palkista Poista.

Tärkeää: Jos poistat sijaintielementit tililtäsi, et voi käyttää yrityksen toimipisteitä kohdistuksessa tai hintatarjousten tekemisessä etkä seurata toimipistekäynti‑konversioita. Siksi poistamista ei suositella.