Optimeringsresultat: definition

Optimeringsresultatet är en uppskattning av hur bra det borde gå för ditt Google Ads-konto utifrån dess inställningar. Optimeringsresultatet anges på en skala mellan 0 och 100 %. Ett resultat på 100 % visar att ditt konto kan fungera optimalt.

Utöver resultatet visas en lista över rekommendationer som kan hjälpa dig att optimera varje kampanj. Varje rekommendation visar hur optimeringsresultatet påverkas (i procent) om du tillämpar den. När du tillämpar eller ignorerar rekommendationerna ändras det övergripande optimeringsresultatet för ditt konto. Optimeringsresultat är tillgängliga på kampanj-, konto- och förvaltarkontonivå.

Obs! Optimeringsresultatet visas endast för aktiva sök-, display- och Shopping-kampanjer. Optimeringsresultatet används inte av ditt kvalitetsresultat eller annonsrankning.