Uw eigen display-advertenties uploaden

Via de meer dan 2 miljoen websites, video's en apps van het Google Display Netwerk boort u makkelijk de juiste doelgroep aan. In dit artikel leggen we uit hoe u uw eigen beeldadvertenties voor een campagne in het Display Netwerk maakt en uploadt.

Voordat u begint

Voordat u in Google Ads een advertentie kunt maken, moet u een afbeeldingsbestand uploaden met de juiste afmetingen en de juiste indeling. Meer informatie over de specificaties van geüploade display-advertenties

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag de map maximaal 40 bestanden bevatten. Meer informatie over hoe u een beeldadvertentie maakt en uploadt

Opmerking: Sommige advertentieformaten worden alleen getoond in bepaalde regio's.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op Display-advertenties uploaden.
  6. Selecteer een advertentiegroep.
  7. Kies een bestand om te uploaden.
  8. U kunt beeldadvertenties uploaden als gif, jpg of png.
  9. U kunt HTML5 of AMP HTML-advertenties uploaden als zip-bestand.
  10. Voeg een uiteindelijke URL toe.
  11. Klik op Opslaan.