Ställa in och testa rapportering med konverteringar med kundvagnsdata

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in konverteringar med kundvagnsdata och skickar in kundvagnsdata. Läs mer om rapportering av konverteringar med kundvagnsdata.

Anvisningar

Om du vill använda konverteringar med kundvagnsdata behöver du först ha aktiverat konverteringsspårning på din webbplats. Innan du skickar in kundvagnsdata måste du ställa in konverteringsspårning. Alternativt kan du importera Google Analytics 4-konverteringar. Om du redan använder SA360-konverteringsspårning kan du helt enkelt lägga till kundvagnsdata i din befintliga konverteringstagg.

Fråga din webbutvecklare om hur du skickar in dynamiskt genererad data, till exempel produkt-id:n för produkter som såldes som en del av en konvertering.

Lägga till parametrar för kundvagnsdata

Om du vill skicka in kundvagnsdata måste du lägga till dessa ytterligare parametrar i händelsekodavsnittets kod:

Parameter Typ av värde Exempelvärde Beskrivning
event Sträng ”köp” Endast händelser av typen ”köp” behandlas för kundvagnsdata.

discount

(valfritt)

Flyttal 15

Rabatten på 15 kr gäller för hela beställningen, till exempel

• fri frakt
  • rabatt under begränsad tid.

Obs! När du använder Google Analytics som konverteringskälla stöds inte parametern discount.

aw_merchant_id

(valfritt)

Heltal 98765 Merchant Center-id:t. Ange den här parametern om du skickar in en artikel i flera Merchant Center-konton och vill styra från vilket Merchant Center som artikelns data, till exempel dess KSV, ska läsas.

aw_feed_country

(valfritt)

Sträng ”SE”

Landet som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade. Använd CLDR-områdeskoder.

Obs! När du använder Google Analytics som konverteringskälla ska du använda parametern aw_feed_label i stället.

aw_feed_language

(valfritt)

Sträng ”SV” Språket som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade. Använd språkkoderna i ISO 639-1.

aw_feed_label

(valfritt)

Sträng “flödesetikett”

Etiketten som är kopplad till flödet där dina artiklar är uppladdade.

Obs! Stöds endast när du använder Google Analytics som konverteringskälla.

items Matris [{
id: "P12345",
price: 12.50,
quantity: 2
}]
En matris med pris, kvantitet och varu-id för alla varor som köpts.
items.id Sträng 'P12345'

Varu-id för den köpta produkten. Id:t måste överensstämma med det varu-id som används i Merchant Center.

Obs! När du använder Google Analytics som konverteringskälla stöds den alternativa parametern items.item_id.

items.price Flyttal 125 Försäljningspris för en enskild vara, exklusive moms, frakt och eventuella rabatter på transaktionsnivå.
items.quantity Heltal 2 Antal enheter av artiklarna som sålts.

Exempel på implementering av Google-taggen med kundvagnsdata

<!-- Sample Code Conversion -->
<script type="text/javascript">
gtag('event', 'purchase', {
  "send_to": "AW-9999999999/abc123xyz",
  "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  "value": 53.50,
  "currency": "USD",
<!-- Start of CwCD Parameters -->
  "discount": 1.50,
  "aw_merchant_id": 98765,
  "aw_feed_country": "US",
  "aw_feed_language": "EN",
  "items": [
    {
      "id": "P12345",
      "quantity": 2,
      "price": 12.50
    },
    {
      "id": "P67890",
      "quantity": 1,
      "price": 30.00
    }
  ]
<!-- End of CwCD Parameters -->
});
/* ]]> */
</script>

Exempel på implementering av ett datalager

<!-- Sample Code datalayer push -->
dataLayer.push({
"event": 'purchase',
"transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
"value": 53.50,
"currency": "USD",
<!-- Start CwCD Parameters datalayer push -->
"discount": 1.50,
"aw_merchant_id": 98765,
"aw_feed_country": "US",
"aw_feed_language": "EN",
"items": [
  {
    "id": "P12345",
    "quantity": 2,
    "price": 12.50
  },
  {
    "id": "P67890",
    "quantity": 1,
    "price": 30.00
  }
]
<!-- End CwCD Parameters datalayer push -->
});

Exempel på att skicka kundvagnsdata till Google Taggstyrning med JavaScript-variabler

<!-- Sample Code JavaScript Variables-->
<script type="text/javascript">
transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";
value = 53.50;
currency = "USD";
<!-- Start of CwCD Parameters -->
discount = 1.50;
aw_merchant_id = 98765;
aw_feed_country = "US";
aw_feed_language = "EN";
items = [
{
  "id": "P12345",
  "quantity": 2,
  "price": 12.50
},
{
  "id": "P67890",
  "quantity": 1,
  "price": 30.00
}
];
<!-- End of CwCD Parameters -->
/* ]]> */
</script>

Ange flödesattributet cost of goods sold (kostnad för sålda varor eller KSV) för att rapportera vinstmarginaler

För att låsa upp vinstrapportering måste du ange flödesattributet cost_of_goods_sold i ditt Merchant Center-produktflöde. Läs mer om hur du skapar ett flöde.

Cost_of_goods_sold (kostnad för sålda varor eller KSV) representerar kostnaden för den produkt du säljer. Google Ads använder detta attribut för att räkna ut vinstmarginalen för varje produkt (vinst = intäkt - KSV). Om du inte har exakt KSV-data för dina produkter men ändå vill se vinstrapportering kan du använda ungefärliga KSV-värden. Du kan till exempel uppskatta KSV till 80 % av produktpriset.

Du kan tillhandahålla KSV-data på tre sätt:

• via produktflödet
  • via Content API
  • genom att skapa ett tilläggsflöde och tillhandahålla uppskattningar eller värden för enskilda produkter.

Om du väljer att inte ange attributet cost_of_goods_sold kan du inte se värden som rapporterats för vissa mätvärden som KSV och bruttovinst.

Testa för att se att implementeringen av konverteringar med kundvagnsdata är korrekt

Om konverteringar med kundvagnsdata inte är tillgängliga eller visas felaktigt bör du kontrollera att parametrarna för konverteringstaggen är korrekt implementerade. Följ de här anvisningarna för att testa om parametrarna skickas korrekt:

1. Öppna Chromes verktyg för programmerare genom att klicka på Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren Google Chrome och välja Fler verktyg > Verktyg för programmerare.
  2. Välj Nätverk i rutan Verktyg för utvecklare.
  3. Skicka din testbeställning i webbläsaren Google Chrome.
  4. Sök efter begäran som innehåller din konvertering (sök efter ”/conversion”). Parametrarna i frågesträngen ska innehålla kundvagnsparametrarna, som i följande exempel:

mid = aw_merchant_id
fcntr = aw_feed_country
flng = aw_feed_language
dscnt = discount
bttype = event type
item = items (matrisen) som mappar alla artiklar med (items.id * items.price * items.quantity)