Rapportage van conversies met winkelwagengegevens instellen en testen

In dit artikel leggen we uit hoe u conversies met winkelwagengegevens instelt en uw winkelwagengegevens indient. Meer informatie over rapportage van conversies met winkelwagengegevens

Instructies

Conversies met winkelwagengegevens zijn afhankelijk van de bestaande manier waarop u conversies bijhoudt voor uw website. Stel conversies bijhouden in voordat u de winkelwagengegevens indient. U kunt ook Google Analytics 4-conversies importeren. Als u SA360-conversies bijhouden al gebruikt, voegt u de winkelwagengegevens toe aan uw huidige conversietag.

Neem contact op met uw webontwikkelaar over hoe u dynamisch geproduceerde gegevens doorgeeft, zoals product-ID's voor producten die zijn verkocht als onderdeel van een conversie.

Parameters voor winkelwagengegevens toevoegen

Voeg deze aanvullende parameters aan de gebeurtenisfragmentcode toe als u winkelwagengegevens wilt indienen:

Parameter Type waarde Voorbeeldwaarde Beschrijving
event Tekenreeks 'purchase' Alleen purchase-gebeurtenissen worden verwerkt voor winkelwagengegevens.

discount

(optioneel)

Zwevend 1,50

Korting van 1,50, toegepast op de hele bestelling, bijvoorbeeld:

• Gratis verzending
  • Tijdelijke aanbieding

Opmerking: Als u Google Analytics gebruikt als conversiebron, wordt de parameter discount niet ondersteund.

aw_merchant_id

(optioneel)

Geheel getal 98765 De Merchant Center-ID. Geef deze parameter op als u een artikel in verschillende Merchant Center-accounts bewaart en zelf wilt bepalen vanuit welk Merchant Center de gegevens van het artikel, bijvoorbeeld de COGS, moeten worden gelezen.

aw_feed_country

(optioneel)

Tekenreeks US

Het land gekoppeld aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik CLDR-codes.

Opmerking: Als u Google Analytics als conversiebron gebruikt, moet u de parameter aw_feed_label gebruiken.

aw_feed_language

(optioneel)

Tekenreeks EN De taal van de feed waarin uw artikelen zijn geüpload. Gebruik ISO 639-1-taalcodes.

aw_feed_label

(optioneel)

Tekenreeks "feed_label"

Het label van de feed waarin uw artikelen zijn geüpload.

Opmerking: Wordt alleen ondersteund als u Google Analytics gebruikt als conversiebron.

items Matrix [{
id: "P12345",
price: 12.50,
quantity: 2
}]
Een matrix met prijzen, aantallen en artikel-ID's voor elk van de gekochte artikelen.
items.id Tekenreeks P12345

De artikel-ID van het gekochte product. Deze moet overeenkomen met de artikel-ID die in Merchant Center wordt gebruikt.

Opmerking: Als u Google Analytics als conversiebron gebruikt, wordt de alternatieve parameter items.item_id ondersteund.

items.price Zwevend 12,50 Verkoopprijs van één artikel, exclusief btw, verzendkosten en kortingen op transactieniveau.
items.quantity Geheel getal 2 Het aantal verkochte eenheden van de artikelen.

Voorbeeld van de implementatie van een Google-tag met winkelwagengegevens

<!-- Voorbeeldcode voor conversie -->
<script type="text/javascript">
gtag('event', 'purchase', {
  "send_to": "AW-9999999999/abc123xyz",
  "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  "value": 53.50,
  "currency": "USD",
<!-- Start CwCD-parameters -->
  "discount": 1,50,
  "aw_merchant_id": 98765,
  "aw_feed_country": "US",
  "aw_feed_language": "EN",
  "items": [
    {
      "id": "P12345",
      "quantity": 2,
      "price": 12.50
    },
    {
      "id": "P67890",
      "quantity": 1,
      "price": 30.00
    }
  ]
<!-- Eind CwCD-parameters -->
});
/* ]]> */
</script>

Voorbeeld van een implementatie van een gegevenslaag

<!-- Voorbeeldcode push gegevenslaag -->
dataLayer.push({
"event": 'purchase',
"transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
"value": 53.50,
"currency": "USD",
<!-- Start CwCD-parameters push gegevenslaag -->
"discount": 1.50,
"aw_merchant_id": 98765,
"aw_feed_country": "US",
"aw_feed_language": "EN",
"items": [
  {
    "id": "P12345",
    "quantity": 2,
    "price": 12.50
  },
  {
    "id": "P67890",
    "quantity": 1,
    "price": 30.00
  }
]
<!-- Eind CwCD-parameters push gegevenslaag -->
});

Voorbeeld van hoe u winkelwagengegevens aan Google Tag Manager aanlevert met JavaScript-variabelen

<!-- Voorbeeld JavaScript-variabelen-->
<script type="text/javascript">
transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";
value = 53.50;
currency = "USD";
<!-- Start CwCD-parameters -->
discount = 1.50;
aw_merchant_id = 98765;
aw_feed_country = "US";
aw_feed_language = "EN";
items = [
{
  "id": "P12345",
  "quantity": 2,
  "price": 12.50
},
{
  "id": "P67890",
  "quantity": 1,
  "price": 30.00
}
];
<!-- Eind CwCD-parameters -->
/* ]]> */
</script>

Geef het feedkenmerk Kosten van verkochte goederen (COGS) op om te rapporteren over winstmarges

Als u van winstrapportage wilt gebruikmaken, geeft u het feedkenmerk cost_of_goods_sold op in uw Merchant Center-productfeed. Ontdek meer informatie over hoe u een feed maakt.

Het kenmerk cost_of_goods_sold (COGS) staat voor de kosten van het product dat u verkoopt. Google Ads gebruikt dat kenmerk om de winstmarge op elk product te berekenen (winst = opbrengst - COGS). Als u geen exacte COGS-gegevens voor uw producten heeft, maar wel de winstrapportage wilt bekijken, gebruikt u geschatte COGS-waarden. U schat uw COGS bijvoorbeeld als 80% van de productprijs.

U kunt COGS-gegevens op 3 manieren leveren:

Als u het feedkenmerk cost_of_goods_sold niet opgeeft, ziet u bepaalde waarden, zoals COGS en brutowinst, niet.

Correcte implementatie van conversies met winkelwagengegevens testen

Als conversies met statistieken voor winkelwagengegevens niet beschikbaar zijn of onjuist worden getoond, moet u controleren of de conversietagparameters correct zijn geïmplementeerd. Voer daarvoor een testopdracht uit door te kijken of de parameters goed worden doorgegeven:

1. Open de Tools voor ontwikkelaars in Chrome door op het Chrome-menu rechtsboven in de Google Chrome-webbrowser te klikken en Meer tools > Ontwikkelaarstools te selecteren.
  2. Selecteer Netwerk in het deelvenster Developer Tools.
  3. Plaats uw testbestelling in de Google Chrome-webbrowser.
  4. Zoek het verzoek dat uw conversie bevat (zoek naar /conversion). De parameters van de querytekenreeks moeten de winkelwagenparameters bevatten, zoals in dit voorbeeld:

mid = aw_merchant_id
fcntr = aw_feed_country
flng = aw_feed_language
dscnt = discount
bttype = event type
item = items (de matrix) waarmee alle artikelen met (items.id * items.price * items.quantity) worden toegewezen