Veiledning for konfigurering av dynamisk remarketing for apper

2. Konfigurer hendelser med dataene dine

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Hvis du implementerer dynamiske remarketinghendelser i appen din, kan du målrette annonser mot brukere som allerede har installert appen, basert på interaksjoner med funksjoner i appen (f.eks. at de ser på produktsider, velger reisedatoer og flyplasskoder eller legger til produkter i handlelister). Med utgangspunkt i dynamisk remarketing-hendelser kan du organisere målgrupper ut fra handlinger de har utført, og dermed skreddersy mer relevante budskap til brukerne.

Eksempel

• Når en bruker forlater en handlekurv, kan du vise annonser for det aktuelle produktet for å minne brukeren på å fullføre transaksjonen.
  • Når en bruker søker etter hoteller i Guam, kan du vise annonser som fremhever hotellet ditt, sammen med tilbud på utflukter.
  • Når en bruker ser på et tilbud om språkopplæring i Roma, kan du vise annonser som tilbyr rabatter på det samme tilbudet.

For at appen din skal kunne sende remarketinghendelser til Google Ads, må du konfigurere det ved hjelp av et av disse alternativene:

• ved bruk av Firebase
  • via SDK-en for en leverandør av appanalyse fra tredjepart
  • ved bruk av en tjener-til-tjener-integrasjon

Konfigurer dataene dine med Firebase

Firebase er Googles mobilplattform. Den er utviklet for at det skal være enklere for deg å lage bedre mobilapper og skape vekst i bedriften din. Sånn konfigurerer du remarketing med Firebase:

1. Konfigurer mobilappen din med SDK-en for Firebase tilpasset Android eller iOS.
  2. Implementer hendelsene som anbefales for bedriftstypen din.
  3. Knytt sammen Firebase- og Google Ads-kontoen din.
    • Merk: Du må dele data om konverteringshendelser fra både Firebase og Google Ads.
  4. Konfigurer hvordan appen din skal sende attribusjonsdata.

Konfigurer dataene dine med en tredjeparts-SDK

For at du skal kunne ta gode markedsføringsbeslutninger om appen din, samarbeider Google Ads med visse tredjepartsleverandører av appanalyser for å støtte dynamisk remarketing i apper via Google. Hvis du bruker både Google Ads og en appattribusjonspartner, blir det enkelt å tolke kampanjeresultatene fra appen din.

Hvis du bruker en av disse tredjepartsleverandørene av appanalyse, kan du knytte tredjepartsleverandøren av appanalyse til Google Ads for å gjøre det mulig å opprette datasegmentet ditt. Konfigurer SDK-en for appen til den aktuelle leverandøren i samarbeid med en representant for denne leverandøren.

Konfigurer dataene dine med tjener-til-tjener

Google har lansert et helt nytt API for konverteringssporing for apper i Google Ads, slik at du kan bruke dataene dine til å få større rekkevidde. Med det nye API-et blir appanalyse og -attribusjon enklere for annonsører, og API-et er mer pålitelig for leverandører av Google Ads-attribusjon.

Vi anbefaler at du bruker det nye API-et, ettersom Google kommer til å avvikle den eldre versjonen på sikt. Hvis du vil ha en detaljert veiledning i hvordan du konfigurerer dataene dine via tjener-til-tjener-integrasjon, finner du dette i Google Developers-veiledningen for App Conversion Tracking and Remarketing API. Nedenfor ser du et eksempel på spesifikasjoner for både den nye og den eldre versjonen av API-et.

Det nye API-et (bare eksempler)

Android-eksempel:

Session_start-varsel til Google Ads (dvs. koblingsping)
POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=session_start
&rdid=MY_USER_ADID
&id_type=advertisingid
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=8.0.0
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&gclid=GCLID_VALUE_FROM_REFERRER
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (Android 8.0; en_US; SM-G900F; Build/MMB29M; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et element (gjelder bare for kategoriene Utdanning, Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=view_item
&rdid=MY_USER_ADID
&id_type=advertisingid
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=8.0.0
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (Android 8.0; en_US; SM-G900F; Build/MMB29M; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345"}}

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har nådd konverteringsskjermen (gjelder bare for kategoriene Utdanning, Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=ecommerce_purchase
&rdid=MY_USER_ADID
&id_type=advertisingid
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=8.0.0
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&value=99.99
&currency_code=USD
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (Android 8.0; en_US; SM-G900F; Build/MMB29M; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345", "value":99.99}}

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et produkt

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=view_item
&rdid=MY_USER_ADID
&id_type=advertisingid
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=8.0.0
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (Android 8.0; en_US; SM-G900F; Build/MMB29M; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345"}}

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har kjøpt flere produkter

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=ecommerce_purchase
&rdid=MY_USER_ADID
&id_type=advertisingid
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=8.0.0
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&value=99.99
&currency_code=USD
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (Android 8.0; en_US; SM-G900F; Build/MMB29M; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":["id12345","id54321"], "value":99.99}}

iOS-eksempel:

Session_start-varsel til Google Ads (dvs. koblingsping)

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=session_start
&rdid=MY_USER_IDFA
&id_type=idfa
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=10.0.2
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&gclid=GCLID_VALUE_FROM_REFERRER
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (iOS 10.0.2; en_US; iPhone9,1; Build/13D15; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et element (gjelder bare for kategoriene Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=view_item
&rdid=MY_USER_IDFA
&id_type=idfa
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=10.0.2
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (iOS 10.0.2; en_US; iPhone9,1; Build/13D15; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345"}}

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har nådd konverteringsskjermen (gjelder bare for kategoriene Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=ecommerce_purchase
&rdid=MY_USER_IDFA
&id_type=idfa
&lat=0
&app_version=1.2.4
&os_version=10.0.2
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&value=99.99
&currency_code=USD
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (iOS 10.0.2; en_US; iPhone9,1; Build/13D15; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345", "value":99.99}}

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et produkt

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=view_item
&rdid=MY_USER_IDFA
&id_type=idfa
&lat=LAT_STATUS
&app_version=1.2.4
&os_version=10.0.2
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (iOS 10.0.2; en_US; iPhone9,1; Build/13D15; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8

{"app_event_data":{"item_id":"id12345"}}

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har kjøpt flere produkter

POST /pagead/conversion/app/1.0
?dev_token=MY_DEVELOPER_TOKEN
&link_id=MY_LINK_ID
&app_event_type=ecommerce_purchase
&rdid=MY_USER_IDFA
&id_type=idfa
&lat=0
&app_version=1.2.4|
&os_version=10.0.2
&sdk_version=1.0.0
&timestamp=1432681913.123456
&value=99.99
&currency_code=USD
Host: www.googleadservices.com
User-Agent: MyAnalyticsCompany/1.0.0 (iOS 10.0.2; en_US; iPhone9,1; Build/13D15; Proxy)
X-Forwarded-For: 216.58.194.174
Content-Type: application/json; charset=utf-8
{"app_event_data":{"item_id":["id12345","id54321"], "value":99.99}}

Eldre API-er (bare eksempler)

Vi avvikler snart den eldre versjonen av API-et

Nye annonsører bør bruke den nyeste integrasjonen (se spesifikasjonene for det nye API-et i delen ovenfor) ettersom Google snart avvikler den eldre versjonen av API-et.

Du finner informasjon om eldre versjoner av konverteringssporing for apper og integrasjon av dataene dine i spesifikasjonene for Android og iOS.

Android-eksempel:

Session_start-varsel til Google Ads (dvs. koblingsping)

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/app/connect/MY_APP_ID/
?
app_event_type=deep_link&idtype=advertisingid&lat=LAT_STATUS&rdid=MY_USER_ADID&sdkversion=1.0.0&gclid=GCLID_VALUE_FROM_REFERRER

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et element (gjelder bare for kategoriene Utdanning, Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_ADID&idtype=advertisingid&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=view_item&data.item_id=id12345

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har nådd konverteringsskjermen (gjelder bare for kategoriene Utdanning, Jobber, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert)

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_ADID&idtype=advertisingid&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=ecommernce_purchase&data.item_id=id12345&data.value=99.99

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et produkt

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_ADID&idtype=advertisingid&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=view_item&data.item_id=id12345

Android-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har kjøpt flere produkter

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_ADID&idtype=advertisingid&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=ecommernce_purchase&data.item_id=id12345&data.item_id=id54321&data.value=99.99

iOS-eksempel:

Session_start-varsel til Google Ads (dvs. koblingsping)

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/app/connect/MY_APP_ID/
?
app_event_type=deep_link&idtype=idfa&lat=LAT_STATUS&rdid=MY_USER_IDFA&sdkversion=1.0.0&gclid=GCLID_VALUE_FROM_REFERRER

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har sett på et produkt

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_IDFA&idtype=idfa&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=view_item&data.item_id=id12345

iOS-eksempel:

Konfigurer apphendelser for de som har kjøpt flere produkter

https://www.googleadservices.com/pagead/conversion/0123456789/?
bundleid=MY_APP_ID&rdid=MY_USER_IDFA&idtype=idfa&lat=LAT_STATUS&appversion=1.2.3&osversion=6.0.1&usage_tracking_enabled=1&remarketing_only=1&data.app_event=ecommerce_purchase&data.item_id=id12345&data.item_id=id54321&data.value=99.99

Hendelsesskjema

Ulike virksomhetstyper må bruke forskjellige feeder og hendelser for apper. Ved å velge riktig skjema for bedriften din sikrer du at produktene eller tjenestene du tilbyr, presenteres på riktig måte. Noen bedriftstyper bruker det samme obligatoriske (eller anbefalte) hendelsesskjemaet. Finn bedriftstypen din nedenfor:

Reise, flyreiser, hoteller og utleie

Viktig

• For implementeringer av vertikalene for flyreiser og reise må du overføre «destination»-parameteren og -verdiene.
  • For implementeringer av vertikalene for hoteller og utleie må du overføre «item_id»-parameteren og -verdiene.
  • Sørg for at item_id-, origin- og destination-verdiene samsvarer med henholdsvis item_id-, origin- og destination-verdiene i bedriftsdatafeeden din. Når verdiene samsvarer på denne måten, får brukerne se varene som er mest relevante for dem, i reklamene.

Definisjoner for hendelsesskjemaer:

Navn på hendelse Krav Definisjon av hendelsen
session_start Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du starten av en økt i appen. Kall opp denne hendelsen når brukeren åpner eller gjenopptar bruken av appen.
view_search_results Valgfritt Med denne hendelsen sporer du søkeaktivitet i appen. Kall opp denne hendelsen når søkeresultatene foreligger.
view_item_list Valgfritt Med denne hendelsen sporer du varer brukere har sett på, for eksempel varer i en kategori, favorittvarer og så videre. Kall opp denne hendelsen med vare-ID-er når varene er valgt.
view_item Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du tilfeller der brukeren ser på detaljert vareinformasjon. Kall opp denne hendelsen med den relevante produkt-ID-en når brukeren ser den detaljerte varevisningen.
add_to_cart Anbefales på det sterkeste Med denne hendelsen sporer du aktivitet i handlekurven. Kall opp denne hendelsen med vare-ID-er når brukere legger varer i handlekurven.
ecommerce_purchase Anbefales på det sterkeste Med denne hendelsen sporer du transaksjoner i appen. Kall opp denne hendelsen med vare-ID-er og -verdier når brukere kjøper varer.

Reiseskjemaet:

Navn på hendelse Obligatoriske parametere Valgfrie parametere
app_event = session_start
app_event = view_search_results   destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
search_term: søkestreng
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = view_item_list destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
search_term: søkestreng
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = view_item destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: ID-en for et element brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = add_to_cart destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: ID-en for et element brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = ecommerce_purchase destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
value:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre

Skjemaet for hoteller og utleie:

Navn på hendelse Obligatoriske parametere Valgfrie parametere
app_event = session_start

app_event = view_search_results
  destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
search_term: søkestreng
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = view_item_list destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
search_term: søkestreng
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = view_item destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: ID-en for et element brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = add_to_cart destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: ID-en for et element brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
app_event = ecommerce_purchase destination: ID-en for destinasjonsbyen
og
item_id: en matrise med ID-er fra elementer brukeren har sett på en appskjerm (f.eks. hotell, bil)
origin: ID-en for avreisestedet
start_date:
end_date:
value:
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre

Kategoriene Utdanning, Jobbsøk, Lokale spesialtilbud, Eiendom og Egendefinert

Viktig

Sørg for at item_id-verdiene samsvarer med de grunnleggende nøkkelverdiene i bedriftsdatafeeden din. Hvis du bruker item_location_id, må verdiene også samsvare med steds-ID-verdiene i feeden din. Med samsvar mellom verdiene får brukerne se varene som er mest relevante for dem, i reklamene.

Definisjoner for hendelsesskjemaer:

Navn på hendelse Krav Definisjon av hendelsen
session_start Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du starten av en økt i appen. Kall opp denne hendelsen når brukeren åpner eller gjenopptar bruken av appen.
view_search_results Valgfritt Med denne hendelsen sporer du søkeaktivitet i appen. Kall opp denne hendelsen når søkeresultatene foreligger.
view_item_list Valgfritt Med denne hendelsen sporer du varer brukere har sett på, for eksempel varer i en kategori, favorittvarer og så videre. Kall opp denne hendelsen med produkt-ID-er når varer er valgt.
view_item Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du tilfeller der brukeren ser på detaljert vareinformasjon. Kall opp denne hendelsen med den relevante vare-ID-en når brukeren ser den detaljerte varevisningen.
add_to_cart Anbefales på det sterkeste Med denne hendelsen sporer du aktivitet i kassen eller handlekurven. Kall opp denne hendelsen med vare-ID-er når brukeren har tenkt å kjøpe noe.
ecommerce_purchase Anbefales på det sterkeste Denne hendelsen sporer transaksjoner i appen. Kall opp denne hendelsen med vare-ID-er og -verdier når brukere kjøper noe (f.eks. på en takkeside).

Egendefinert opplegg:

Navn på hendelse Obligatoriske parametere Valgfrie parametere
session_start
view_search_results   item_id: en matrise med vare-ID-er brukeren har sett på en appskjerm
search_term: søkestreng
item_location_id: matrise med steds-ID-er for varer (jobb- og utdanningsvertikalene)
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
view_item_list item_id: ID-en for varen brukeren har sett på en appskjerm app_event: view_item_list
item_id: en matrise med vare-ID-er brukeren har sett på en appskjerm
item_location_id: matrise med steds-ID-er for varer (jobb- og utdanningsvertikalene)
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
view_item item_id: ID-en for varen brukeren har sett på en appskjerm item_location_id: en matrise med steds-ID-er for varer (jobb- og utdanningsvertikalene)
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
add_to_cart item_id: en matrise med vare-ID-er som er lagt i handlekurven item_location_id: en matrise med steds-ID-er for varer (jobb- og utdanningsvertikalene)
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
ecommerce_purchase item_id: en matrise med ID-er for varer som er kjøpt item_location_id: en matrise med steds-ID-er for varer (jobb- og utdanningsvertikalene)
value: totalverdien av varene som er kjøpt
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre

Detaljhandel

Viktig

• Forhandlere må laste opp produktfeeden sin til Google Merchant Center.
  • Sørg for at item_id-verdiene samsvarer med ID-verdiene i Google Merchant Center-feeden. Med samsvar mellom verdiene får brukerne se varene som er mest relevante for dem, i reklamene.

Definisjoner for hendelsesskjemaer:

Navn på hendelse Krav Definisjon av hendelsen
session_start Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du starten av en økt i appen. Kall opp denne hendelsen når brukeren åpner eller gjenopptar bruken av appen.
view_search_results Valgfritt Med denne hendelsen sporer du søkeaktivitet i appen. Kall opp denne hendelsen når søkeresultatene foreligger.
view_item_list Valgfritt Denne hendelsen sporer varer brukere har sett på, for eksempel varer i en kategori, favorittvarer og så videre. Kall opp denne hendelsen med produkt-ID-er når varer fylles ut.
view_item Obligatorisk Med denne hendelsen sporer du tilfeller der brukeren ser på detaljert vareinformasjon. Kall opp denne hendelsen med den relevante produkt-ID-en når brukeren ser den detaljerte varevisningen.
add_to_cart Anbefales på det sterkeste Med denne hendelsen sporer du aktivitet i handlekurven. Kall opp denne hendelsen med produkt-ID-er når brukere legger varer i handlekurven.
ecommerce_purchase Anbefales på det sterkeste Med denne hendelsen sporer du transaksjoner i appen. Kall opp denne hendelsen med produkt-ID-er og -verdier når brukere kjøper varer.

Standardskjemaet:

Navn på hendelse Obligatoriske parametere Valgfrie parametere
session_start
view_search_results   app_event: view_search_results
item_id: en serie produkt-ID-er brukeren har sett på en appskjerm
search_term: søkestreng
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
view_item_list item_id: en rekke produkt-ID-er som er vist app_event: view_item_list
item_id: en serie produkt-ID-er brukeren har sett på en appskjerm
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
view_item item_id: produkt-ID-ene for varene brukeren har sett på en appskjerm google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
add_to_cart item_id: en rekke produkt-ID-er som er lagt i handlekurven google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre
ecommerce_purchase item_id: en rekke produkt-ID-er som er kjøpt value: totalverdien av varene som er kjøpt
google_business_vertical: streng som brukes for å skille mellom bruksmønstre

Appannonsører som opererer i flere bransjer

Sånn konfigurerer du «google_business_vertical»-parameteren

Annonsører som opererer i flere bransjer, bør aktivere den ekstra «google_business_vertical»-parameteren når en bruker ser på et bestemt produkt. Dette gjør det mulig for annonsøren å lage datasegmenter som er målrettet mot brukere innenfor hver vertikal, slik at de ser relevante produkter i hver kampanje. Hvis vi tar utgangspunkt i et reisebyrå, kan brukerne se flyreiser, hoteller og reisepakker. Med «google_business_vertical»-parameteren kan brukere som ser på hoteller på nettstedet, bli vist hoteller i dynamiske annonser i stedet for reisepakker.

Eksempel:

• Bruk google_business_vertical = «retail» for kategorien Detaljhandel
  • Bruk google_business_vertical = «travel» for kategorien Reise
  • Bruk google_business_vertical = «flights» for kategorien Flyreiser
  • Bruk google_business_vertical = «hotel_rental» for kategorien Hoteller og utleie
  • Bruk google_business_vertical = «real_estate» for kategorien Eiendom
  • Bruk google_business_vertical = «education» for kategorien Utdanning
  • Bruk google_business_vertical = «local» for kategorien Lokale spesialtilbud
  • Bruk google_business_vertical = «jobs» for kategorien Jobbsøk
  • Bruk google_business_vertical = «custom» for kategorien Egendefinert