Skapa en TrueView for Action-kampanj

TrueView for Action-kampanjer hjälper dig att öka antalet potentiella kunder och konverteringar genom att lägga till tydliga uppmaningar, rubriktextöverlagringar och en slutskärm i dina videoannonser. Med den här undertypen av videokampanj kan du uppmuntra kunderna att utforska din produkt eller tjänst, uppge sina kontaktuppgifter eller göra annat som är värdefullt för ditt företag.

I den här artikeln lär du dig hur du skapar en TrueView for Action-kampanj i Google Ads.

Så fungerar det

TrueView for Action-kampanjer består av uppmaningar, en rubrik och en slutskärm.

• TrueView for Action-kampanjer är tillgängliga för videokampanjer på YouTube.
  • TrueView for Action-kampanjer kan bara köras i annonsformatet In stream. Det betyder att annonserna spelas upp före, under eller efter en annan video på YouTube. Tittarna kan välja att hoppa över dessa annonser efter fem sekunder.
  • Rubriken kan vara upp till 15 tecken lång och är den första raden i texten bredvid videoannonsen.
  • Rubriker marknadsför din produkt eller tjänst.
  • Uppmaningar kan innehålla upp till tio tecken och visas tillsammans med rubriken.
  • Uppmaningar hänvisar användare till den webbplats du anger som din slutliga webbadress.
  • Annonser i TrueView for Action-kampanjer kan öka tittarengagemanget och uppmuntrar personer att agera efter att de har sett din video.
  • Slutskärmen visas när tittaren kommer till slutet av annonsen. Slutskärmen visas i fem sekunder på mobila enheter och sju sekunder på datorer.
  • Slutskärmen genereras automatiskt baserat på din YouTube-kanal.

Nedan hittar du anvisningar för hur du skapar en TrueView for Actions-kampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Läs först om TrueView-videokampanjer innan du skapar en TrueView for Action-kampanj och bekanta dig sedan med TrueView in stream-annonser.

Du behöver även ställa in konverteringsspårning för att kunna köra en TrueView for Action-kampanj.

Kampanjmål

Du skapar TrueView for Action-kampanjer via målen Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen. Där hittar du rekommenderade inställningar och funktioner som kan hjälpa dig att få användare nyfikna på ditt företag. Du kan använda målen Potentiella kunder och Trafik till webbplatsen för att få fler relevanta konverteringar på din webbplats och öka det totala antalet unika besökare på webbplatsen. Båda målen omfattar automatisk budgivning och inriktning som du kan använda för att optimera kampanjens resultat.

Om informationen i denna artikel inte motsvarar alternativen som visas kanske du har en annan uppsättning mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen

Anvisningar

Så här skapar du en TrueView for Action-kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Välj målet Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen, som innehåller undertypen Öka konverteringar som standard.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange ett namn på kampanjen.
  8. Ställ in budgettypen Dagligen och ange det genomsnittliga belopp du vill betala per dag, eller välj Totalsumma för kampanj och ange total budget för kampanjen. Du kan även välja budgetvisningsmetoden Standard om du vill att budgeten ska förbrukas jämnt fördelad över tid, eller Accelererad. Då förbrukas budgeten snabbare och kan ta slut tidigt.
  9. Ange start- och slutdatum för kampanjen.
  10. Välj kundernas språk och vilka platser du vill rikta in dig på.
  11. Ange budstrategin Maximera konverteringar eller mål-CPA (kostnad per åtgärd) under Budgivning. Ange ett budbelopp. Ange ett målbelopp om du använder mål-CPA.
  12. Ange ett namn för annonsgruppen.
  13. Redigera inriktningsmetoderna du vill använda till din annons.
  14. Välj en YouTube-video för annonsen bredvid Din YouTube-video. In stream-annons väljs automatiskt som annonsformat. Du kan alltid spara annonsgruppen utan att skapa en annons.
  15. Ange den slutliga webbadressen, det vill säga den målsida där användarna hamnar när de klickar på din annons.
  16. Ange en visningsadress. Det kan vara den slutliga webbadressen eller en kortare version av den.
  17. Skriv en uppmaning på högst tio tecken. Uppmaningen bör vara övertygande och leda besökarna till den webbplats du anger i den slutliga webbadressen.
  18. Skriv en rubrik på högst 15 tecken. Rubriken visas som den första textrad som marknadsför din produkt eller tjänst.
  19. Välj antingen en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller en bild som du manuellt laddar upp som kompletterande banner.
  20. Klicka på Spara och fortsätt.