Skapa en TrueView for Action-kampanj

TrueView for Action-kampanjer hjälper dig att öka antalet potentiella kunder och konverteringar genom att lägga till tydliga uppmaningar, rubriktextöverlagringar och en slutskärm i dina videoannonser. Med denna undertyp av en videokampanj kan du uppmuntra kunderna att utforska din produkt eller tjänst, uppge sina kontaktuppgifter eller göra annat som är värdefullt för ditt företag.

I denna artikel kan du läsa om hur du skapar en TrueView for Action-kampanj i Google Ads.

Obs! Innan du kan skapa en TrueView for Action-kampanj måste du ställa in konverteringsspårning. Läs mer om konverteringsspårning

Så fungerar det

TrueView for Action-kampanjer består av uppmaningar, en rubrik, en slutskärm och webbplatslänkar (valfritt).

• TrueView for Action-kampanjer kan skapas med målet Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen. Du kan använda dessa mål för att få relevanta konverteringar på din webbplats och öka det totala antalet unika besökare där. Båda målen inbegriper automatisk budgivning och inriktning som du kan använda för att optimera resultatet av din kampanj.
  • TrueView for Action-kampanjer är tillgängliga för videokampanjer på YouTube.
  • TrueView for Action-kampanjer kan bara köras i annonsformatet in stream. Det betyder att annonserna spelas upp före, under eller efter en annan video på YouTube eller hos Googles videopartner. Tittarna kan välja att hoppa över annonserna efter fem sekunder.
  • Videon som används i annonsen ska vara minst tio sekunder lång.
  • Rubriken kan bestå av högst 15 tecken och är den första raden i texten bredvid videoannonsen.
  • Rubrikerna marknadsför din produkt eller tjänst.
  • TrueView for Action-kampanjer kan innehålla upp till fyra webbplatslänkar.
  • Uppmaningar kan bestå av högst tio tecken och visas tillsammans med rubriken.
  • Uppmaningarna hänvisar användarna till den webbplats du anger som din slutliga webbadress.
  • Annonser i TrueView for Action-kampanjer kan öka tittarengagemanget och uppmuntrar personer att agera efter att de har sett din video.
  • Slutskärmen visas när tittaren kommer till slutet av annonsen. Slutskärmen visas i fem sekunder på mobila enheter och sju sekunder på datorer.
  • Slutskärmen genereras automatiskt baserat på din YouTube-kanal.

Visualization of creating a TrueView for Action CTA

Nedan hittar du anvisningar för hur du skapar en TrueView for Actions-kampanj i Google Ads.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj antingen Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange ett namn på kampanjen.
  8. Välj budstrategin Maximera konverteringar eller Mål-CPA i avsnittet Budstrategi. Om du väljer Mål-CPA ska du ange det målbelopp du är villig att spendera för en konvertering.
  9. Ange budgettypen, kampanjens start- och slutdatum och visningsmetoden för budgeten i avsnittet Budget och datum.
    • Välj som budgettyp Dagligen (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag) eller Kampanj (den totala budget du vill spendera under kampanjen) och ange det belopp du vill spendera.
    • Välj Standard (för att spendera budgeten jämnt över perioden) eller Accelererad (för att spendera budgeten så snabbt som möjligt) som visningsmetod för budgeten. Om du väljer Accelererad kan budgeten ta slut tidigt.
  10. Välj under Nätverk var du vill att TrueView for Action-kampanjen ska visas. Förutsatt att den är kvalificerad kan du välja ett eller flera av dessa nätverk:
    • YouTube-videor: Annonser kan visas i YouTube-videor, på kanalsidor och på YouTubes startsida. Du kan använda in stream-annonser.
    • Videopartner i Display-nätverket: Annonser kan visas på Googles videopartners webbplatser och i dessa partners appar.
  11. Välj de språk och platser som du vill att kampanjen ska inriktas på.
  12. Välj inställningar för innehållsuteslutning för att definiera var din kampanj ska köras.
  13. (Valfritt) Klicka på Ytterligare inställningar för att inrikta dig på särskilda enheter, ange ett frekvenstak och välja ett schema för annonsen.
  14. Ge annonsgruppen ett namn.
  15. Välj den demografi och de målgruppstyper du vill nå.
  16. Välj sökord, ämnen och placeringar där du vill att dina annonser ska visas.
  17. Ange budbeloppet om du känner till det.
  18. Sök i avsnittet Skapa videoannonsen efter en video som du har laddat upp eller ange webbadressen till videon på YouTube. In stream-annons väljs automatiskt som annonsformat.
    • Videon som används i annonsen ska vara minst tio sekunder lång.
  19. Ange den slutliga webbadressen, det vill säga den målsida där användarna hamnar när de klickar på din annons.
  20. Ange en visningsadress. Detta kan vara den slutliga webbadressen eller en kortare version av den.
  21. Ange en uppmaning, som bör vara övertygande och få tittarna att vilja besöka webbplatsen som anges i den slutliga webbadressen.
  22. Ange en rubrik. Den visas som den primära textrad som marknadsför din produkt eller tjänst.
  23. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  24. Välj antingen en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller en bild som du manuellt laddar upp som kompletterande banner. Kompletterande banners visas endast på datorer.
  25. Ge annonsen ett namn.
  26. Klicka på Spara och fortsätt.