Een campagne van het type 'TrueView for Action' maken

Met TrueView for Action-campagnes kunt u leads en conversies genereren door opvallende call-to-actions (CTA's), koptekstoverlays en een eindscherm aan uw videoadvertenties toe te voegen. Met dit subtype videocampagne kunt u klanten aanmoedigen om uw product of service te verkennen, hun contactgegevens te delen en andere acties uit te voeren die waardevol zijn voor uw bedrijf.

In dit artikel leest u hoe u een campagne van het type 'TrueView for Action' instelt in Google Ads.

Opmerking: Voordat u een TrueView for Action-campagne kunt instellen, moet u conversies bijhouden instellen. Meer informatie over conversies bijhouden

Hoe het werkt

TrueView for Action-campagnes bestaan uit CTA's, een kop en een eindscherm.

• TrueView for Action-campagnes kunnen worden gemaakt met het doel Leads of Websiteverkeer. U kunt de doelen Leads en Websiteverkeer gebruiken om relevante conversies op uw website te genereren en het totale aantal unieke gebruikers van uw website te vergroten. Beide doelen werken met automatisch bieden en automatische targeting. U kunt de prestaties van uw campagne optimaliseren.
  • TrueView for Action-campagnes zijn beschikbaar voor videocampagnes op YouTube.
  • TrueView for Action-campagnes kunnen alleen worden weergegeven in de InStream-advertentie-indeling. Dit betekent dat de advertenties voor, tijdens of na een andere video op YouTube of bij Google-videopartners worden afgespeeld. Deze advertenties bieden kijkers de mogelijkheid om de advertentie na vijf seconden over te slaan.
  • Een kop kan maximaal vijftien tekens bevatten en is de primaire regel tekst naast de videoadvertentie.
  • Koppen promoten uw product of service.
  • CTA's kunnen maximaal tien tekens bevatten en worden naast de kop weergegeven.
  • CTA's leiden mensen naar de website die u opgeeft als de uiteindelijke URL.
  • TrueView for Action-campagneadvertenties kunnen het engagement van kijkers vergroten en mensen aanmoedigen actie te ondernemen nadat uw video is afgespeeld.
  • Eindschermen worden weergegeven nadat een kijker het einde van uw advertentie heeft bereikt. Eindschermen worden vijf seconden weergegeven op mobiele apparaten en zeven seconden op desktopcomputers.
  • Eindschermen worden automatisch gegenereerd op basis van uw YouTube-kanaal.

Visualization of creating a TrueView for Action CTA

Hieronder leest u hoe u een TrueView for Action-campagne instelt in Google Ads.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Leads of Websiteverkeer.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef een naam op voor uw campagne.
  8. Stel in het gedeelte Biedstrategie uw biedstrategie in op Conversies maximaliseren of Doel-CPA. Als u Doel-CPA selecteert, stelt u het doelbedrag in dat u bereid bent te betalen voor een conversie.
  9. Stel in het gedeelte 'Budget en datums' het budgettype, de start- en einddatum voor de campagne en de methode voor de besteding van het budget in.
    • Selecteer voor het budgettype Dagelijks (het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden) of Campagne (het totale bedrag dat u tijdens de looptijd van de campagne wilt uitgeven) en geef het bedrag op dat u wilt besteden.
    • Selecteer voor de methode voor de besteding van het budget de optie Standaard (om uw budget in de loop van de tijd gelijkmatig te besteden) of Versneld (om uw budget zo snel mogelijk te besteden). Als u Versneld selecteert, kan uw budget vroegtijdig opraken.
  10. Selecteer onder Netwerken waar u uw TrueView for Action-campagne wilt weergeven. Als uw campagne in aanmerking komt, kunt u een of meer van de volgende netwerken kiezen:
    • YouTube-video's: Advertenties kunnen worden weergegeven in YouTube-video's, op kanaalpagina's en op de homepage van YouTube. U kunt gebruikmaken van InStream-advertenties.
    • Videopartners in het Display Netwerk: Advertenties kunnen worden weergegeven op sites en in apps van Google-videopartners.
  11. Selecteer de talen en locaties waarop u uw campagne wilt targeten.
  12. Kies de gewenste instellingen voor contentuitsluiting om te bepalen waar we uw campagne laten lopen.
  13. (Optioneel) Klik op Aanvullende instellingen om specifieke apparaten te targeten, een frequentielimiet in te stellen en een planning in te stellen voor de advertentie.
  14. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  15. Kies de demografische groepen en typen doelgroepen die u wilt bereiken.
  16. Kies de zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen voor weergave van uw advertenties.
  17. Stel, indien beschikbaar, uw biedingsbedrag in.
  18. Zoek in het gedeelte 'Uw videoadvertentie maken' naar een video die u heeft geüpload of geef de video-URL van YouTube op. Als advertentie-indeling wordt automatisch InStream-advertentie geselecteerd.
  19. Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de bestemmingspagina die mensen bereiken wanneer ze op uw advertentie klikken.
  20. Geef de zichtbare URL op. Dit kan de uiteindelijke URL zijn of een kortere versie daarvan.
  21. Geef een aantrekkelijke call-to-action op waarmee mensen worden doorgestuurd naar de website die is opgegeven als uiteindelijke URL.
  22. Geef een kop op die wordt weergegeven als de primaire regel tekst om uw product of service te promoten.
  23. (Optioneel) Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  24. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner. Begeleidende banners worden alleen weergegeven op computers.
  25. Geef een naam op voor uw advertentie.
  26. Klik op Opslaan en doorgaan.