Een campagne van het type 'TrueView for Action' maken

Met TrueView for Action-campagnes kunt u leads en conversies genereren door opvallende CTA's (call-to-action), koptekstoverlays en een eindscherm aan uw videoadvertenties toe te voegen. Met dit subtype videocampagne kunt u klanten aanmoedigen om uw product of service te verkennen, hun contactgegevens te delen en andere acties uit te voeren die waardevol zijn voor uw bedrijf.

In dit artikel leest u hoe u een campagne van het type 'TrueView for Action' instelt in Google Ads.

Hoe het werkt

TrueView for Action-campagnes bestaan uit CTA's (call-to-actions), een kop en een eindscherm.

• TrueView for Action-campagnes zijn beschikbaar voor videocampagnes op YouTube.
  • TrueView for Action-campagnes kunnen alleen worden weergegeven in de InStream-advertentie-indeling. Dit betekent dat de advertenties voor, tijdens of na een andere video op YouTube worden afgespeeld. Deze advertenties bieden kijkers de mogelijkheid om de advertentie na vijf seconden over te slaan.
  • Een kop kan maximaal vijftien tekens bevatten en is de primaire regel tekst naast de videoadvertentie.
  • Koppen promoten uw product of service.
  • CTA's kunnen maximaal tien tekens bevatten en worden naast de kop weergegeven.
  • CTA's leiden mensen naar de website die u opgeeft als de uiteindelijke URL.
  • TrueView for Action-campagneadvertenties kunnen het engagement van kijkers vergroten en mensen aanmoedigen actie te ondernemen nadat uw video is afgespeeld.
  • Eindschermen worden weergegeven nadat een kijker het einde van uw advertentie heeft bereikt. Eindschermen worden vijf seconden weergegeven op mobiele apparaten en zeven seconden op desktopcomputers.
  • Eindschermen worden automatisch gegenereerd op basis van uw YouTube-kanaal.

Hieronder kunt u lezen hoe u een TrueView for Action-campagne instelt in Google Ads.

Voordat u begint

Raadpleeg eerst Over TrueView-videocampagnes en lees meer informatie over TrueView InStream-advertenties voordat u een TrueView for Action-campagne instelt.

U moet ook 'Conversies bijhouden' instellen om een TrueView for Action-campagne te kunnen weergeven.

Campagnedoelen

'TrueView for Action'-campagnes kunnen worden gemaakt met het doel Leads of Websiteverkeer. Daarbij worden instellingen en functies aanbevolen die mensen in uw bedrijf kunnen interesseren. U kunt de doelen Leads en Websiteverkeer gebruiken om relevante conversies op uw website te genereren en het totale aantal unieke bezoekers van uw website te vergroten. Beide doelen werken met automatisch bieden en automatische targeting. U kunt de prestaties van uw campagne optimaliseren.

Als de informatie in dit artikel niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, gebruikt u mogelijk een andere reeks doelen. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads

Instructies

Ga als volgt te werk om een 'TrueView for Action'-campagne te maken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Selecteer het doel Leads of Websiteverkeer. Beide zijn standaard beschikbaar bij het subtype 'Conversies genereren'.
    • Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe Google Ads.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef een naam op voor uw campagne.
  8. U kunt uw budgettype instellen op Dagelijks en het gemiddelde bedrag opgeven dat u per dag wilt uitgeven, of op Campagnetotaal en het totale budget voor deze campagne opgeven. Tevens kunt u de methode voor de besteding van het budget instellen op Standaard om het in de loop van de tijd gelijkmatig te besteden of op Versneld waardoor het sneller wordt besteed en mogelijk te vroeg opraakt.
  9. Stel de start- en einddatum van uw campagne in.
  10. Selecteer de talen die uw klanten spreken en de locaties die u wilt targeten.
  11. Stel onder Bieden uw biedstrategie in op Aantal conversies maximaliseren of Doel-CPA (kosten per actie). Stel het biedingsbedrag in. Als u Doel-CPA gebruikt, stelt u uw doelbedrag in.
  12. Geef een naam voor uw advertentiegroep op.
  13. Bewerk de targetingmethodes die u wilt gebruiken voor uw advertentie.
  14. Kies naast 'Uw YouTube-video' een YouTube-video voor uw advertentie. Als advertentie-indeling wordt automatisch 'InStream-advertentie' geselecteerd. U kunt altijd uw advertentiegroep opslaan zonder een advertentie te maken.
  15. Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de bestemmingspagina die mensen bereiken wanneer ze op uw advertentie klikken.
  16. Geef de zichtbare URL op. Dit kan de uiteindelijke URL zijn of een kortere versie daarvan.
  17. Geef een CTA van tien tekens op. Deze moet aantrekkelijk zijn en mensen naar de website leiden die als uiteindelijke URL is opgegeven.
  18. Geef uw kop van vijftien tekens op die wordt weergegeven als de primaire regel tekst om uw product of service te promoten.
  19. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner.
  20. Klik op Opslaan en doorgaan.