Så visar Google annonser för dina webbplatsbesökare och appanvändare

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med dina datasegment kan du nå kunder på nytt i Google Ads baserat på data om kunderna som du delar med Google via en global webbplatstagg eller ett händelsekodavsnitt antingen på din webbplats i din app eller båda. Det är viktigt att skydda och hemlighålla data som du delar med Google. Den typ av data som samlas in och används för inriktning innefattar sådant som webbadress och hänvisningsadress till webbplatsen som utlöser en taggträff, anpassade parametrar som används i spårningstaggen och eventuella medlemskap i datasegmenten som skapas.

I denna artikel beskriver vi hur Google använder och hanterar den data du skickar för användning vid inriktning i Google Ads.

Om du vill veta mer om hur Google använder och hanterar data som du skickar via Kundmatchning kan du läsa Så använder Google data från Kundmatchning. Läs mer om hur Google använder data som du skickar för konverteringsspårning i Så använder Google konverteringshändelsedata.

Så använder Google din data

När du använder segment som består av din data matchar Google dina användare med Google-konton, lägger till användare i datasegment, genererar segment med liknande målgrupper, visar dynamiska annonser och ser till att dina Google Ads-kampanjer följer Googles policyer. Dessutom skapas rapporter med målgruppsdata i ditt Google Ads-konto och andra konton som du har delat dina målgrupper med.

Google kan även använda din kunddata för att förbättra ditt kampanjresultat. Exempelvis använder Google både tidigare konverteringsdata och den data du lägger till för att optimera dina bud för automatiska budstrategier, i syfte att förbättra din totala avkastning på investeringen. Din kunddata kan användas för att förbättra resultatet när du använder vissa bud- och inriktningsstrategier utan att du behöver använda målgrupper i kampanjen. Google kan också använda din data för att identifiera andra relevanta målgruppssegment åt dig och ge vissa insikter om sammansättningen av dina datasegment.

Dina datasegment delas inte med tredje part eller andra annonsörer utan ditt tillstånd, och Google använder heller inte dina datasegment för att marknadsföra sina egna produkter.

Så hanterar Google din data

Google skyddar din data och håller den konfidentiell med hjälp av samma branschledande standarder som används för att skydda Google-användares data.

Så här hanterar Google din data:

• Åtkomst: Google begränsar våra anställdas åtkomst för att skydda din data mot obehörig åtkomst.
  • Delning: Google delar inte dina datasegment med tredje part, inklusive andra annonsörer, utan ditt uttryckliga samtycke. Google kan lämna ut denna data för att följa gällande lagar och regler, juridiska processer eller tvingande krav från myndigheter.
  • Lagring: Google lagrar användarna i dina datasegment baserat på den tidslängd du anger, från 1 till 540 dagar. Du är ansvarig för att uppfylla eventuella tidsbegränsningar enligt gällande lag. I vissa fall är den kortaste tidslängden för Google Ads-genererade listor 30 dagar. Din data från tagghändelser lagras i cirka 30 dagar i syfte att kontrollera policyefterlevnad och ge dig möjlighet att fylla i nya datasegment på förhand.

Google lägger stor vikt vid att säkerställa att de system som används för att lagra din data är säkra och tillförlitliga, och har särskilda team för datateknisk säkerhet som arbetar med att skydda våra system mot yttre hot.