Slik bruker Google remarketingdata

Med remarketing med Google Ads kan du vise annonser til kunder basert på data om de aktuelle kundene som du deler med Google via en global nettstedstag, hendelseskodebiter eller en remarketing-tag på nettstedet ditt og/eller i appen din. Det er viktig å sørge for full konfidensialitet og sikkerhet for remarketingdataene du deler med Google. Datatypen som samles inn og brukes til remarketing, innbefatter slikt som nettadressen og henvisningsadressen for nettstedet som utløser et tag-treff, de egendefinerte parameterne som brukes i sporingstaggen din, og eventuelle resulterende personer på remarketinglisten.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan Google bruker og håndterer dataene du sender for bruk i remarketing med Google Ads.

Du finner mer informasjon om hvordan Google bruker og håndterer dataene du sender gjennom Kundematch, i artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data. Du finner mer informasjon om hvordan Google bruker dataene du sender for konverteringssporing, i artikkelen Slik bruker Google data om konverteringshendelser.

Slik bruker Google data

Remarketingdata brukes til å knytte brukerne dine til Google-kontoer, legge til brukere i remarketinglister, generere lignende målgrupper, vise dynamiske annonser og sørge for at Google Ads-remarketingkampanjene dine overholder Googles retningslinjer. I tillegg er rapporter med målgruppedata tilgjengelige i Google Ads-kontoen din og eventuelle andre kontoer du har delt målgruppene dine med.

Google kan også bruke remarketingdataene til å optimalisere kampanjeresultatene dine. Google bruker for eksempel både tidligere konverteringsdata og remarketingdata til å optimalisere budene dine for automatiserte budstrategier, med mål om å øke den totale avkastningen. Remarketingdata kan bli brukt til å forbedre resultatene dine når du bruker bestemte bud- og målrettingstrategier uten at du må ta i bruk målgrupper i kampanjen. Det kan også hende at Google bruker remarketingdataene dine til å finne andre relevante målgrupper for deg og gi deg innsikt i sammensetningen av remarketinglistene dine. Google bruker også aggregerte og anonymiserte remarketingdata til fordel for alle annonsører, blant annet for å forbedre lignende målgrupper.

Remarketinglistene dine blir dessuten ikke delt med noen tredjeparter eller andre annonsører uten tillatelse fra deg, og Google bruker ikke remarketinglistene dine til å annonsere for sine egne produkter.

Slik håndterer Google data

Google holder remarketingdataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt ved hjelp av de samme bransjeledende standardene vi bruker til å beskytte dataene til Google-brukere.

Slik håndterer Google remarketingdata:

• Tilgang: Google beskytter dataene dine mot uautorisert tilgang ved hjelp av tilgangskontroller for de ansatte.
  • Deling: Google deler ikke dataene dine med noen tredjeparter, heller ikke andre annonsører, uten samtykke fra deg. Det kan hende Google deler dataene for å overholde gjeldende lover, bestemmelser, juridiske prosesser eller håndhevbare forespørsler fra myndighetene.
  • Oppbevaring: Google beholder brukerne i remarketinglistene dine ut fra varigheten du angir, som kan variere fra 1 til 540 dager. Du er selv ansvarlig for å overholde eventuelle varighetsbegrensninger i henhold til gjeldende lover. I noen tilfeller har Google Ads-genererte lister en minste varighet på 30 dager. Remarketingdata fra tag-hendelser lagres dessuten i omtrent 30 dager for å overholde retningslinjene, og du får muligheten til å forhåndsutfylle nyopprettede remarketinglister.

Hos Google forplikter vi oss til å sørge for at systemene der vi lagrer remarketingdataene dine, holdes sikre og pålitelige, og vi har egne sikkerhetsteam som beskytter systemene våre mot eksterne trusler.

Sertifiseringer for datasikkerhet

Privacy Shield

Det amerikanske handelsdepartementet (Department of Commerce) har godkjent Googles Privacy Shield-sertifisering.

Privacy Shield Frameworks er utformet for å tilgjengeliggjøre en mekanisme for overholdelse av databeskyttelseskravene ved overføring av personlige data fra EU og Sveits til USA for å støtte transatlantisk handel. Vi overholder EU-US og Swiss-US Privacy Shield Framework. Se Privacy Shield-sertifiseringen vår.

Linker til beslektet innhold