Miten Google-mainokset näkyvät verkkosivustosi kävijöille ja sovelluksesi käyttäjille?

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Google Adsin ja datasegmenttien avulla voit tavoittaa asiakkaasi uudelleen heitä koskevan datan perusteella. Jaat tämän datan Googlelle verkkosivustollasi ja/tai sovelluksessasi olevan yleisen sivustotagin tai tapahtumakoodinpätkien kautta. On tärkeää, että Googlelle jaetun datan luottamuksellisuus ja turvallisuus on varmistettu. Kohdistusta varten kerättävää ja käytettävää dataa ovat esimerkiksi tagiosuman käynnistävän sivuston URL-osoite ja viittaavan sivun URL-osoite, seurantatagissasi käytetyt omat parametrit ja mahdolliset datasegmenttien jäsenyydet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google käyttää ja käsittelee dataa, jota lähetät Google Adsin avulla tehtävää kohdistamista varten.

Artikkelissa Miten Google käyttää asiakaskohdistusdataa? on lisätietoja siitä, miten Google käyttää ja käsittelee asiakaskohdistuksen kautta lähetettyä dataa. Artikkelissa Miten Google käyttää konversiotapahtumadataa? on puolestaan lisätietoja siitä, miten Google käyttää konversioseurantaa varten lähetettyä dataa.

Miten Google käyttää dataasi?

Dataasi perustuvien segmenttien avulla Google hakee vastaavuuksia käyttäjien ja Google-tilien välillä, lisää käyttäjiä datasegmentteihin, luo samantyyppisiä yleisösegmenttejä, julkaisee dynaamisia mainoksia ja varmistaa, että Google Ads ‑kampanjasi ovat Googlen käytäntöjen mukaisia. Lisäksi yleisödataa sisältävät raportit ovat käytettävissä Google Ads ‑tililläsi ja muilla tileillä, joille yleisöt on jaettu.

Google voi myös käyttää asiakasdataa kampanjasi tulosten parantamiseen. Google esimerkiksi käyttää sekä aiempaa konversiodataa että automaattisten hintatarjousstrategioiden hintatarjousten optimointia varten lisäämääsi dataa ja pyrkii parantamaan sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi. Tiettyjä hintatarjous- ja kohdistusstrategioita käytettäessä tuloksia voidaan pyrkiä parantamaan asiakasdatan avulla, eikä sinun tarvitse lisätä kampanjalle yleisöjä. Google saattaa käyttää dataasi myös muiden osuvien yleisösegmenttien tunnistamiseen ja tarjotakseen sinulle hyödyllisiä havaintoja datasegmenttiesi koostumuksesta.

Datasegmenttejäsi ei jaeta millekään kolmannelle osapuolelle tai muille mainostajille ilman lupaasi. Google ei myöskään käytä datasegmenttejäsi omien tuotteidensa mainostamiseen.

Miten Google käsittelee dataasi?

Google huolehtii datasi luottamuksellisuudesta ja suojauksesta noudattamalla samoja alan johtavia standardeja kuin Googlen käyttäjien datan suojaamisessa.

Näin Google käsittelee dataasi:

• Pääsy: Google on estänyt luvattoman pääsyn dataasi työntekijöiden pääsyoikeuksien hallinnalla.
  • Jakaminen: Google ei jaa datasegmenttejäsi kolmansille osapuolille (kuten muille mainostajille) ilman nimenomaista suostumustasi. Google voi jakaa tätä dataa täyttääkseen sovellettavan lain, asetuksen tai oikeusprosessin vaatimukset tai jos asiasta on tehty täytäntöönpanokelpoinen viranomaispäätös.
  • Säilyttäminen: Google säilyttää käyttäjät datasegmenteissäsi määrittämäsi keston perusteella. Kesto voi olla 1–540 päivää. Sinun vastuullasi on varmistaa, että sovellettavan lainsäädännön mahdollisia kestorajoituksia noudatetaan. Joissakin tapauksissa Google Adsissa luotujen luetteloiden vähimmäissäilytysaika on 30 päivää. Tagitapahtumista saatua dataa säilytetään noin 30 päivää. Tämä on käytäntöjen mukaista ja antaa sinulle valmiudet esitäyttää uudet datasegmentit.

Google on sitoutunut varmistamaan, että datasi säilyttämiseen käytetyt järjestelmät ovat turvallisia ja luotettavia. Googlen turvallisuustekniikkatiimit suojelevat järjestelmiä ulkoisilta uhilta.