Produktlänkning: Länka Salesforce- och Google Ads-konton

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Om du spårar potentiella kunder och möjligheter i Salesforces Sales Cloud kan du importera dina offlinekonverteringar från Salesforces Sales Cloud till Google Ads genom att länka ditt Google Ads-konto till Salesforce. Detta hjälper dig att mäta hur dina onlineinvesteringar i Google Ads genererar värde offline på ett bättre sätt.

I den här artikeln beskriver vi hur du länkar dina Google Ads- och Salesforce-konton. Mer information om vad du behöver göra för att importera konverteringar finns i Importera konverteringar från Salesforce.

Tips! Konverteringsspårning över flera konton

Om du använder konverteringsspårning över flera konton i ditt förvaltarkonto (MCC) måste du länka ditt Salesforce-konto till förvaltarkontot. Annars kan du länka till ett konto som inte är ett förvaltarkonto.

Innan du börjar

För att länka Google Ads till Salesforce behöver du administratörsåtkomst till ett Google Ads-konto samt ett Salesforce-konto som uppfyller specifika minimibehörighetskrav. Du bör även använda ett särskilt inloggningsnamn för Salesforce i stället för ditt eget inloggningsnamn. För att ta bort eller redigera en länk från Google Ads behöver du bara administratörsåtkomst till Google Ads-kontot.

Anvisningar

Länka dina Google Ads- och Salesforce-konton

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Om det är första gången du länkar Google Ads till ett Salesforce-konto ska du gå till Från Google och klicka på Detaljer under Salesforce och sedan på Länka Salesforce.
    • Om du har länkat ett Salesforce-konto tidigare klickar du på Hantera och länka under Länkade konton och produkter bredvid Salesforce. Klicka sedan på Hantera under Åtgärder.
  4. Efter att du har klickat på Länka Salesforce kan du välja Direktlänkning av Salesforce för att importera offlinekonverteringar.
  5. En inloggningssida för Salesforce öppnas (du måste inaktivera popup-blockerare för att fönstret ska öppnas). Ange inloggningsuppgifterna för ditt Salesforce-konto och klicka på Logga in.
  6. Du blir tillfrågad om du vill ge appen för Google Ads-konverteringsimport åtkomst till delar av ditt Salesforce-konto för att länka kontona. Klicka på Tillåt.
  7. Kontot visas som Inte konfigurerat i tabellen i kolumnen Status. Följ stegen nedan för att konfigurera kontot.
    1. Placera markören på statusen Inte konfigurerat.
    2. Klicka på Konfigurera i popup-fönstret som visas. Då öppnas en sida där du kan välja vilka Salesforce Cloud-händelser som ska importeras som konverteringsåtgärder.
    3. Koppla konverteringsåtgärder till dina Salesforce-händelser. Följ anvisningarna i steg 6 i Importera konverteringar från Salesforce.
  8. Återgå till sidan för länkade konton för Salesforce och uppdatera sidan. Kontot du just konfigurerade ska nu visas som länkat i kolumnen Status. Om länken mellan Salesforce-kontot och Google Ads-kontot inte fungerar visas statusen som Inaktiverad. Placera markören på statusen för att se mer information.

Ta bort länken mellan Salesforce- och Google Ads-konton

1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Klicka på Hantera och länka bredvid Salesforce under Länkade konton och produkter.
  4. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk i kolumnen Åtgärder.
  5. Klicka på Ta bort länk på bekräftelseskärmen.

Om du vill länka kontona igen kan du klicka på Länka igen i kolumnen Åtgärder i kontot. Du behöver inte konfigurera ditt Salesforce-konto på nytt.

Relaterade länkar

Search Console

Produktlänkning