Producten koppelen: Salesforce- en Google Ads-accounts koppelen

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Als u leads en mogelijkheden in Sales Cloud van Salesforce bijhoudt, kunt u uw Google Ads-account koppelen aan Salesforce om uw offline conversies vanuit Sales Cloud te importeren in Google Ads. Daardoor kunt u beter meten hoe uw online Google Ads-investeringen offline waarde opleveren.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw Google Ads- en Salesforce-accounts kunt koppelen en ontkoppelen. Lees Conversies importeren vanuit Salesforce voor meer informatie over de andere te nemen stappen om conversies te importeren.

Tip: Conversies bijhouden voor meerdere accounts

Als u Conversies bijhouden voor meerdere accounts gebruikt in uw manageraccount (Mijn Klantencentrum), moet u uw Salesforce-account koppelen aan uw manageraccount. Zo niet, dan kunt u koppelen aan uw niet-manageraccount.

Voordat u begint

Als u Google Ads aan Salesforce wilt koppelen, heeft u beheerderstoegang tot een Google Ads-account nodig en een Salesforce-account dat voldoet aan specifieke minimale rechtenvereisten. Gebruik ook een speciale Salesforce-login in plaats van uw eigen persoonlijke login. Als u een bestaande koppeling van Google Ads wilt ontkoppelen of bewerken, heeft u alleen beheerderstoegang voor een Google Ads-account nodig.

Instructies

Uw Google Ads- en Salesforce-accounts koppelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Als u uw Google Ads-account voor het eerst aan een Salesforce-account koppelt, gaat u naar Van Google. Zoek naar Salesforce, klik op Details en dan op Salesforce koppelen.
    • Als u eerder een Salesforce-account heeft gekoppeld, gaat u naar Uw gekoppelde accounts en producten. Klik naast Salesforce op Beheren en koppelen. Klik daarna onder Acties op Beheren.
  4. Nadat u op Salesforce koppelen heeft geklikt, kunt u kiezen voor Salesforce Direct koppelen om offline conversies te importeren.
  5. Er wordt een inlogpagina van Salesforce geopend (u moet pop-upblokkering uitzetten om dit venster te kunnen zien). Geef de inloggegevens voor uw Salesforce-account op en klik op Inloggen.
  6. U wordt vervolgens gevraagd of u de Google Ads-app Conversies importeren toegang wilt geven tot delen van uw Salesforce-account om de accounts te koppelen. Klik op Toestaan.
  7. Voor het account staat in de kolom Status de waarde Niet ingesteld. Voer deze stappen uit om uw account in te stellen:
    1. Plaats de cursor op de status Niet ingesteld.
    2. Klik in het weergegeven pop-upvenster op Configureren. Er wordt nu een pagina geopend waarop u kunt kiezen welke Salesforce Cloud-gebeurtenissen u wilt importeren als conversieacties.
    3. Koppel conversieacties aan uw Salesforce-gebeurtenissen. Volg de instructies in stap 6 van Conversies importeren vanuit Salesforce.
  8. Ga terug naar uw gekoppelde accountpagina voor Salesforce en vernieuw de pagina. Het account dat u net heeft ingesteld, heeft in de kolom Status nu de waarde Gekoppeld. Als de koppeling tussen het Salesforce-account en het Google Ads-account niet correct werkt, is de status Uit. Plaats de muisaanwijzer op de status om te zien waarom de koppeling uitstaat.

Een Salesforce-account ontkoppelen van een Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Uw gekoppelde accounts en producten. Klik naast Salesforce op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account dat u wilt ontkoppelen en klik in de kolom Acties op Ontkoppelen.
  5. Klik op Koppeling verwijderen in het bevestigingsscherm.

Als u het betreffende account opnieuw wilt koppelen, kunt u dit doen door te klikken op Opnieuw koppelen in de kolom 'Acties' voor het account. U hoeft uw Salesforce-account niet opnieuw te configureren.

Gerelateerde links

Gerelateerde links voor Search Console

Over producten koppelen