Produktlänkning: Länka Search Console och Google Ads

I rapporten över betald och organisk trafik kan du se hur ofta sidor på din webbplats visas i Googles kostnadsfria organiska sökresultat och vilka söktermer som ledde till att de visades på sökresultatsidan. Informationen kan ge dig en bättre uppfattning om hur betalda textannonser och organiska sökresultat samverkar så att du når personer som söker online.

För att kunna se rapporten över betald och organisk trafik måste du ha länkat ditt Search Console-konto till ditt Google Ads-konto. I den här artikeln beskriver vi hur du länkar de båda kontona. Mer bakgrundsinformation om rapporten finns i Mäta betalda och organiska sökresultat.

Innan du börjar

Innan du kan länka dina Search Console- och Google Ads-konton måste följande krav vara uppfyllda:

• Du måste ha administratörsåtkomst till det Google Ads-konto som du vill länka till Search Console-kontot.

• Du måste ha ett Search Console-konto. Om du inte har ett kan du skapa det när som helst på webbplatsen Search Console.
  • Kontot måste ha angetts som ägare av webbplatsen som är kopplad till Search Console-kontot.
    • Om du inte är registrerad som ägare till Search Console-kontot skickas en begäran om webbplatsåtkomst till den nuvarande ägaren när du försöker länka ditt Google Ads-konto till webbplatsen.

Länka dina Google Search Console- och Google Ads-konton

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Du måste ha skapat ett Search Console-konto och vara administratör för både Google Ads och Search Console för att kunna länka de två plattformarna. Läs mer om hur du kommer igång och om Search Console.
  1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Search Console i avsnittet Länkade konton på sidan.
  4. Klicka på Detaljer under Search Console. Följ stegen i nästa avsnitt beroende på om du äger webbplatsen eller om det är en ny webbplats.

För webbplatser som du äger

1. Scrolla ned till Länka andra webbplatser som du äger.
  2. Klicka på Länka i kolumnen Åtgärd.

För nya webbplatser

1. Om du redan har länkat webbplatsen klickar du på plusknappen  för att skapa en ny länk.
  2. Ange webbadressen till webbplatsen som du vill länka till ditt Google Ads-konto. Tänk på att lägga till en version med respektive utan ”www.” (till exempel ”www.example.com” och ”example.com”). Du behöver inte ange HTTP eller HTTPS.
  3. Klicka på Länka webbplats.
  4. Något av följande visas:
    1. Om ditt Google Ads-konto har angetts som ägare av webbplatsen i Search Console-kontot ser du statusen Länkad i kolumnen Status, vilket anger att länken har skapats.
    2. Om ditt Google Ads-konto inte har angetts som ägare av webbplatsen i Search Console-kontot ser du statusen Begärts i kolumnen Status. En begäran om webbplatsåtkomst skickas till den nuvarande ägaren och länken skapas när ägaren beviljar åtkomst.
    3. Om det inte finns någon ägare för webbplatsen du försöker länka visas ett felmeddelande.

Ta bort länken mellan Search Console och Google Ads

1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Klicka på Detaljer under Search Console.
Leta reda på webbplatsen där du vill ta bort länken till ditt Google Ads-konto och klicka på Ta bort länk till webbplatsen i kolumnen Åtgärder.