Produkttilknytning: Knytt Search Console sammen med Google Ads

I rapporten om betalte og organiske søk kan du se hvor ofte sider på nettstedet ditt blir vist i Googles kostnadsfrie organiske søkeresultater, samt hvilke søketermer som førte til at disse resultatene ble vist på søkeresultatsiden. Ut fra denne informasjonen får du en bedre forståelse av samspillet mellom betalte tekstannonser og organiske søkeresultater, slik at du kan nå ut til folk som søker på nettet.

For å se rapporten om betalte og organiske søk må Search Console-kontoen og Google Ads-kontoen din være knyttet sammen. Denne artikkelen forklarer hvordan du knytter sammen disse to kontoene. I artikkelen Om måling av betalte og organiske søkeresultater finner du bakgrunnsinformasjon om rapporten om betalte og organiske søk.

Før du begynner

Du må innfri kravene nedenfor før du kan knytte sammen Search Console- og Google Ads-kontoen din.

• Du må ha administratortilgang til Google Ads-kontoen du vil tilknytte Search Console-kontoen.

• Du må ha en Search Console-konto. Hvis du ikke har det, kan du når som helst opprette en på Search Console-nettstedet.
  • Kontoen din må være oppført som eier av nettstedet som er knyttet sammen med Search Console-kontoen.
    • Hvis du ikke er oppført som eier av Search Console-kontoen, blir det sendt en forespørsel om tilgang til nettstedet til den nåværende eieren når du prøver å knytte Google Ads-kontoen sammen med nettstedet.

Knytt sammen Search Console- og Google Ads-kontoen din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Du må ha opprettet en Search Console-konto og være administrator for både Google Ads- og Search Console-kontoen for å knytte de to plattformene sammen. Se mer informasjon om hvordan du kommer i gang, og om Search Console.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Søk etter «Search Console» i søkefeltet i «Tilknyttede kontoer»-delen.
  4. Klikk på Detaljer under «Search Console», og følg så den relevante fremgangsmåten, enten det gjelder et nytt eller ditt eget nettsted.

For nettsteder du eier

1. Rull ned til «Tilknytt andre nettsteder du eier».
  2. Klikk på Tilknytt i Handling-kolonnen.

For nye nettsteder

1. Klikk på plussknappen  hvis du allerede har tilknyttede nettsteder, så blir det etablert en ny tilknytning.
  2. Skriv inn nettadressen til nettstedet du vil knytte sammen med Google Ads-kontoen din, men sørg for at du legger til både én versjon med «www.» og én uten «www.» (f.eks. «www.example.com» og «example.com»). Du trenger ikke å spesifisere HTTP eller HTTPS.
  3. Klikk på Tilknytt nettstedet.
  4. Nå vises et av disse alternativene:
    1. Hvis Google Ads-kontoen din er oppført som eier av dette nettstedet i Search Console-kontoen, kan du se at det står «Tilknyttet» i «Status»-kolonnen, som en indikasjon på at tilknytningen er etablert.
    2. Hvis Google Ads-kontoen din ikke er oppført som eier av dette nettstedet i Search Console-kontoen, kan du se «Forespurt» i Status-kolonnen. Det blir sendt en forespørsel om tilgang til nettstedet til den nåværende eieren, og tilknytningen etableres så fort eieren gir tilgang.
    3. Hvis det ikke er oppført noen eier for nettstedet du prøver å tilknytte, ser du en feilmelding.

Fjern tilknytningen mellom Search Console og Google Ads

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Search Console».
Finn nettstedet du ikke lenger vil at Google Ads-kontoen din skal være knyttet sammen med, og klikk på Fjern tilknytningen til nettstedet i Handlinger-kolonnen.