Tuotteen linkittäminen: Search Consolen ja Google Adsin linkittäminen

Maksullisten ja orgaanisten raportista näet, kuinka usein verkkosivustosi sivut ovat näkyneet Googlen maksuttomissa orgaanisissa hakutuloksissa ja mitkä hakutermit ovat saaneet tulokset näkymään hakutulossivulla. Näiden tietojen avulla saat paremman käsityksen siitä, kuinka maksullisten tekstimainosten ja orgaanisten hakutulosten yhdistelmä auttaa sinua tavoittamaan verkossa hakuja tekeviä käyttäjiä.

Maksullisten ja orgaanisten raportin käyttäminen edellyttää, että Search Console ‑tilisi on linkitetty Google Ads ‑tiliisi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää kyseiset tilit. Lisätietoja maksullisen ja maksuttoman haun raportista on artikkelissa Maksullisten ja orgaanisten hakutulosten mittaaminen.

Ennen kuin aloitat

Search Console- ja Google Ads ‑tilien linkittäminen edellyttää, että

• sinulla on sen Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, jonka haluat linkittää Search Console ‑tiliin

• sinulla on Search Console ‑tili (jos sinulla ei ole Search Console ‑tiliä, voit luoda sen Search Console ‑sivustolla)
  • tilisi on Search Console ‐tiliin liittyvän verkkosivuston omistaja.
    • Jos et ole Search Console ‑tilin omistaja, nykyiselle omistajalle lähetetään sivuston pääsyoikeuspyyntö, kun yrität linkittää Google Ads ‑tilisi sivustoon.

Search Console- ja Google Ads ‑tilien linkittäminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Sinun on luotava Search Console ‐tili ja oltava sekä Google Adsin että Search Consolen järjestelmänvalvoja, jotta voit jatkaa näiden kahden alustan linkittämistä. Lue lisää Search Consolen käytön aloittamisesta ja itse Search Consolesta.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi Search Console sivun Linkitetyt tilit ‐osion hakukentän avulla.
  4. Klikkaa Search Console ‑kohdasta Tiedot. Noudata sitten seuraavien osioiden ohjeita riippuen siitä, omistatko sivuston vai onko kyseessä uusi sivusto.

Omistamasi sivustot

1. Vieritä alas kohtaan Linkitä muita omistamiasi sivustoja.
  2. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Linkitä.

Uudet sivustot

1. Jos sinulla on jo linkitetty sivusto, luo uusi linkki klikkaamalla pluspainiketta .
  2. Lisää sen sivuston URL-osoite, jonka haluat linkittää Google Ads ‐tiliisi. Lisää osoitteesta kaksi versiota, joista toisen alussa on www. ja toisen alussa ei (esim. www.example.com ja example.com). Sinun ei tarvitse määrittää HTTP- tai HTTPS-osoitetta.
  3. Klikkaa Linkitä sivusto.
  4. Näet jonkin seuraavista:
    1. Jos Google Ads ‑tilisi on merkitty tämän verkkosivuston omistajaksi Search Console ‑tilillä, Tila-sarakkeessa lukee "Linkitetty". Tämä tarkoittaa, että linkittäminen on onnistunut.
    2. Jos Google Ads ‑tiliäsi ei ole merkitty tämän verkkosivuston omistajaksi Search Console ‑tilillä, Tila-sarakkeessa lukee "Pyydetty". Verkkosivuston käyttöoikeuspyyntö lähetetään sivuston nykyiselle omistajalle ja linkitys tehdään, kun omistaja on myöntänyt käyttöoikeuden.
    3. Jos linkitettävälle verkkosivustolle ei ole valittu omistajaa, näet virheilmoituksen.

Search Consolen linkityksen poistaminen Google Adsista

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa Search Console ‑kohdasta Tiedot.
Etsi verkkosivusto, jonka linkityksen haluat poistaa Google Ads ‑tililtäsi, ja klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Poista sivuston linkitys.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Search Consoleen liittyviä linkkejä

Tuotteen linkittäminen

Googlen tuotteet

Google Partners