Produkttilknytning: Knyt Search Console til Google Ads

I rapporten over betalte annoncer og organisk visning kan du se, hvor ofte sider fra dit website vises i Googles gratis organiske søgeresultater, og hvilke søgetermer der har aktiveret visning af disse resultater på søgeresultatsiden. Disse oplysninger giver dig større indblik i sammenhængen mellem betalte tekstannoncer og organiske søgeresultater, så du får lettere ved at nå ud til dem, der søger online.

For at kunne se rapporten over betalte annoncer og organisk visning skal din Search Console-konto være tilknyttet din Google Ads-konto. I denne artikel kan du se, hvordan du linker de to konti. Læs Om måling af betalte og organiske søgeresultater for at få flere oplysninger om rapporten over betalte annoncer og organisk visning.

Før du begynder

Her er nogle krav, der skal være opfyldt, før du linker din Search Console-konto til din Google Ads-konto.

• Du skal have administratoradgang til den Google Ads-konto, du vil knytte til Search Console-kontoen.

• Du skal have en Search Console-konto. Hvis du ikke har en Search Console-konto, kan du til enhver tid oprette en på Search Console-websitet.
  • Din konto skal være registreret som ejer af det website, der er knyttet til Search Console-kontoen.
    • Hvis du ikke er registreret som ejer af Search Console-kontoen, sendes der en anmodning om adgang til websitet til den nuværende ejer, når du forsøger at tilknytte din Google Ads-konto til websitet.

Knyt din Google Search Console til dine Google Ads-konti

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Du skal have oprettet en Search Console-konto og være administrator for både Google Ads og Search Console, før du kan fortsætte med at tilknytte de to platforme. Se, hvordan du kommer godt i gang og om Search Console.
  1. Klik på ikonet Administrator Admin Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. I sektionen "Tilknyttede konti" på siden skal du finde "Search Console" ved hjælp af søgefeltet.
  4. Klik på Info under "Search Console". Følg derefter trinnene i de næste afsnit, afhængigt af om du ejer websitet, eller om det er et nyt website.

For websites, du ejer

1. Rul ned til "Tilknyt andre websites, du ejer".
  2. Klik på Tilknyt i kolonnen "Handling".

For nye websites

1. Klik på plusknappen for at oprette en ny tilknytning, hvis du allerede har tilknyttet et website.
  2. Angiv webadressen for det website, du vil tilknytte din Google Ads-konto, og sørg for at tilføje én version med "www." og en anden version uden "www." (f.eks. "www.eksempel.dk" og "eksempel.dk"). Du behøver ikke at angive HTTP eller HTTPS.
  3. Klik på Tilknyt website.
  4. Der er nu tre muligheder:
    1. Hvis din Google Ads-konto er registreret som ejer af det aktuelle website på Search Console-kontoen, står der "Tilknyttet" i kolonnen Status som angivelse af, at tilknytningen er oprettet.
    2. Hvis din Google Ads-konto ikke er registreret som ejer af det aktuelle website på Search Console-kontoen, står der "Anmodet om" i kolonnen Status. Der sendes en anmodning om adgang til websitet til den nuværende ejer, og tilknytningen oprettes, når ejeren har givet adgangstilladelse.
    3. Hvis der ikke er registreret nogen ejer af det website, du forsøger at tilknytte, vises der en fejlmeddelelse

Fjern tilknytning til Search Console fra Google Ads

1. Klik på ikonet Administrator Admin Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Klik på Info under "Search Console".
Find det website, du vil fjerne tilknytningen til din Google Ads-konto fra, og klik på Fjern tilknytning i kolonnen "Handlinger".