Tietoja asiakastilien peruuttamisesta

Jos sinun on peruutettava jokin asiakastilisi, voit tehdä sen suoraan hallinnoijan tilisi Alatilin asetukset ‑sivulta. Voit myös milloin tahansa peruuttaa asiakastilin siirtymällä kyseiselle tilille ja peruuttamalla tilin tavalliseen tapaan. Peruuttaminen voi kuitenkin käydä tehokkaammin hallinnoijan tilin Alatilin asetukset ‑sivulta – etenkin, jos peruutettavia tilejä on useita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten asiakastilien peruuttaminen tapahtuu ja miten voit peruuttaa tilejä hallinnoijan tililtäsi.

Vaatimukset

Asiakastilin peruuttaminen edellyttää seuraavien vaatimusten täyttymistä:

Peruutettujen tilien katsominen

Tilien peruuttamisen jälkeen saat peruutetut tilit näkymään koska tahansa Tilienhallinta-sivun taulukossa klikkaamalla navigaatiopaneelista Tilin tila ‑suodatinta ja valitsemalla Peruutettu-kohdan valintaruudun. Peruutettujen tilien vieressä näkyy punainen rasti.

Voit siirtyä peruutetulle tilille samalla tavalla kuin mille tahansa aktiiviselle tilille klikkaamalla peruutetun tilin nimeä Tilit-sarakkeesta. Muista, että myös yksittäiset käyttäjät, joilla on peruutetun tilin käyttöoikeus, voivat käyttää peruutettuja tilejään tavalliseen tapaan. Kun siirryt tilille, näet sivun yläosassa ilmoituksen siitä, että tili on peruutettu.

Peruutettujen tilien uudelleenaktivointi

Käyttäjät, joilla on peruutetun tilin käyttöoikeus, voivat aktivoida tilin uudelleen samaan tapaan kuin Google Ads ‑henkilötilien tapauksessa. Peruutettuja tilejä ei kuitenkaan voi aktivoida uudelleen Alatilin asetukset ‑sivulta.

Jos haluat aktivoida peruutetun tilin uudelleen, siirry kyseiselle tilille. Peruutetun tilin sivun yläosassa näkyvässä ilmoituksessa on linkki, jota klikkaamalla voit aktivoida tilin uudelleen. Toinen vaihtoehto on seurata tilien uudelleenaktivointia koskevia ohjeita.

Huom. Jos tilisi on linkitetty hallinnoijan tiliin, voit aktivoida tilisi uudelleen vain, jos linkitettyjen tilien enimmäismäärä ei ole täyttynyt hallinnoijan tilillä. Jos enimmäismäärä on täyttynyt, voit aktivoida tilisi uudelleen vain, jos hallinnoija peruuttaa vähintään yhden asiakastilin tai poistaa vähintään yhden asiakastilin linkityksen.

Tilien peruuttaminen Alatilin asetukset ‑sivulta

Muista, että tilien peruuttaminen edellyttää, että sinulla on hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit ja klikkaa yläosasta Tilienhallinta.
  3. Valitse peruutettavien tilien valintaruudut.
  4. Klikkaa Muokkaa ja valitse avattavasta valikosta Peruuta.