Förvaltarkonton (MCC): Skapa och redigera kontoetiketter i förvaltarkonton

Kontoetiketter skapas i förvaltarkonton och kan tilldelas underordnade förvaltarkonton eller enskilda Google Ads-konton för att göra det lättare att gruppera kundkonton på ett meningsfullt sätt.

Du kan ordna kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord i grupper med hjälp av etiketter. Du kan anpassa etiketterna och ändra dem när som helst.

Obs! Som förvaltarkontoanvändare (MCC) kan du hantera kampanjer mer effektivt genom att skapa, redigera, spara och tillämpa etiketter på specifika underordnade konton eller på alla kampanjer. Du kan även skapa och hantera etiketter var som helst längs vägen mellan ett förvaltarkonto och ett underordnat konto.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar, tar bort och redigerar kontoetiketter. Mer information om kontoetiketter och hur de skiljer sig från kampanjetiketter finns i artikeln Om etiketter i förvaltarkonton.

Anvisningar

Du kan skapa, ta bort och redigera kontoetiketter på sidorna Resultat, Förvaltning och Budgetar. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster.
  3. Gå till avsnittet Resultat och följ stegen nedan beroende på vad du vill göra.

Skapa en ny kontoetikett

1. Markera kryssrutan vid de konton som du vill skapa en kontoetikett för.
  2. Klicka på Etikett i menyn högst upp i tabellen och klicka sedan på Skapa etikett.
  3. I rutan Ny etikett kan du göra följande:
    1. välja en färg
    2. ange ett namn
    3. ange en valfri beskrivning
    4. ange etikettens ägare
  4. Ge etiketten ett namn och klicka på Skapa.

Den nya etiketten bör då visas i menyn med kryssrutan markerad tillsammans med andra etiketter som tidigare har lagts till i kontot. Klicka på Använd.

Lägga till en befintlig etikett

1. Markera kryssrutan vid de konton där du vill lägga till etiketten.
  2. Klicka på menyn Etikett högst upp i tabellen.
  3. Markera kryssrutan vid etiketterna som du vill lägga till i valda konton.
  4. Klicka på Använd.

Ta bort en etikett från ett konto

1. Markera kryssrutan vid de konton som du vill ta bort etiketter från.
  2. Klicka på menyn Etikett högst upp i tabellen.
  3. Avmarkera rutan vid de etiketter som du vill ta bort från valda konton.
  4. Klicka på Använd.

Redigera ett etikettnamn

1. Klicka på etikettnamnet i kolumnen Kontoetiketter och sedan på pennikonen Redigera.
  2. Redigera etikettnamnet och klicka på Spara.

Radera en etikett

1. Klicka på etikettnamnet i kolumnen Kontoetiketter och sedan på pennikonen Redigera.
  2. Klicka på papperskorgen . Etiketten tas bort från alla konton och tas bort permanent från listan i menyn Etikett.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Kontohantering