Skapa och redigera kontoetiketter i förvaltarkonton

Kontoetiketter skapas i förvaltarkonton och tilldelas underansvariga konton eller enskilda Google Ads-konton för att göra det lättare att gruppera hanterade konton på ett meningsfullt sätt. Kontoetiketter syns bara i förvaltarkonton. Det går inte att skapa eller visa etiketter i enskilda Google Ads-konton.

I den här artikeln går vi igenom hur du skapar, tar bort och redigerar kontoetiketter. Mer information om kontoetiketter och hur de skiljer sig från kampanjetiketter finns i artikeln Om etiketter i förvaltarkonton.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa en ny etikett och lägga till den i ett konto:

1. På fliken Resultat, Budget eller Administratör i ditt förvaltarkonto klickar du på rullgardinsmenyn Etiketter och väljer Skapa ny etikett.
  2. Skriv in namnet på etiketten och klicka på Spara. Din etikett visas nu i rullgardinsmenyn Etiketter.
  3. Markera kryssrutan vid de konton du vill använda etiketten på.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Etiketter och sedan på etikettens namn. Etiketten visas nu i kolumnen Etiketter vid de konton du har markerat.

Så här tar du bort en etikett från ett konto:

1. Markera kryssrutan vid kontot.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Etiketter och välj den etikett du vill ta bort.

Så här redigerar du en etikett eller tar bort den helt:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Etiketter och välj Hantera etiketter.
  2. Klicka på etikettens namn för att ändra den eller välj Ta bort för att ta bort den.